Jesi te filmove/muziku skidala preko torrenta?
Ako ne platiš idu opomene, kamate, nisam siguran jel ide i tužba s vremenom.
Pozdrav,
pretpostavljam da je na prijašnjim stranica bilo govora o velikim računima od VIP-a, ali malo mi je teško naći takve teme s obzirom na velik broj stranica, pa ću ovako pitati za eventualna iskustva.
Naime, koristim VIP-ov bežični internet i imam pretplatu na 10 Gb mjesečno. S Carnetovim popustom, to mi dolazi oko 160 kn mjesečno. Pretplatu imam više od godinu dana (14 mjeseci) i računi su uvijek od 160 do 180 kn (ovisno o poslanim SMS porukama). Inače mjesečno potrošim oko 6-7 Gb, a nekad i puno manje. To mi je sekundarni priključak koji koristim za laptop (imam flat preko Optime na kućnom računalu i taj priključak koristim za eventualno skidanje filmova, glazbe i sl.)
I sad, za mjesec listopad račun mi je došao 2200 kn!!!!
Po tvrdnjama iz VIP-a, potrošeno je 17 Gb! U programu od Vodafonea, koji služi za ovaj stick piše da je potrošnja bila 5,8 Gb. Znam da su ti podatci informativni i bla, bla... Ali, to je 12 Gb manje prikazano nego što je navodno potrošeno. Apsolutno je nemoguće da sam potrošila toliku količinu gb-a, tako da nemam baš nikakvih objašnjenja za taj račun. Šta je najgore, iz VIP-a su mi poslali poruku o prekoračenju na broj SIM kartice koju koristim isključivo za spajanje na internet, a kako bi primila SMS poruke, moram otvoriti poseban program. Dakle, poruka mi nije isporučena i vjerujem da su to u VIP-u znali, ali u vezi toga nisu ništa poduzeli, nego su mi lijepo 28. u mjesecu poslali na broj mog mobilnog telefona (koji je isto VIP-ov i na kojem isto imam pretplatu) poruku da sumnjaju u zlouporabu priključka, te da će ga iz sigurnosnih razloga isključiti. Par sekundi nakon toga došla je i poruka da je iznos računa za taj mjesec 1600 kn (to je bio iznos bez PDV-a). Odmah sam nazvala njihovu službu na korisnike i službenica mi je rekla da smo OBAVIJEŠTENI NA VRIJEME! Kada to točno?! WTF?!
Moja je greška što nisam provjeravala stanje na web stranici (onoj za korisnike), ali to ne činim nikad jer nikad ne potrošim ni približno gb-a da bi se približila limitu i zato nisam imala potrebu to provjeravati.
I sad, u VIP-ovom centru su sastavili žalbu na račun, prosljedili to svojoj službi za reklamacije i danas su me lijepo obavijestili da je račun ispravan i da to platim ili idemo na sud. Divno!
E pa sad, ja nemam s čime taj račun platiti, a i da imam ne bih ga platila, pa me zanima da li netko zna da li postoji još neka mogućnost žalbe ili šta me sad čeka. Ako imate kakvih iskustva s time....
Inače, užasno sam ogorčena zbog ovakvog ponašanja od strane VIP-a i muljanja, te zbog toga što nisu pokazali niti najmanje razumijevanja. Osim službenice u Centru, ali ona mi ionako nije nikako mogla pomoći.
Jesi te filmove/muziku skidala preko torrenta?
Ako ne platiš idu opomene, kamate, nisam siguran jel ide i tužba s vremenom.
Nešto sam skidala, kao i svaki mjesec, ali to mi nikad ne pređe 3-4 GB. Zato sam i uzela 10 GB da ne moram brinuti o limitu. To radim svaki mjesec i nikad ne potrošim više od 6-7 GB (i to onda kad najviše skidam). Imam flat na stolnom računalu za te stvari. Čak sam nekad zadnji dan znala namjerno skidat stvari samo da iskoristim barem nešto od toga šta već plaćam. U tom mjesecu nisam skidala ništa više nego inače. Znači možda 3-4 filma, a to brat bratu, ne može bit više od 5 gb nikako, jer uglavnom skidam do 1.5 gb po filmu. Uostalom, gledala sam potrošnju u programu i pisalo je da je potrošeno 5,8 gb. Ajde, neka je koji gb više od toga, ali 12 GB više?!?! Nema šanse.
ne preostaje ti nista drugo nego hakom
Opet pitam. Jel skidaš preko torrenta ili hostinga(rapidshare i sl.). Ako skidaš preko torrenta onda ti je ostao upaljen i seedala si sadržaj i to ti je napravilo upload, odnosno promet. Ako jesi, jel imaš gdje podatak koliki je download i upload od tih 17GB.
Ako nisi skidala preko torrenta onda ne znam.
Zato ja torrent ugasim čim skinem nešto.,makar imam flat 6 mjeseci.,ali nakon toga nema više skidanja sa torrenta niti ičega.,da jedina je mogučnost ako je skidano sa torrenta.,a jeli postoji nedgjde u racunu ili da se može provjerit kolicina downloada i kolicina uploada kao što se može preko t com stranice za adsl???
Imam "specifikaciju poziva", kojoj mogu pristupit preko korisničkih stranica, i na njemu je to tako kako su oni rekli da je. Od 18.10. počinje naplata prenesenih podataka, ali za pristupni ulaz piše samo carnet.vip.hr
S tim da mi je na toj specifikaciji zanimljivo npr. ovo:
18.10.2010. u 12:31:37 preko carnet.vip.hr preneseno 3126,705 Mb - cijena 405,4205 kn
25.10.2010. u 12:14:57 preko carnet.vip.hr preneseno 3078,360 Mb - cijena 725,2638 kn
Znači, kao za manje Mb-a skoro duplo veća cijena???
Skidam preko torrenta, ali gasim program čim se skine i brišem sve iz njega. Okay, vjerujem da postoji i ta mogućnost, ali na taj način skidam već godinama i nisam imala problema s tim. Pa čak ni u ovih proteklih godinu dana koliko imam ovaj mobilni priključak.
pa tamo gdje provjeravaš promet piše i UP i DOWN.. samo zbrojiš.. i ako je stvarno UKUPNI promet ispod 10GB, onda im pošalji screenshot pa nek vide..
ček, jel skidaš i torrente preko tog sticka ili samo preko stolnog?
ako skidaš i preko sticka, moguće da ti je ostao seed uključen, ALI, to bi onda trebalo sve bit vidljivo na tvojem korisničkom računu..
znači, ja bi reko da je greška kod njih..
Nije duplo veca cijena. Ti imas popust na mjesecnu naknadu 50% a dalje preneseni promet placas normalno prema cjeniku.
Pogledaj si cjenik na http://www.vipnet.hr/privatni-pretpl.../mobile-carnet
npr: 3078MB * 0,29kn = 892,91 (to ti je s PDVom, znaci 725,26 + 23%
Racunica je tocna. Ako mislic da ti je Vip krivo prikazao megabajte onda mozes vidjeti spajanja na Carnet stranici.
Meni se nasalost cini da je tu sve cisto.
dobar grah daleko se čuje
Tamo gdje provjerava promet pretpostavljam da se radi o Vodafone mobile Connect ne mora biti tocna kolicina prenesenih MB.
Isto tako postoji mogucnost manipulacije sa korisnikove strane. Stick se moze spojiti bez tog programa pa se ne broji kolicina podataka, Isto tako brojac se moze resetirat, program se moze deinstalirati i ponovno instalirati itd itd.
Nikakav screengab nije nikakav dokaz i ne prikazuje nista.
Poslao sam objasnjenje u postu iznad.
Izgleda ipak da se zaigrala s necime.
Oke, vidim da VIP ima i ovdje svoje advokate. Mogla sam si i mislit. Kao prvo, nisam toliko informatički nepismena da ostavljam uTorrent otvoren tako da mi preko njega upload ide u beskonačnost i u postavkama imam postavljan maksimalan upload od 1 kb/s za svaki slučaj. S druge strane, nisam niti dovoljno informatički pismena, niti imam potrebe (!) manipulirati mobilnim operaterima, jer sam si s pretplatama i na internet i na mobitele osigurala da imam sve šta mi treba i to svaki mjesec pošteno plaćam. Kao što sam rekla, to mi nije jedini internet priključak i nikad do sada se nisam "ZAIGRALA" ničime, pa tako niti sad.
Ja sam otvorila temu jer me zanimalo da li ljudi imaju slična ili ista iskustva i na koji su način to riješili, a ne tvoje pametovanje o tome šta se može, a šta se ne može. Ja to jako dobro znam i bez tebe. A znam i da mi VIP i sl. mogu poslati račun od 50.000 kn i napisati na ispisu šta god žele i ja se i tada, kao i sada, mogu j**** s tim
Kao prvo ovdje ni jedan operater nema advokate, ponajmanje da ih član KaKaV NeReD treba branit.
Vip ti nije sam bez razloga povećao račun. Kao što ti stoji u evidenciji, promet je napravljen, sad jel s tvoje strane, ili neki virus ili neka treća osoba, promet je napravljen.
Bila je situacija kao tvoja, račun od 2000kn na ispostavilo se na kraju je torrent napravio upload i eto računa.
Pogledaj koliko ti je bio upload a kolki download u ispisu prometa.
Hahahaha. Fakat ne razumijem. Odgovor si dobila u drugom postu i ne kuzim kaj je nejasno.
Ne treba biti nuklearni fizicar da bi skuzio da racun treba platiti inace idu posljedice koje si potpisala u ugovoru. Eventualno ih mozes zamoliti otplatu na nekoliko obroka, ali si se izjasnila da neces to platiti.
Imas svoj stav prema Vipu i ne zanima te nista sto ti netko objasni. I niko ne treba biti stvarno advokat i braniti nekog ako zakljucuje nesto sto ti nisi vjerojatno shvatila u ispisu, A niti terba biti informaticki pismen da procita cijene po kojima koristi nesto.
Eto to ti je to. Platis sad to koliko je, a ako ne platis sada onda ces platiti nesto kasnije sa kamatama, sudskim troskovima i ko zna cime, ali ces na kraju ipak platiti.
A ti se mozes ljutit i na mene i na Vip i na cijeli svijet.
A BTW to gdje sam pametovao nisam odgovarao tebi nego Tom_Billu sto isto vjerojatno nisi shvatila.
Zadnji uredio KaKaV NeReD : 05-12-2010 u 15:07
vip je sjeban, I ja sam takoder imao problema sa iznosima racuna, I u nekoliko navrata su mi poslali duplo vece racune pa su se kasnije ispricavali iako su u pocetku tvrdili da sam ja kriv.tako da pisi zalbe I njima I hakomu.
ma cekaj malo.
Ja se slazem da moze doci do greske i obracunavanju. Ali ovdje nije taj slucaj. Ako je ona prenijela toliko podataka onda to zalba nece bas pomoci.
Na Carnetovim se stranicama moze ljepo provjeriti koliko je bilo uploada a koliko downloada. Ako se to podudara sa onime sto je Vip obracunao onda jedino moze biti da je stvarno preneseno toliko podataka ili da su i Carnet i Vip krivo obracunali kolicinu prenesenih podataka.
@KaKaV NeReD
Ovo je offtopic!
Moj slucaj potvrdjuje da ne mozes biti siguran ni u Carnetov brojac (na njihovim stranicama). Ja sam prije dva mjeseca imao slucaj da mi je pokazivao da sam u 10 min. uspio skinuti 4Gb podataka (i par dana se to ponvljalo)!
Ja sam sva sreca na B.net/Carnet kombinaciji pa ima flat, ali nikada nisam saznao sto se desilo, da ne spominjem da su mi iz Carneta poslali opomenu za torrent film koji ja nisam skidao! Na kraju sam promjenio sifru i onda je to prestalo, moja sumnja je da je netko na faksu saznao moju sifru (koju ja sigurno nisam nikome dao) i koristio je za skidanje torrenata ali sa nekog stroja unutar Carneta jer kako je moguce 4Gb u 10 min. skinuti.
@Do.K
Stvarno otidji na carnetove stranice pa probaj usporediti, jer to ti je jedini pisani dokaz osim onoga sto ima VIP, pa pokusaj im, ako se Carentovim podaci pokalapaju sa tvojima, dokazati da si ti u pravu.
Pozdrav, prvo da se predstavim, novi sam clan ovdje i želim prikupiti što više informacija vezane uz e-racune (internet racune).
Hmm, gledam po netu razne forume i misljenja drugih, al nekako se bojim koristiti internet za placanje racuna, da nebi ispalo krivo. Netko hakira ili mi se prikopca da potrosi kune...
p.s. citao sam ovdje za e racune, pa me konkretno izanimaju vaša iskustva.
Hvala, lp![]()
Zadnji uredio dodo10 : 19-03-2015 u 09:43
Kakve veze ima e-racun s hakiranjem?
E-racun je isti onaj racun koji ti stigne postom, samo u ovom slucaju dobijes ga na mail.
Na internet bankarstvo se nece niko prikopcat ti.
Nema veze? Pa cita sam negde da ima, tojest da kao normalno se trosi, al da je prikazano vise. Ne znam, neka caka je bila, pa pitam da znam iz prve ruke. Novi sam na tom podrucju, pa molim da me shvatite.
E-račun ti je isto ono što primiš poštom, samo u elektronskom obliku.
Bookmarks