Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Hybrid View

Najforumaš 2011. Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Surfanje bluetoothom koristeći pc internet vezu

Zanima me može li se to ikako izvesti na dummy telefonima (konkretno me zanima za K850)? Dakle,imam laptop i na njemu adsl i bluetooth,i sad,mogu li se kako povezati sa mobom preko bluetootha na laptop i surfati koristeći pc internet vezu?

Nadam se da ste shvatili o čemu je riječ (zapravo suprotna stvar od korištenja moba kao modem)

Hvala na odgovorima

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2007
    Bodovi
    11.364
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.364, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probaj s ovime Trenutno nemam pri ruci niti jedan SE pa ne mogu probati.

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo napokon sam uspio ovo napraviti,pa ako nekog zanima mogu dati kratke upute

Datum registracije
    Feb 2007
    Bodovi
    11.364
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sniper Pregledaj post
    Evo napokon sam uspio ovo napraviti,pa ako nekog zanima mogu dati kratke upute
    Ajde napiši, ja sam jednom pokušavao, ali mi nije uspjelo.

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle ide redom:

Prvo što morate napraviti je normalno upariti pc i telefon.

Nakon toga na kompu idete na "My Bluetooth Places" i zatim na "View My Bluetooth Services". Nakon toga desni klik na "My Network Access" i properties. U kartici general vidjet ćete "Select the type of service to offer remote devices" i tu označite "Allow other devices to access Internet/LAN via this computer" i stisnete OK. Zatim opet na "My Network Access" desni klik i pritisnite "Enable" (ako već nije)...

Nakon toga idete na "Network Connections" i stisnete na properties svoje mreže. U advanced tabu označite "Allow other network users to connect through this computer's Internet connection" i OK.

To je to što se tiče kompa.

Na mobitelu uključite bluetooth i nakon toga kliknete na Moju uređaji (My Devices). Pronađete svoj pc i stisnete Povezati (Connect). Na kompu će iskočiti pop-up i samo stisnete allow.

Dalje,na svom mobu uđite pod internet podešenja i pod "Dopustiti lokalnu vezu" ("Allow Local Conn.") stavite uključeno.
    Zatim uđete pod streaming podešenja i pod "Povezati koristeći:" označite ime svog pc-a. I dopustiti lokalnu vezu postavite na Da.

I to je to,sada će vaš mob koristiti vezu vašeg pc-a i tako možete besplatno surfati na svom mobu

P.S. ja koristim laptop sa ugrađenim bluetoothom i spajam se preko wlan mreže,tako da će možda neki koraci biti malo drugačiji,ali vjerujem da ćete se snaći.

Ako vam nešto nije jasno samo pitajte

Lijep pozdrav

6. 'Hvala' kažu:

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam k850i i nisam uspio ovim postupkom napraviti internet na xp-u. Vistu da ni ne spominjem. Napravim PAN network ali šta s njime.. Onda, kada opet spajam PAN, kaže mobitel da nemože, treba mi PS account od providera...? Na xp-u u bltusolei imam bluetooth places ali nema blutut services, my network access itd...

Što učiniti, što instalirati da to profunkcionira? MOžda blusolei nevalja... Evo, ako ima da je netko uspio pa da pojasni korake, što je točno učinio, što instalirao?

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ti si nesto pobrkao, PAN uopce ne sluzi tome.
    PAN sluzi da komp spajas na net preko mobitela.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako god, nisam uspio po ovim uputama podesiti internet. Ni s PAN-om ni bez njega. Ni preko share veze internet, ni preko bridge konekcije preko kabela...ni nikako. A možda samo negdje treba staviti neku kvačicu a ja nevidim gdje!?

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    hello DEFY
    Operater
    BoNbOn
    Godina
    37
    Bodovi
    12.018
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.018, Nivo: 26
    Bodovi: 12.018, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jeli tkome uspjelo s symbian mobitelom(se g700)
    u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2009
    Mobitel
    sonyericsson k800
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pozdrav svima!!!! Sniper pitanje za tebe!!! imam k800 i nikako nemogu uspjeti surfat na mobu preko pcinternet veze!!! sve sam napravio ubiti mislim da sam sve napravio ali neuspjevam. povežem uređaje, postavim opcije u network connection, i u mobu ali neće, jedna sitnica ja na mobu nemam pod internet podešenja "Dopustiti lokalnu vezu" ("Allow Local Conn."). jbg neuspijevam, molim te pomozi!!!

Hardcore forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2009
    Mobitel
    iPhone 3G 8GB
    Operater
    m:tel
    Bodovi
    11.222
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.222, Nivo: 25
    Bodovi: 11.222, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    na laptopu nemam bluetooth,a mali buetooth stik sam izgubio negdje,pa pitam da li je sve ovo moguce uraditi preko bluetooth stika da ga ne kupujem bezveze?
    Hvala!
    Edit:nadam se da sve ovo vrijedi i za c905
    Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2009
    Mobitel
    sonyericsson k800
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uspijevam preko bluethota povezati komp sa mobom ali mob sa kompom nikak!!! zašto????

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trebaš broadcom čip ( u bluetooth dongleu) i widcomm software koji ide s njime, evo ti na ovoj stranici sam se zajebavao s time postupak kako to napraviti s broadcomm čipom u dongleu ali koji ne dolazi s widcommom i kako ga natjerati da radi s crackanim softom ili kupiš original komplet pa ako to imaš onda samo pročitaš upute pred kraj postupka (podešavanje softwarea kad je već popachan i instaliran i skinut originalni microsoftov) inače zaboravi bez te dve stvari, naravno ukoliko nije izašao novi soft u međuvremenu i za druge bluetooth stickove

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...40i#post854816

usput razočaravauće je bilo nakon svih sranja što iako dongle ima domet 100 m i uređaj treba imati domet od 100 m, što telefon naravno nema, nije mi logično ali tako je. pa tako da kad odem na kenju tamo gdje je stvar najpotrebnija domet me izda tri zida mu je ipak previše, tako da ništa od surfa na ćenifi.

= Citat = Izvorno postao ravilov Pregledaj post
    Ti si nesto pobrkao, PAN uopce ne sluzi tome.
    PAN sluzi da komp spajas na net preko mobitela.
    može i obrnuto ali s odgovarajućim dongleom (bluetooth stick s broadcomm čipom) isporučen s widcomm driverom i softwareom s njime, standardni bluetooth stack od windoza to nemože, dalje telefon mora podržavati pan, a ako da, tad mora imati opciju allow locall connections i onda ideš preko usb kabela ili bluetootha.(bluetooth network i local network idu u bridge ili u sheranje) i stvar radi ko metak i u trenu i u suprotnom smjeru telefon računalo, ali trebaš obavezno widcomm software, blue soleil to u doba kad sam se ja s time igrao nije mogao kao ni bilo koji drugi software i možeš pokušavati do sudnjeg dana bez toga, s time svaka budala to može napraviti, s druge strane ako ti treba samo konekcija za skidanje sadržaja, napravi to usb kabelom i gotov si u trenu tu netreba ništa posebno.

Neki tipovi se kurče da hodaju po poslovnoj zgradi i surfaju, nažalost moj fon nema takav reciver i tri zida su mu previše ali kroz dva ide. btw nije ni stvar u zidu, na optičkoj vidljivosti isto padne veza nakon 10 m pa i koji metar prije, iako sam dongle šljaka na 100m i s drugim uređajem s dongleom od 100 m uredno ima vezu, dakle stvar je u telefonu i njegovom prijemniku i odašiljaču, kako neznam ali tako je, da bude slađe lg cookie hvata bez problema i ima vezu, transfer fileova ide dok je sony već davno izgubio vezu ali što vrijedi kad je glup i nema pan mogućnosti uopće osim na način kako ravilov kaže dakle isključivo smjer računalo telefon džaba mu dobra elektronika kad mu lg nezna napraviti soft o javi da i ne pričam.

Sve u svemu nevjerojatna je ljudska sposobnost da trati vrijeme i život na ćorav poso uzmi novine brate i seri ko čovjek. Učinih tako i sada sam sretan čovjek.

EDIT: hvala ravilov opet me ponijelo, zaboravio sam reći kupio sam na kraju nakon tone izgubljenog vremena i živaca zamislite rasipnosti za 100 kn airlive dongle BT-201 USB koji dolazi s widcomm driverima i s time sve radi kao metak, naravno na 10 m kao što rekoh zbog ograničenja telefona, tako da uzaludan mi trud svirači, kupio u dipol.hr no stvar ne radi pod win 7 (stvar se instalira ali ne pamti nijednu postavku očito kvaka s korisničkim pravima bome ovaj put rekoh zaboravi život je prekratak, pod vistom nisam probao iako imaju driver za vistu. Xp radi izvrsno i jednostavno.
    Zadnji uredio fukmondo : 18-02-2010 u 11:42

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    SE X8, SE K750
    Operater
    VIP
    Bodovi
    8.262
    Nivo
    21
    Bodovi: 8.262, Nivo: 21
    Bodovi: 8.262, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mozda ovo nekom pomogne http://www.youtube.com/watch?v=KgRlc4jt2H0

javite jel je
    Za Dom spremni Cibajilj vjerni !!!

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    je to je to tako sam i ja to radio i pod xp-om mi je radio microsoftow dongle od tipkovnice koji naravno ne dolazi s widcommom niti je podržan ali ima broadcomm čip, mada kažem ovaj korak s dhcp serverom nije potreban radi i bez toga.Smisao tog patcha jest da ubije originalni microsoftov i da driveru omgući da radi s vašim dongleom ako ima broadcomov čip ali nije isporučen s njime widcomm software nego npr. blue soleil koji nema te mogućnosti kao broadcom. Za 50 kn se zaje... sa svime time nema smisla odeš kupiš dongle s broadcommom i i widcommom i netrebaš nikakve patcheve dhcp servere itd. ovo je z aljude sa jakoooo puno vremena i kojima je 50-100 kn previše , Problem je s tim driverom što na 7 ici ne šljaka i to je to, problem što se servisi trebaju vrtiti s administratorskim pravima, recimo meni s driverom za vistu prođe instalacija i sve ali neće zapamtiti postavke i za dalje nemam živaca. Pod xp radi savršeno sve iz kutije.

Broadcom je izdao novu verziju drivera za win7 ali ide po sistemu skineš instaler on verificira da imaš broadcomm device onda ide validating i tu meni pukne inače bi trebao skinuti tu novu verziju koja radi pod 7 no moj dongle ne prolazi validaciju, a airliveu se izgleda je.. da bi novi driver izdao.

Uglavnom sve zapravo odradi taj widcommov software i to je cijela mudrost s tim je to vrlo lako, bez gotovo nemoguće. Sve postaviš u pet minuta s pravim dongleom i softom no nažalos s win 7 dok ne izađe ako izađe driver za mene je gotovo.

Dakle najbrži i najlakši put je google naći dongle koji ima broadcomm čip dolazi s widcomm softwareom i driverom za win 7 i vistu, ovaj koji ja imam radi savršeno pod xp-om. Instalirate podesite u dva koraka i to je to. Mislim da vaše vrijeme vrijedi tih 50 kn. Na linku koji sam vam dao imate opis sve ga toga već krvavo se namučite dok poskidate različite verzije pa imaju patch nema ju imaju virus nemaju imaju uputu nemaju itd. itd.
    Zadnji uredio fukmondo : 20-02-2010 u 15:05

SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2009
    Operater
    BonBon
    Godina
    30
    Bodovi
    15.229
    Nivo
    29
    Bodovi: 15.229, Nivo: 29
    Bodovi: 15.229, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zdravo! Evo dakle, na svom W705 imam opciju u podesenjima, povezivost, USB, napredno, pristup internetu i koristiti racunalo... Mislim da bi to trebalo raditi, barem neka alternativa dok ne sredite taj bluetooth internet, ali dosta je tesko to slozit... Evo, ako sam pomogao barem malo...
    One day, sky went blue...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Kako na Internet Bluetoothom preko mobitela?
    By sferenci in forum Windows Mobile
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 15-02-2010, 15:30
  2. [6680] - aplikacije ne mogu uspostaviti vezu na net
    By V3rt!g(o) in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 22-12-2006, 18:04
  3. L7v: Često ne spaja vezu
    By shegac in forum Motorola
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 01-04-2006, 19:53
  4. Ima ko vezu u T-Comu jer sam OČAJAN
    By Tommek in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 27-09-2005, 14:33

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove