Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Hybrid View

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    BH Telecom & m:tel
    Godina
    36
    Bodovi
    24.138
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.138, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 52,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Koji uredjaj odabrati?

Pozzdrav!
    Na pocetku da napisem da sam totalni neznalac u ovom polju,moj zadnji fotoaparat je bio neki Olympus sa xD memorijskom karticom sa nekih 10mpx (star mozda 8godina)!!!

E sad,razlog zasto zelim kupiti neki SLR uredjaj,nije neki poseban. Jednostavno to zelim imati,ne pravim ja puno nekih slika,nesto,nisam neki zaljubljenik ili da mi je to hobi...#

Dvoumim se izmedju dva uredjaja,cijena je za oba identicna,pa da cujem vase preporuke!

Radi se od Nikon Coolpix P510 i Nikon D3000!
    ###1410989180026

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Coolpix ti je ultrazoom kategorija dok je D3000 entry level DSLR.

Ako ne radiš puno slika, nisi zaljubljenik ni išta onda je definitivno za tebe nešto drugo. Gledaj onda ultrazoom kategoriju ili neki napredni kompakt... nažalost tu trokiram, ne znam neki best buy model, meni je u sjećanju ostao Canon sa svojom Ixus serijom i DIGIC 5 procesorom koji radi čuda.

Čekaj na nekog pametnijeg da se javi

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    Godina
    36
    Bodovi
    24.138
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala mario na tvojim informacijama,moze li jos neko dati svoje misljenje?
    ###1410989180026

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slozio bih se sa Mariom92.

Ako nemas afiniteta prema fotografiji mislim da ti je neki ultra zoom pametnije rijesenje. Takvi aparati su sa recentnim procesorima dobro rijesenje u malom paketu. SLR sustav ima manu za nekoga tko zeli imati aparat uz sebe u sto vise situacija...a to su dimenzije i masa. Vjeruj mi, cesto se nadjes u situaciji da vazes bi li uzeo aparat ili ne s obzirom na to gdje i kako ides. Evo recimo sam volim brdski biciklizam i na biciklu provedem poprilicno vremena, ali SLR aparat u toj situaciji jednostavno nije opcija, tako da i sam ako nesto nosim nosim kakav ultra kompakt ili ultra zoom, jednostavno lakse stane u ruksak a i ako poberem kakvo drvo gdje i padnam na aparat manja je steta.

Druga stvar su ulaganja...gotovo sam siguran da bi ti kakav ultra zoom bio versatilniji za uporabu od nekoga elementarnoga kit- a sa SLR tijelom, a time i svakako jeftiniji ako ne planiras ulagati u svoju SLR "torbu".

Ako svakako zelis SLR aparat preporucam ti kupnju kakvoga rabljenoga aparata. Razlog tome je sto ces ipak potrositi manje love u startu a i lako ces ga prodati za slican iznos koji si ulozio ako u roku par mjeseci shvatis da to nije za tebe. Ako se odlucis na ovakvu kupnju svakako povedi sa sobom nekoga tko ima barem nekoga iskustva sa SLR aparatima prilikom kupnje.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    Godina
    36
    Bodovi
    24.138
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E sad si me doveo prvo u dilemu,a kao drugo nemam pojma... sta je sad ultrazoom,a sta je SLR? Jel i na jedne i na druge idu objektivi? Mislim totalni sam laik po ovom pitanju. Kao sto sam rekao u uvodnom postu dosad sam imao obicni digitalac star nekoliko godina,a sad jednostavno zelim da nesh kupim,jer imam mogucnost da to kupim!!!

Aj sad ak nije problem da mi das koji model tacno!
    ###1410989180026

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ultrazoom kategorija je malo manja od SLR-a, ali još uvijek nije "za u džep". Ja sam uz Sony A77 uzeo još i Sony HX9V. Meni nije problem nositi cijelu torbu (ruksak) sa SLR-om, ali time se bavim. Za razliku od žene i djece, kojima je ovaj mali (HX9V) više nego zgodan. Ima 16x zooma i kreće od 28mm, što je zgodno za slikanje u zatvorenim prostorima, a opet ima dovoljno tele pozicije za slikanje turističkog tipa. Sad je novi model HX10V i HX20V. Između 9-tke i 10-tke razlike su minorne, a 20-tka ima 20x zooma.
    Po onome kaj si napisal, jedan od ta dva ti bi bil sasvim dobar. Rezervna baterija i dovoljno velika kartica (na 16Gb stane 1700 slika) su sve kaj ti treba od dodataka. Naravno i neka pametna torbica. Jedna baterija izdrži oko 400 snimaka bez blica i pregledavanja. Realno je to oko 300 ako imaš malo blica i malo pregledavaš snimljeno. Video je jako dobar (full HD, AVCHD).

Druga opcija (i malo skuplja i kvalitetnija) je Canon G serija. Koji god uzmeš sa slikom ćeš biti zadovoljan, ali nemaju takav raspon zooma. Uglavnom 4x do 5x i uglavnom isto počinju s 28mm. Znači više za unutra i obiteljska fotka, manje turistička.
    Canon ima bolju sliku, ali samo ako si cjepidlaka. Neuvježbano oko će teško primijetiti razliku. Malo je veći od Sonyja.

I još treća opcija. Olympus PEN serija. Veličinom blizak Canonu, ali ima 4/3 senzor i IZUZETNO kvalitetnu sliku. Puuuuuno je brži od oba ova gore. Kod PEN modela treba samo paziti da se uzme onaj koji ima ugrađen blic jer inače moraš kupovati vanjski koji postaje s vremenom smatalica.
    Od PEN modela E-P3 ili E-P2. Ti imaju blic ugrađen.

Šta ćeš odabrati, ovisi o novcima koje si spreman dati.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. LG koji model odabrati????
    By Moonllight in forum LG
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 27-02-2011, 17:08
  2. koji laptop odabrati???
    By Rebbit in forum Prijenosnici, tableti, hibridi
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 13-09-2007, 11:15
  3. Koji odabrati mobitel?
    By Jole911 in forum Usporedbe Modela