nema univerzalne šifre, formatiraj ju u mobu
Nakon što sam napravio hard reset na navedenoj nokiji i pri prvom paljenju moba on me traži šifru za ulazak u memorijsku karticu a ja neznam koja je niti sam ikad stavljo šifru.
Dal ima neka šifra koja je univerzalna kad se naptavi hard reset?
nema univerzalne šifre, formatiraj ju u mobu
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Probaj prema ovim uputama:
http://www.s60tips.com/2007/03/03/an...d-memory-card/
Ako ne pali security kod (default 12345 ili neko koji si ti podesio), ukucaj remote lock kod (ako ti je prije hard reseta bio podešen). Meni je ovaj savjet jednom prilikom spasio dan![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Samo je formatiraj u mobitelu. Meni je prije neki dan isto bilo s karticom u N85.
Dobro da ju je mobitel barem očitavao. Ušao sam u izbornik i formatirao je u samom mobu. Stvar riješena.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
A da li je to formatiranje uklonilo password s kartice? To lako provjeriš u drugom mobu ili preko card readera. Ili odeš u tools - memory - options - i tu imaš opcije set/remove password. Ako imaš ponuđeno 'remove password' to znači samo jedno.
Meni se lockala kartica kod redovnog updatea. Nakon paljenja me tražio password za nju. Nisam je mogao formatirati bez njega. Samo kažem...
Glupost ili ne, neka autor teme procjeni.
6220 i E serija imaju gotovo iste postavke oko zaštite, osim ekripcije telefona/mem. kartice. S druge strane zašto formatirati, ako može pokušati s kodovima. Besplatno je i nema limita kod pogrešno unesenih kodova. Bezveze meljemo kad niti neznamo što je autor sve pokušao napraviti.
Formatiro karticu u telefonu i to je to.
Usput radio sam hard reset zato što mi ni jedan gps program nije htio pronač signal pa reko da ga resetam možda se rješi slučaj no međutim poslije reseta ista stvar.
Njegova navigacija (mislim na one "karte") isto nemože nač signal pa više neznam u čem je problem
ajmo ispočetka po ne znam koji put...
a-gps ti je upaljen? podešen? i funkcionira dobro?
Naravno da je uključen (sve postavke dobro postavljene), svijetli ona plava lampica i nakon dužeg čekanja izbaci da "gps neradi dobro u zatvorenim prostorima" mada sam ja vani.
ne znam kako se točno kartica zaključa kodom (ne mislim na postupak već na postupak enkripcije), ali to nije niti bitno, kada je na nju postavljena lozinka podaci su čitljivi samo uz korištenje lozinke
kada se postavi lozinka na mobu se negdje u sistemskom folderu (davno sam to proučavao, zaboravio sam koji točno folder, no nije ni bitno) kreira jedan file u koji je zapisana lozinka i mob svaki puta prilikom pristupa zaključanoj kartici čita prvo lozinku iz tog fajla da bi mogao pristupiti podacima na kartici
ako obrišeš taj fajl ili formatiraš mob, prilikom prvog slijedećeg pristupa kartici mob će te tražiti lozinku, ako ju ne znaš jedino možeš formatirati karticu iz menia telefona i time obrisati sve podatke i lozinku sa kartice
lozinku često ljudi slučajno stave, vide da i dalje normalno pristupaju kartici i zaborave na nju, a ne isprobaju karticu u drugom mogu u kojem je nečitljiva i tako na prvom formatiranju ili nadogradnji sw-a kad se obriše onaj sistemski file kartica postanje zaključana
(nije isključeno da nekome od frendova posudiš mob na minutu, on stavi lozinku, a ti ne kužiš jer je tvoj mob ne traži i onda se neugodno iznenadiš kad formatiraš mob ili staviš novi sw, mob te počne tražiti lozinku koju nisi nikad postavio - otuda vjerojatno kreću priče: zaključala se sama od sebe, yeah, right, moš mislit)
na netu se mogu naći neki tutoriali kako doći do tog fajla i lozinke, ali to ima smisla samo ako mob nije bio formatiran ili rađena nadogradnja sw-a i ako kartica u tom mobu ne traži lozinku, a lozinka zaboravljena
ako zaključanu memorijsku karticu staviš u čitač pa u komp s njom ne možeš ništa, windowsi ti čak niti ne nude opciju upisivanja lozinke niti ju mogu formatirati, zato se sve radi na mobu
i za kraj:
pogrešno je misliti da postoji neka univerzalna šifra za otključavanje, pogotovo da je to 12345, 0000 ili nešto slično jer je lozinka memorijske kartice niz alfanumeričkih znakova, ljudi često misleći da ukucavaju 12345 ukucaju .adgj ne gledajući što pišu
valjda nisam niš zaboravio, bum dopisao ako se sjetim![]()
Svaka čast na postu, definitivno ću ga zapamtiti. Zapravo si me sa spominjanjem tog fajla sa lozinkom podsjetio da sam i sam to negdje čitao, ali sam valjda zaboravio. Taj fajl objašnjava i zašto sam cijelo vrijeme išao krivim putem i smatrao da je seurity kod onaj pravi kod - jer koristim isti kod za zaključavanje telefona i kartice :\
A kad smo kod remote lock koda (alfanumerički 5-20 znam. kod), ako ti se da prouči moj slučaj:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=394
U ovom slučaju mi nije prihvaćalo točnu lozinku nego isključivo remote lock kod (u mom slučaju 13 nasumičnih brojeva i slova). Anyway, tnx!
e ljudi kako vi ovo riješite?ja imam sličan slučaj,da se je telefon sam od sebe restovao i nakon toga trazi password za karticu,a nije postavljena.a čak je i u kolege se telefon sam od sebe resrtovao u odprilike isto vrijeme,još oba bila u džepu,pa..hm.u mene je nokia n95
jesi li se bar potrudio i pročitao cijelu temu? obrati pozornost na post #13
ma isčitao sam to par puta,i ima smisla...ali ja kad na nokii zadam opciju format on stoji,i kao da hoce d apocne formatiranje i na kraju se nista ne desi,ili da mob.malo kao zakuje...šta mislis d ali bi pomoglo vracanje backupa od nokia pc suite od sedmicu dana prije,ka dje sve radilo..
onda ti je riknula kartica
Bookmarks