Dragi forumaši,
već dugo se pripremam na kupnju svog prvog SLR-a. Prošao sam nternet uzduž i poprijeko, ali na kraju uvijek ostanem u dvojbi i čini mi se da na kraju nema druge nego pitati za savjet iz prve ruke. Dakle, nakon duga razmišljanja na kraju su mi ostala u igri optrilike 3 aparata: canon 40d, pentax 420d i sony alpha 700 (nadam se da nisam previdio još nekog koji bi mogao konkurirati Inače, do sada sam koristio analogni canon A1 s objektivom 50 mm, 1,4 i neke slabije digitalce. JAKO I PRESUDNO mi je važna kvaliteta fotografije! Naravno, tu upadaju u igru objektivi. Kako nemam baš puno novaca za upotpunit asortiman novijim proizvodima, čini mi se kao pametna ideja nabava starijih objektiva + adapter. AF ću nekako prežaliti...

Upravo su tu moje dvojbe postale još teže. Naime, zanima me kako navedeni fotoaparati surađuju sa starijim objektivima. Koliko sam čitao, pentax i sony nnemaju emaju problema sa starijim pentax/minolta lećama - no, je li to stvarno tako i je li jedina razlika samo u crop faktoru? Drugo pitanje je - kako se Canon nosi s tim.

Dakle, iskreno vas molim za prijateljski/bratski/očinski savjet - što kupiti i s čime upotpuniti tijelo fotoaparata. Ja sam osobno naišao na kombinaciju pentaxa i takumar 105 mm, 2,8 objektiva i fotografije mi izgledaju vrhunske: http://www.pentaxforums.com/forums/p...est-shots.html.

Još neke ideje?

Hvala vam unaprijed i živjeli

P.S. Ja sam cijene okvirno uspoređivao prema e-bayu jer se trenutno nalazim u austriji pa ga mislim tako kupit... E, ako nekom treba što ponijet odavde u ZG, nema problema, he he