...
OK
Mozete li mi makar reci, oni koji koriste Tele2 pretplatu, dali ste imali ovoliko unaprijed definiranih profila i ako jeste, koji profil ste odabrali a da vam radi Internet i MMS
Pozdrav
U postavkama smartphone-a (Start - Settings - Menu - All Settings - Connections - Connections - Tab Advanced - Select Networks) imam nekoliko Tele2 profila koji su unaprijed "instalirani" + jedan dodatni koji sam sam konfigurirao. To su:
Programs that automatically connect to the Internet should connect using:
Tele2 WAP
Tele2 MMS
My company name
Tele2 Internet (naknadno dodan)
Tele2 WAP BLABLA
Tele2 WAP PRETPLATA
Tele2 MMS BLABLA
Tele2 MMS PRETPLATA
Programs that automatically connect to a private network should connect using:
Isti profile koji su gore navedeni
Koristim pretplatu i kada odaberem profil Tele2 WAP PRETPLATA, na mobu se promjeni signal na E (Edge?) i ne radi mi Internet (Browser, Win Live MSN i Gmail)
U postavkama ovoga profila (Edit) pod tab-om Modem pise mi:
name: Tele2 WAP PRETPLATA
number: internet.tele2.hr
Pod tab-om Proxy Settings oznacena je kvacica na "This network connects to the Internet" i "This network uses a proxy server to connect to the Internet":
Proxy server: 130.244.196.90; broj porta je 8080
Na Tele2 web stranici pise kako rucno konfigurirati postavke za prijenos podataka i za MMS. Konfigurirao sam tocno kako je pisalo na web stranici i kreirao sam profil Tele2 Internet. Kada ga odaberem, mogu surfati, mogu se logirati na msn-a ali Gmail mi veli da se ne moze spojiti (Error Synchronizing) i signal mi se promjeni na 3G.
Jedini profil koji mi omogucava, uz Net i MSN, da se spojim na Gmail je Tele2 MMS PRETPLATA no u njegovim postavkama pod "number" pise:
mms.tele2.hr; a pod tab-om proxy settings oznacena je samo kvacica na "This network connects to the Internet" (bez proxy-a)
Nisam nigdje procitao da netko ima ovoliko unaprijed definiranih profila, pa ako mi samo netko moze pojasniti, koja je razlika izmedju profila "Tele2 WAP PRETPLATA" i "Tele2 MMS PRETPLATA"?
Dali se nesto dodatno placa sobzirom da se spajam na mms.tele2.hr a ne na internet.tele2.hr?
Ako netko zna moguce razloge zasto ne mogu korstiti Net na profilu "Tele2 WAP PRETPLATA" i koji bi mogao biti razlog zasto ne radi gmail na "Tele2 Internet" profilu?
Prvi put se susrecem s smartphone-om i totalni sam noob, tako da budite njezni
...
OK
Mozete li mi makar reci, oni koji koriste Tele2 pretplatu, dali ste imali ovoliko unaprijed definiranih profila i ako jeste, koji profil ste odabrali a da vam radi Internet i MMS
Imam na bonove i nemam ponuđene tolike profile. Sam sam si konfigurirao postavke, a razlog zasto ti ne zeli raditi gmail je kvačica na proxyu. Slobodno makni kvačicu s proxya i spajat ce ti se uredno.
Hvala, sada sve radi!
Bookmarks