zanima me da li je moguće postaviti (da li uopće postoji?!,pretpostavljam da da) To-Do listu na početni ekran, znači listu u koju bi mogao zapisati i brisati neograničeni broj stvari koje moram obaviti...hvala puno
Ajmo N900 korisnici, sto koristite od aplikacija i za sto?
Twitter- witter
facebook- iphone.facebook.com
Forca weather- vremenska prognoza
Chrome preglednik
I jos par widgeta![]()
zanima me da li je moguće postaviti (da li uopće postoji?!,pretpostavljam da da) To-Do listu na početni ekran, znači listu u koju bi mogao zapisati i brisati neograničeni broj stvari koje moram obaviti...hvala puno
Hm, mislim da nije za sada. Imas jedino mogucnost kalendara.
Comix- za citanje stripova
Conky- svaki linuxas zna kaj je to
fMMS- ime govori sve
Gonvert- pretvarac svega i svacega kad su mjerne jedinice u pitanju
Mediabox- alternativa sugavom mediaplayeru
OMWeather
Scoresheet- idealno za kartanje bele, ili necega slicnoga
Qlister- shopping lista, postoji jos i Shopper ali on mi je malo overkill
VNC viewer
Network tools
WiFiinfo
Xournal- skice i zabiljeske
Catorise i Catorise GUI- za srediti aplikacije po kategorijama unutar glavnog izbornika
Yellow notes wigdet- zabiljeske na desktopu
Flashlight widget
2G 3G switcher
Angry Birds
Mame + Pang
Blubbels
Brainparty
Hex-a-hop
Wormux
Spin
i jos ponesto, ali ovako iz glave ovo najcesce koristim
Dopao mi se SmartMovie 4.15 program za symbian. Da li je moguce isti instalirati i u N900 na Maemo?
Ili ima isto neki super program za ovaj mob kad je u pitanju gledanje videa kao i pregled video fajlova u thumbnails formi.
Hvala
ovaj mob ti zvace prakticki svaki uobicajeni format, samo instaliraj one extra codece i deri. A sa konverzijom se zamaraj samo ako ti nesto ne radi. Nema smisla ici nesto konvertirati unaprijed bezveze.
Koje codece? vec sam zaboravio . moze na pm link? hvala
extra decoders support. Samo u app manageru odaberi download pa all i utipkaj extra. To je u extras repozitoriju ako se ne varam.
da li se na n900 mogu igrati i neke igrice sa super grafikom osim bounce evolution? recimo neke sa nintendo wii ili cak psp
i da li postoji neka aplikacija koja pokazuje koliko je puna baterija, tj. konkretnije, koliko minuta ima da traje dok se ne isprazni?
kinggo hvala puno na pomoci
Zadnji uredio HCSC : 05-09-2010 u 09:51 Razlog: spojeni postovi
pa jedino ako ih netko napravi, ovo sa emulatorima zaboravi. Prezahtjevno je to, a pogotovo ove novije platforme.
A za bateriju imas battery graph i jos par widgeta, ali to ti je sve relativno. Ne mozes znati koliko jos minuta ti ostaje dok baterija ne rikne. Jedino otprilike i to samo ako ne promijenis nacin upotrebe u medjuvremenu.
n900 ne moze ni hd video podrzati? upravo konvertiram jedan film od 4 gb pomocu allok video joinera, stavih rezoluciju da bude 640x480, ne moze vise, a output format "nokia n9x/n8x/n7x/e series .mp4", jel tako ok ili moze nekim drugim programom jos bolje?
ps. kako znas prilikom punjenja kad je baterija puna? prosao sam 3 punjenja po 12 sati, sinoc sam ga iskopcao iz struje malo prije ponoci a baterija je sa samo jednom zelenom crticom vec par sati. koliko mu treba minuta da se napuni i da li da cekam uvijek da se posve istrosi i ugasi? i da li je preporucljivo u slucaju nuzde puniti i u autu ga? sve su znam pomalo bezvezna pitanja ali prvi puta sam kupio neki mob ovako skup, preko 400 eura...
Zadnji uredio N900 : 05-09-2010 u 06:52
Pa pola kompova danas ne moze prozvakati full HD video tak da to ocekivati od moba i nije bas realno. Meni video nije bitan previse, ali mislim da bi 720p trebao raditi i da je zapravo veci problem u zvuku koji obicno bude DD ili DTS. Ali skini normalni DVDRip i sve OK. Na tak malom ekranu ti svejedno koja je reza.
A kaj se tice baterije, kad pozeleni dioda onda je puna. Ja osobne ne obracam paznju na punjenje jer su nove baterija badava na ebayu.
ako je dvd rip u .mkv da li da konvertiram u .mp4 ili ne?
ne bih ovoliko u detalja isao sa pitanjima da nisam procitao da je nekima nakon ubacivanja nekog filma prestao raditi player..
.mkv je obicno HD
.avi meni radio svaki koji sam probao bez konvertiranja
malo sam isao na google ponovo i naisao na ovo:
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=37081
instalirah sve verzije format factory-a ali nigdje da nadjem u izboru nokia mobitela bas n900 kao sto covjek ima na prvoj slici
cudno
@kinggo
oprosti na smetnji, znas mozda kako mogu ubaciti file (konkretno jedan film) od 4 GB u ovaj mobilni? iako ima mjesta oko 23 GB kaze da je pun
nikako. eMMC je VFAT format i ne mozes gore staviti fajl veci od 4GB
ok...konvertirao sam ga u manji, ide file od 1,5 GB cak, nije lose...........zasad samo avi i mp4
nazalost nadao sam se i da ce barem kmplayer prozvakati mkv film ali nista od toga
EDIT:
kako se ubacuje titl u kmplayer ili defaultni player? filmovi i titlovi su mi u my video folderu ali kada pokrenem kmplayer on ih ne doda
Zadnji uredio domy_os : 09-09-2010 u 10:34 Razlog: spajanje postova
ne znam, ja titlove za engleske filmove ne dozivljavam pa se nisam niti trudio oko toga
kinggo, koristis li "documents to go" na ovom mobitelu? ako imas serial molim te na pm posalji, ubih se trazeci
hehe mozda sam malo naporan, ali kad me zanimada se trudim ili ne pronaci neke otkljucane vise stadije angry birds-a hackunte tj. dali imaju negdje vec otkljucani... hvala
Kak mislis otkljucane? Otkljucavaju se kako napredujes kroz igru.
Ili trazis bas level pack? Imas ih 4 trenutno i daju se naci na netu. Imas i custom levela ali njih trebas staviti onda umjesto postojecih.
Bookmarks