Ja bi u tom slučaju izvadio HDD i spojio ga na svoj komp a onda lako možeš sve napravit što ti treba.
Imam nekki stariji laptop, Fujitsu Siemens Amilo... na njemu su bili windowsi XP, sad odjednom mi se pojavio problem.... Kod bootanja mis amo izbaci poruku BOOTMGR IS MISSING, a kad budam sa windows cd-a onda mi sve ono ucitava i kad dodje do Starting Windows pojavi se blue screen... pokuso sam sa vise razlicitih verzija....
Dali neko zna kako rijesit problem???
unaprijed hvala....
Ja bi u tom slučaju izvadio HDD i spojio ga na svoj komp a onda lako možeš sve napravit što ti treba.
Koja je konfiguracija notebooka? Probaj SATA kontroler prebaciti u IDE mod, ako imaš tu opciju...
BOOTMGR IS MISSING obično upućuje na oštećeni boot sektor na disku i upozorava da se disku bliži kraj radnog vijeka. Kako je petljanje po boot sektoru uvijek opasno za podatke najbolje je prvo podignut neku Live distribuciju Linuxa i kopirat sve podatke. Pošto laptop nema dva optička uređaja morat ćeš se poslužit USB memorijom ili ako je moguće preko nekog routera povezat s drugim računalom. ADSL router može poslužit.
Live distribuciju Linuxa (svejedno koju) skini sa www.linuxzasve.com
Kad podatke pospremiš na sigurno možeš probat iz Recovery console oživit boot sektor naredbom FIXBOOT, ako ne pomogne možeš probat i sa FIXMBR, ali nakon toga obično windowsi postaju nedostupni i slijedi nova instalacija istih.
Ako je disk fizički oštećen postoji mogućnost da nakon FIXBOOT, a pogotovo nakon FIXMBR može služit jedino kao držač papira i zato je najbitnije prvo izvući podatke pa onda pokušavat podignut windowse ili ih ponovo instalirat.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ja se ne bih tako lako predao,
imao sam sličan problem i uspio sam ga riješiti sa Linux Mandrake. Ne znam za druge distribucije ali on pri instalaciji daje veliku količinu FS na koje možeš formatirat disk, tako da sam disk isjecakao na više manjih particija (da je lakše izbjeć grešku ako postoji) racimo 4 i dignuo mandrake na jednu od njih... Bitno je dignut OS tako da si siguran da je particija ispravna. A zatim pomoću XP cd-a sve zbrisao i dignuo ponovno novi XP i sve radi super i dan danas. A BOOTMGR IS MISSING bi mogla bit znak bad sektora ali ne 100% tako da se vrijedi još borit
Gens Una Sumus!_______>>Mi smo Hogari >> posjetite nas >> http://hogar-wifi.hr pogledajte mnogo korisnih linkova i stvari na ZDENAC FORUM
Imaš pravo ne bi se trebalo predat, pogotovo jer su podaci spašeni pa se može mirne duše isprobavat. Bilo koja distribucija Linuxa ie dobra, iz skoro svake može se napravit nove particije. A boot sektor ako je oštećen linux će automatski kod instalacije pomoću GRUB-a napisat novi.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks