Nedavno sam naišao na reklamu na kojoj se nudi rješavanje IQ testa, pri čemu možete saznati vaš kvocjent inteligencije.
Test se sastoji od dvadesetak pitanja, u kojima morate odabrati dio koji nedostaje:
Primjer pitanja:
Za kraj morate poslati SMS poruku na broj 88108, a dolje pišu i ostale upute:
Kao što vidite cijena poruke je 40 kn. Sjedište poduzeća koje nudi ovu uslugu je u Pragu. Uvjete korištenja možete provjeriti ovdje:
http://www.test-iq.com/privacy-policy/
No, tu ne završava priča. Nakon toga ćete primati SMS poruke od navedenog poduzeća, koje će vam skidati s računa 12,20 kn. To poduzeće ustvari nudi usluge naručivanja sadržaja za mobilne telefone, kao što su igrice, slike, melodije i sl., što ne navode u početnim uvjetima korištenja.
Udruga Dalmatinski potrošač upozorava korisnike mobilnih mreža i interneta da do daljnjeg ne šalju SMS poruke na servise koji idu preko kratkog koda 88108 jer je u posljednje vrijeme, tvrde, oštećen velik broj osoba. Tako da, ne nasjedajte na prijevaru.
mislim da je to vec bilo i na provjerenom i na potrosackom kodu...uglavnom, spominjalo se po televiziji...
ali svakako, nije na odmet ponoviti jos koji put![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Bilo na potrošačkom kodu prije par tjedana.
ON: A jesu i ljudi naivni. Rješavat obični IQ test i na kraju dat broj moba je glupo i naivno kad se na netu nudi milijun različitih besplatnih testova. Prvi je na stranicama Hrvatske Mense.
Bila je još jedna verzija takvog testa prije par mjeseci.
Razlika je bila u tome što su na kraju testa zahtjevali tvoj broj na koji će ti stići privremeni kod, koji si morao upisati na njihovoj stranici. U uvjetima korištenja je pisalo da se tvrtka nalazi u Portugalu, te da nudi iste usluge kao i ova (prodaja sadržaja za mobilne telefone), te da upisivanjem tog privremenog koda dobivenog na svoj mobilni telefon, prihvaćaš uvjete korištenja i obavezuješ se da ćeš 12 mjeseci davati njima 12,20 kn tjedno, za te usluge, bez obzira dali si preuzeo što ili ne.
To su maknuli s interneta čim se počelo sve to povlačiti po TV-u, i javljati se opljačkani korisnici.
To je bio onaj banner covjek sa tri zubi....
Tko rano rani, zajebo je pjetla
i ja sam jednom naletila na taj test...i rjesila ga...i sad kao, trebaju rezultati...i na kraju kaze "upisite svoj broj mobitela" i da je poruka 12kn i nesto sitno...ja sam to odmah od*ebala...ne vjerujem da ljudi mogu biti toliko glupi i dat toliko novaca za neki glupi test...
ako vam je do IQ testa, dajte 70kn za mensin i zznate tocno, a ne ovo...bzvz
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Ja isto kao i tutlek, riješio, vidio da treba platiti i odmah pretpostavio da je neka navlakuša.
Uglavnom, test po internetu je posvuda ("Obama ima ovoliki IQ, koliko je tvoj", "Čovjek s tri zubiju ima IQ ...", još neke nepismene poruke...)- zajedno s onim toplomjer ili tako nešto.
A, ironični su kreatori toga testa.
Čovjek si misli kako je pametan- imam IQ 14468413 (), a spušio najmanje 50 kuna na taj bezveze test
![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Ja također ispušio tih 12 kuna kao đorđe i tutlek...![]()
...a jesmo svi pametni...ko čovjek s tri zubi![]()
...
...ali što je - je...stvarno je sve više tih navlakuša s opisima sitnim slovima na koje ljudi lako nasjednu...i što je najgore - tome nema kraja i što dalje bit će ih sve više...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Iskreno ja nezalim 'glupe' ljude, nazalost moram to tako nazvati. Pogotovo kada vidim da zovu razne 060 brojeve i igraju razne prevarantske igre ili traze pomoc od tarota itd. Ma prekoma...
Ja sam popušio isključivo iz razloga jer sam to vec jednom (s mobom) radio i to besplatno. Ovaj put sam dobio "po džepu",pa se vise necu za*ebavat s tim...
Pazite se još jedne prijevare.
Tip kojeg su preveslali je sve objasnio ovdje
Pozdrav!![]()
Ima i jedna aktualna oko downportal.net stranice:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174744
http://pollitika.com/taxonomy/term/11428
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
...hmm, platiš i na kraju nadrapaš...eh, ne bih se nikada registrirao na takvu stranicu...8 Garancija
- Davalac usluga ne pruža nikakvu garanciju za eventualno putem usluge nastalu štetu na računaru klijenta, a koju je nenamjerno skrivio davalac usluga ili lice za koje je isti odgovoran.
Bookmarks