evo desire je rootan
evo izašao je i A2SD (apps to sd card) znaći možemo instalirat programe na sd karticu... naravno treba rootat mob prije stavljanja a2sd
evo desire je rootan
evo izašao je i A2SD (apps to sd card) znaći možemo instalirat programe na sd karticu... naravno treba rootat mob prije stavljanja a2sd
Zadnji uredio Inovator : 28-04-2010 u 22:50
Malo je bedara nemogućnost pravljenja backupa...
Ajmo, tko će prvi...
Upute su ovdje
dal se gubi garancija?
koje su šanse da nešto ode po zlu?
Dal se može vratiti na početno stanje?
da rootanjem se gubi garancija isto kao i sa hsplom za winmo uređaje ali moguće se vratiti na originalno stanje (na modaco forumu će za koji dan bit postan postupak kako vratiti sve na originalno stanje na desireu) ... znači opet imaš garanciju...
evo ja rootao svoj mob... sad imam i sve aplikacije na marketu (i one koje se plaća)
ugl. proces nije pre kompliciran...
Ako sam dobro skužio, radi se o Market Enabler aplikaciji kojom postaju dostupne sve aplikacije na marketu (jer su neke skrivene ovisno o lokaciji).
btw. postan je jednostavniji postupak: http://android.modaco.com/content-pa...date/page/500/ (post 517)
samo za desire
da to je to, samo što neće radit na deireu koji nije rootan
onim na modacu http://android.modaco.com/content/ht...r-root-method/
ugl.. ovaj Paul lik nije baš sve detaljno opisao ali to je u biti to... budem napravio neki tutorial kad mi sin ode spavat... sad još ne mogu![]()
OK, učini tako...
Sad po tok zadnjem postupku ne spominje se da li je potrebno snimati nešto na microSD pri rootanju...nudi se samo onaj tinycore za download?
BTW jesi riješio i A2SD i kako?
stavio sam ga i sve se ćini uredu ali... tek kad sam stavio a2sd imao sam 135mb slobodno , nakon a2sd instalirao sam motonav, googleearth i par većih igrica... i pao sam na 114mb... e sad razlika je 21mb , a sve aplikacije skupa imaju cca 53mb , pa mi sad to nije jasno...na modacu ekipa ima slična iskustva...
osim toga još ne znam jesam li trebao stavit swap na sd kartici na 0 ili po defaultu 32mb... ja sam ostavio 32mb , a sad čitam da to kao treba bit 0...
e i njavažnije : nije dovoljno samo stavit a2sd već morate i napravit ext2 particiju na sd kartici koju onda apgrejdate na ext3 i ostavite ostatak na fat32...
valjda ti to jede cache...
Dakle, napravio si goldcard i jesi li osim toga što stavljao na nju? Nadalje, nakon rootanja, stavio si drugu karticu ili ti je sad ta goldcard defaultna kartica u mobitelu?
za a2sd staviš onu karticu koju koristiš , ne mora bit goldcard!
ja sam ovako rootao
1. goldcard
2. kopirao na goldcard "rooted update"
3. držim "back" gumb i "power" uđem u fastboot i onda spojim mob i komp i na kompu pokrenem test_ruu.exe
e tu nakon što flashira taj ruu test će ti mob bit na htc welcome ekranu... tad ugasiš mob i onda
4. držiš "vol down" i "power" uđeš u hboot i navigiraš do recovery , tad se pojavi onaj crveni trokut i u tom trenutku spojiš mob sa kompom (linux)
e sad ovako ja sam koristio ubuntu x32 jer x64 zna radit ********e i koristio sam live cd... znaći nema nikakve instalacije linuxa
5.uđeš u terminal u linuxu i navigiraš do foldera gdje si odpakirao pushfiles.zip (na linuxu nema c: d: itd već se drive zove po imenu koje ste mu dali.. recimo moj se zove "konj" pa sam ja u terminalu napisao cd /media/konj/android/pushfiles
6. kad uđeš u taj folder onda napiši:
napiši "sudo passwd root"
i tu upiši neki password recimo 123
napiši "su root" i tu ukucaj svoj pass
sad si super user i imaš root privilegije
onda
napiši ./adb-linux kill-server pa stisni enter
napiši ./adb-linux start-server pa stisni enter
napiši ./recovery-linux.sh pa stisni enter
i sad će ti na mobu biz zeleni "recovery image"
7. Wipe -> Wipe data /factory reset
8. Flash zip from sdcard --> odaberi svoj rooted update.zip
i to je to...
sad vidim da ima neki jednostavniji postupak na modacu ali ja sam radio ovako...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
hipoteza: nakon rootanja si izvadio goldcard i stavio A2SD na normalnu SD karticu... kako onda instalirat? zar ne ide iz recovery mode-a? I kako si raadio particije na kartici?
aaa
ovako
znači nakon rootanja na goldcard kopiraš r1-a2sd-desire-signed.zip i opet u linuxu ./recovery-linux.sh i onda update zip i odabereš r1-a2sd-desire-signed.zip koji si skinuo sa modaca...nakon toga izvadiš goldcard i staviš svoju karticu... onda držiš vol down i power pa opet u linuxu napišeš ./recovery-linux.sh i onda iz tog menija odabereš format sd card ili nešto slično ne znam ni sam više... e tamo onda izabereš koliko veliku očeš particiju itd...i tamo kad si odabrao ext2 recimo 1024mb onda nakon formatiranja apgrejdaš ex2 na ext3... vrlo jednostavno
A što je sa veličinom SWAP-a?
Da, nisam znao da li će htjeti u recovery bez gold kartice...Ova veličina particije je apps dedicated ili?
da znači veličina ext2 je apps dedicated, a ostalo fat32 je sd kartica
swap bi trebao bit 0... evo ja upravo ponovio postupak jer sam bio stavio na 32mb... radi i tako ali kao usporava mob...
ugl uđeš u recovery i tamo odabereš partition sd card...
na modaco piše od 32-128 MB... tko će ga znati.
no gledam ovaj novi postupak sa ovim bootabilnim imageom, e sad ili mi se čini ili u tom postupku nije potrebno stavljati išta na goldcard
stvarno ne znam ja sam radio po starom postupku... na xda kažu da ne treba swap...
Evo izašao je update koji rješava problem sa cache-om:
http://rapidshare.com/files/38193802...esh-signed.zip
Ja sam 8GB karticu particionirao 0swap, 2048 ext3 i ostatak...
ja sam stavio onaj originalni jer mi u biti ne treba i chace na sd... instalirao sam oko 100mb programa i na 95mb sam... neda mi se cijela procedura ponovo... i da swap treba bit 0 za sve koji će to tek raditi...
Ne znam da li factory reset ponistava A2SD... pitanje je kako provjeriti da to uistinu radi
Malo sam se igrao sa linuxom i otkrio sam kako pronaći default path za applikacije:
Otići u terminal na telefonu i utipkati:
busybox df -h
telefon će vratiti ispis memorije, a ono što je bitno jest naći liniju:
/dev/block/mccblk0p2 1024M 67.1M 438.7M 13% /system/sd
mora pisati /system/sd, ako piše znači da telefon konta ext2/3 particiju.
Nakon toga eventualno utipkati: cd /data/app
pwd
Telefon vrća /system/sd/app što znači da sprema na karticu.
I da odgovorim samom sebi još jednom, factory reset NE poništava A2SD
ovako, to sigurno radi jer ja sam prvo napravio swap 32... pa sam instalirao neke aplikacije da provjerim... onda sam opet formatirao karticu i napravio swap 0.
e kada sam opet stavio sd kardicu u mob većina programa mi nije radila uključujući i market (jer su bili na ext2 particiji na sd kartici)... pa sam napravio HR i ponovno stavio hrpu aplikacija i sad sam na 95mb slobodno, a da nije bilo a2sd bio bio na +/-0
znači a2sd definitivno radi
HR ne utječe na a2sd
EDIT: vidim da si me preduhitrio za 2min![]()
Da, radi i kod mene, samo sam htio biti apsolutno siguran... trenutno mi je pojelo sa 10ak aplikacija 6MB na tel i 50MB na kartici...
Nego, kako ti vidiš i paid apps na marketu? I što ti tel ispiše kad pokreneš onaj Superuser Permissions?
Bookmarks