Moguće da je kamera neispravna. Da li je taj piksel zelen i na fotografiji kad je slikaš, pa gledaš na kompu?
Pozdrav!
Imam jedan problem koji sam uocio odma nakon kupovine.
Radi se o zelenom pikselu koji je stalno aktivan. Otvorim kameru, i bilo crna slika (tama) ili neka slika, uvijek stoji taj zeleni piksel i dosta bode u oci. Kao da ima mrtvi piksel, ali nema jer se to samo dogada u kameri.
Zna netko zasto se to dogada i kako ti rijesiti?
Moguće da je kamera neispravna. Da li je taj piksel zelen i na fotografiji kad je slikaš, pa gledaš na kompu?
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
pa i kamera može imati mrtav pixel
da li se kod zumiranja zeleni pixel pomiče?
kad slikaš i poslije gledaš sliku da li je zeleni pixel vidljiv i dalje?
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Kad ju slikam, pa onaj pregled odma nakon slikanja, ima zeleni piksel. Kad otvorim putem onog ureda i sl, nema.
Kad prebacim na komp nema zeleni piksel, ali na 3 slike, uvijek ima na mislim istom mjestu neku tockicu (neka nijansa bijelo-sive), ne vidi se dok je u full screenu na 26" monitoru.
zeleni piksel/tockica se nalazi na kraju slike. Skroz desni kraj. Slikam u 4:3 i slika nije preko cijelog ekrana. Prebacim u video (16:9), slika je preko cijelog ekrana i piksel nije vise na mjestu gdje je bio, vec je i dalje na desnom kraju (mjesto gdje bi i inace bio da slikam u 16:9).
Kako je skroz na desnom rubu (zadnja crta sa pikselima), cim zumiram odma nestane. Znaci, kao da chip koji obraduje sliku s kamere doda taj piksel tamo...
ako je potrebno, slikam piksel i posaljem sliku koju sam slikao s mobom pa vi potvrdite da li je vidljiv ili ne taj piksel.
I jos nesto zanimljivo, u sobi je sad mrak. Zeleni piksel je jako vidljiv. Cim usmjerim u neki izvor svjetla (monitor), odma zeleni piksel postaje tamniji i na kraju u potpunosti nestaje.
Zna netko do cega je? Treba mob na servis?
Steta sto nisam odma reklamirao, jer sam to uocio odma prvi dan dok sam se igrao s mobom.
Nadam se da u mobisu nece nesto rec i odj mi garanciju...
zanimljivo... prva nokia koju sam kupio - 5700XM je trebala na servis. to je ujedno i prvi mob (a bilo ih je bar 15najstak) koji sam nosio na servis. 5230 mi je druga Nokia i nije valjda da i ona mora na servis?
U svakom slucaju, ako netko zna u cemu je problem nek kaze, molio bi bez onih da resetiram softver ili odma nosim u mobis. Ubacio sam aplikacije i sve...
Jasno da cu prije napraviti master reset nego nosit u mobis, ionako to oni tamo naprave. PS: moze kod za reset s60v.5 uredaja, ako cu to trebat radit...
Hvala svima unaprijed!
ako pixela nema na slikama ja se ne bih uzbudjivao oko toga
Nije ti to greška, taj zeleni digitalni šum je potpuno normalan, pogotovo na nokijinim sranjcima od kamera.
Ne radi se o zelenom sumu, imam 5700 koji je prepun sumova, na ovom mobu je slika SKROZ crna osim tog jednog piksela. koji je uvijek tu. dobro, ima mrvicu suma ali ne vidi se i stalno se 'mice'
ajde slikat cu sad pa cu stavit:
(slikano na brzinu s SLR foticem od 2-3kg, mjenjao sam objektiv u mraku pa se nakupilo prasine i ima raznih tockica od fotica. al zna se koju tocku gledamo...)
![]()
Pokušaj hard reset (*#7370#), neki drugi program za fotografiranje, uprade (ili reinstalacija) software-a (preko NSU). Ako ništa od toga ne pomogne možeš poslati mob na servis, ali Mobis zna biti problematičan za takve stvari. Je iritantno, ali ako se ne vidi na slikama i nije progresivno, ne smanjuje upotrebljivost mobitela.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
NSU mi ne radi (ne podrzava Win 7), a hard reset cu sad napravit. Jbga, odu podatci, programi i sve, al dobro.
evo radi se reset (bas dobro da mi se pokazao kalendar dok se resetiro, zaboravio sam skroz na tu obvezu xd)
sad cu vidjet dal je isti problem (mislim da ce bit), a usput cu vidjet koje verzije garmina rade da ne 'guse' mob (da se nemoze upalit).
evo... resetirao se i i dalje je prisutan zeleni piksel.
Softver je gore najnoviji, probao putem moba updateat a i na nokijinoj stranici tako kazu za moj code (mob).
A nista onda, da u ponedjeljak posjetim mobis? (blizu mi je). Koliko otprilike traje servis?
BTW: ti na 5800 nemas nikakav problem?
Te "zelene" piksele obično imaju Nokije bez flasha, a služi da bi koliko-toliko osvijetlio fotografiju u nekakvom mračnijem okruženju. Većinom se ne bi trebao vidjeti na fotkama jer služi, ajmo tako nazvati, kao "ispomoć". Obično ih bude više od jednoga i tu ne možeš ništa.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Na kraju: da li ovo spada pod garanciju i da li da nosim mob u Mobis da mi to rijese?
Ne zelim odnjeti, ostati bez moba a na kraju da platim dijagnostiku jer je mob ispravan...
Hvala.
ne plaćaš dijagnostiku ako je mob u jamstvu
Plaćaš reklamaciju ispravnog proizvoda...
zanima me da li da nosim mob na servis ili da pustim ovako kako je.
ne placa mi se dijagnostika ispravnog uredaja (sto mislim da se naplacuje), kao sto mi se ne ostaje bez moba.
Mob mi stoji skroz prazan (bez programa i sl) na stolu samo zato sto ne znam dal da nosim mob na servis, tj, da li taj zeleni piksel pokriva garancija...
kao što sam već rekao:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=915101&postcount=12
uostalom, ako mi ne vjeruješ nazovi ih
da li taj jedan neispravan pixel ulazu u jamsvo ili ne, ne znam, ali sigurno će probati sa drugom kamerom i ako sa njom bude isto znači da je to normano, jer ipak, kažeš da se greška ne vidi na slici, nego samo u kameri
na komentare poput ovoga se nemoj obazirati:
Nigdje ne pise Test OK (kako mi je za druge mobove uvijek pisalo, tj. 2× za 5700XM), pa mislim da je piksel i dalje vidljiv i da je problem u samoj maticnoj (posto se sve nalazi na njoj...).Model telefona 5230
STATUS Završen - Vaš uređaj je završen. Možete ga preuzeti sa servisa.
Komentar servisa Zamijenjen modul kamere. Programski ažuriran.
Cijena (kn) 0,00
Jos nisam preuzeo mob sa servisa, pa me zanima sto mi je ciniti. Ici cu sad po njega za 10ak minuta, i po 5700XM.
Problem se javlja od prvog dana, kupljen je tako s tim pikselom.
E sad, kako drugi nemaju ovakvih problema, a meni se ne slika/snima mi se ne gleda kroz zeleni piksel, sto mi je ciniti?
Preuzeti mob sa servisa pa nositi u VIP?
Ili imati taj jedan piksel i morati zivjeti/trpiti s njim?
Neznam zašto stalno govoriš pixel kad nije riječ o mrtvom pixelu nego neispravnom prikazu slike s kamere na ekranu, odnosno o lošoj i jeftinoj kameri. Super je što su ti besplatno zamijenili kameru, sad je samo pitanje u kakvom je stanju ta koju su ti stavili, možda će biti bolja, a možda čak i lošija, to jednostavno nemožeš znati.
Isprobaj mobitel na licu mjesta, ako je problem riješen super, ako nije ja bih ti preporučio da se ne bakčeš više s tim jer bezveze gubiš vrijeme...
Sretno![]()
Preuzeo mob, sad je sve OK, nema vise te zelene iritantne tocke.
No sad imam crvene sumove po ekranu, na koje sam se navikao s 5700XM.
Uglavnom: ja sretan, nemam vise tako bljestavu tocku, a ove male smetnje... Skoro da se ni ne kuze, iako mi nije bas drago, ali je opet bolje od one jedne tocke.
Samo jedno malo pitanje:
Da li su mi oni mozda promijenili product kod?
Ili flashali mob?
Jer: vise nemam onaj VIP e-mail i sl.
A ni ne trazi me vise da prilikom promjene SIM kartice odaberem regiju i drzavu gdje se nalazim.
Znaci, dal su mi promjenili product code ili sto vec? Prije mi je i nakon hard reseta trazio iste podatke i VIP-email bi uvijek bio prisutan...
Bookmarks