Ne treba ti to. Imaš firewall i alate specijalno za wlan.
Zanima me da li je moguce ikako hackovat WLAN?
Znaci ja ga imam i dode neki lik s lap topom pred kucu i fino se spaja preko mene na net, cackise mi po kompu itd.?
Predpostavljam da mozda i je al znam da prilikom stvaranja lokalne mreze postoji opcija "dopusti drugim kompjuterima da se spajaju na net koristeci moje racunalo", predpostavaljam da to vazi i za WLAN? Znaci iskljucim i super. Osim ak ne postoje neki programi kojima se zaobilazi blokada? A ako i postoji mora da postoji neki firewall za to?
Ne treba ti to. Imaš firewall i alate specijalno za wlan.
Proguglaj malo za pojmovima WEP enkripcija, MAC adrese, security, wirelles i slično...
A nista ovako iz price ili malog prsta?
A znaš onu: "Svaka šifra se može probiti."
WEP ključ se da probiti, MAC filter možeš zeznut, firewall također. Mislim da ako ti neko baš hoće upast i ako ima znanja, samo je pitanje vremena.
U praksi se koristi WEP + MAC filter što relativno dobro funkcionira. Naravno, firewall je poželjan bilo gdje, gdje će se znat konfigurirat. Uz te 3 stvari opako si zakomplicirao hackeru posao.
Osobno ne, iako mi je jasan princip, stvar je u tome što AFAIK softver je različit od AP-a do AP-a...Izvorno postao Šile
Bookmarks