to ti je zato što si u modu pregledavanja karte kad je sjever stalno gore
kad upališ glasovno navođenje smjer kretanja će ti uvijek biti gore
Imam najnoviju verziju Nokia Maps-a i kad se povežem BT GPS prijemnikom sve super...Nađe brzo i pokaže ok.
Ali ono što mi je malo bezveze je da ta karta ne pokazuje moj smjer kretanja na istom dijelu ekrana, već mi onaj virtualni kompas pokazuje gdje je sjever, a mapu na mom mobitelu okreće, tako da gledajući mob, malo idem gore, malo dolje, pa bih trebao očigledno vrtit mobitel stalno kako bi mi bilo preglednije...
Ono što ja želim jest da mi GPS pokazuje smjer kretanja kao na, primjerice 6600Slide-u, tj. da kompas pokazuje stranu svijeta, a da je meni uvijek put kojim se krećem u gornjem dijelu ekrana (da ne moram vrtit mobitel stalno)
Ako netko ima, eventualno, prijedlog koje su mape bolje, bio bih zahvalan!
to ti je zato što si u modu pregledavanja karte kad je sjever stalno gore
kad upališ glasovno navođenje smjer kretanja će ti uvijek biti gore
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
@perman111
Mene je mučila ista stvar na E52 , zadnja verzija OviMaps. Uspio sam ga riješiti tako što sam uključio navigaciju prema nekoj adresi dok sam stajao i kad je mob uhvatio satelite ostao sam stajati cca. 1 minutu i stisnio sam na mobitelu četverosmjernu navigacijsku tipku prema gore.
Nakon toga kada sam krenuo strelica mi je uvjek pokazivala prema gore, a karta se okretala u smjeru u kojem sam se kretao.
Probaj tako, nadam se da će upaliti.
Bookmarks