zanima me koji je postupak za povrat poreza nakon kupovine tehničke robe u inozemstvu, točnije u Nizozemskoj. Tnx.
zanima me koji je postupak za povrat poreza nakon kupovine tehničke robe u inozemstvu, točnije u Nizozemskoj. Tnx.
angels might have been eaten.
ugrubo, moras na carini dati racun na uvid i onda s tim postambiljanim racunom ici nekud.. pretpostavljam na poreznu..
ne znam ti tocno jer nisam to nikada radila.
i provjeri si do koliko novaca ti to smijes uvesti. znam da imaju odredjene limite, mislim da je npr za sloveniju limit 1000 kn po osobi.
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Možda ovdje nađeš neke smjernice, osobno se nisam susretao s tim slučajem:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=30795
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
tnx,
dakle kada sumariziram:
1.pri kupovini ( u inozemstvu) treba zatražiti od prodavača tax free formular koji oni priklamaju sa računom
2.na izlasku iz zemlje (zračnoj luci u mojem slučaju) potražit šalter zadužen za povrate poreza gdje će uz predočenje računa i tax free formulara lupiti žig (uz predočenje putovnice)
3. sa formularom otiči u poštu gdje mi isplate novac
no nisam jedino vidio koliki je povrat novca i kako se računa, konkretno 2 x 80 eura iznos ?!
angels might have been eaten.
Povrat novca ovisi o tome koliki je porez. Još ako tražiš isplatu preko pošte ili direktno na granici (kod Slovenije je to moguće) uzmu ti neku proviziju.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Mislim da ti taj iznos 2x80 eu mali i da nece biti taxfree na njega.Imas tocno odredjeni minimalni trosak koji ide taxfree.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Sad se tocno ne sjecam brojeva ali zakljucio sam da se ne isplati. U SLO sam nešto (nebitno) platio 330€ i povrat je bio 50€ a na carini traze 80€. Go figure...![]()
hmhm.. mi smo mislili ici u sloveniju po nove gume za afto..i prijaviti ih na carini. isplativo ili ne? bum pitala popodne muza kad dodje doma gdje je on to i sto vidio, al sjecam se da su neke dobre gume (ne sava, neke bas onak poznate (a sta sad, zensko, jbg)) full povoljne.
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Goodyear Eagle F1 205 55 16. 330€ s montažom u Furlana u Sloveniji. Pošo,došo i to je to... Gore su ti ostali detalji...
Ne znam kako sad funkcionira, ali prije si mogao uredno prijavit na izlasku iz slovenije, a ne prijavit na ulasku u Hrvatsku. Jednom smo imali problem jer je na računu bilo nešto što smo kupili za poklon i nismo više imali i nisu nam ovjerili formular iako je to bila zanemariva stavka na računu.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Da bi dobio povrat poreza racun ti mora biti veci od 50Eura ina izlasku iz EU moras ga potvrditi kod carinika.
Uzalud Vam trud sviraci,za drugog su dunje zute
i ja planiram ići u slo po gume
popust na gotovinu i povrat poreza i isplati se
sad je do 1000 kn dozvoljeno uvesti u hr bez plaćanja carine,bar sam tako čuo
uzmem nekog sa sobom,dva računa i bok
valjda bude tako kak sam ja to zamislio![]()
Mi6 Black
Ima da sam u SLO kupio gume, prijavio to SAMO na izlazu iz SLO radi povrata pareza (dobio pečat na računu) i normalno ušao u hr. Tako da NIŠTA našima ne govorite/prijavljujete i imate mira (trebali bi). Tako da sada sljedeći put kada budem išao u SLO skoknem i po nešto love.
@sodom konkretno za Nizozemsku neznam: ali povrat poreza se radi u pravilu tako da što god da se uzima/kupuje u EU prijavljuješ na izlazu iz EU npr. izlaza iz SLO, našima ništa ne govoriš i moliš se da te ne vide/ulove (ne nanjuše). I pripazi/te da uvijek imate račun sa sobom i to što ste kupli da je neotvarano (zapakirano s etiketom ili što već).
HC4L
je, je... gume su i meni odmah montirali. Nego kada sam u IT uzimao jaketu, ja sam odmah po kupnji izvadio etikete da me ovi naši ne bi prcali. Kad ono slovenci traže i etikete na proizvodu, garancija da se radi baš o toj i novoj robi. U svakom slučaju to oko guma na autu nebi smio biti problem, meni nije.
HC4L
Neznam kome i kako se prijavljuje,ali šema je ovakva:
Kupis u Sloveniji sta imas i odes natrag doma na granici prijavis i vracas se u roku od 6 mjeseci natrag u trgovinu po pare od poreza. Amen.
sve to stoji kako si naveo,tako sam kupio spavaću,dječju,kuhinju,ledenice,stvari za svadbu itd
normalno dok se i dalo lakše prevesti preko granice
sad čim ti ovjeriš na slo granici lik odmah šalje mail našima što vozimo
pogotovo ako je veća cifra u pitanju
navodno 300-400 eura je sića za njih
Mi6 Black
Bookmarks