Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3
    Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lightbulb SonyEricsson X1 - Tele2_blabla WAP/GPRS i MMS problem

Pozdrav svima!

Danas sam se registrirao i došao zamolit za pomoć oko problema iz naslova jer više jednostavno - nisam pametan (da ne kažem kako mi je tlak na 300, mjenjam raspoloženja svakih 3 sekunde i slično ))

Dakle, priča ide ovako:

Problem: X1 mi se neće spojit na WAP/GPRS niti poslat MMS (znam da izgleda priprosto al meni je to problem veći nego Pameli celulit

O telefonu: kupljen preko oglasnika od lika koja ga je kupio u VIP pretplati. Nije zaključan, kodiran, brandiran... Probao u njega stavit T-mobile karticu, spaja se na net sa defaultni postavkama (koje pretpostavljam postavi ROM prilikom prvog umetanja SIM kartice) i sve šljaka OK. Liku od kojeg sam kupio isto sve radilo pa ajmo reć da je telefon ispravan i da je problem u postavkama.

Postavke:
    Umetnuo SIM Tele2 Blabla...
    - Želite automastke konekcije - ŽELIM.
    - Imamo ih više, odaberite između TELE2 Prepaid i TELE2 Postpaid - biram Prepaid
    - Restart needed - može sinko, restartaj se
    Piknem IE - krene se spajat.. (Connecting to: Tele2 WAP)...ništa, još jednom se krene spajat... ništa... traje to tako par minuta, pa u nekom prozorćiću greška (nemrem se spojit, restartajte, obratite se... )

Molim nekoga tko koristi kombinaciju XPERIA X1 i Tele2 BLABLA , a radi mu WAP i MMS da mi pošalje svoje postavke (screenshot, tekst, bilo šta...). Eventualno neki "keč" tipa: ako se spajaš na net okreni mob u landscape položaj" ili tak nešto.... DA, očajan sam, istina.....

Hvala puno unaprijed svima, oprostite ako ovakav post već negdje postoji (al 3 dana surfam i tražim, pa čisto sumnjam , oprostite ako sam srednje ili jako glup... oprostite i za rat u Iraku...

Može info na mail (m.susac@gmail.com), ili na PM ... (nemojte samo MMS, to mi ne radi )))

EDIT: Postavke koje trenutno koristim za WAP ali mi ne radi

Sony Ericsson XPERIA X1: konfiguracija postavki za WAP/GRPS

Kliknite na tipku Menu, pa otiđite pod Settings -> Connections Tab, odaberite Connections ikonu -> Advanced Tab, kliknite na Select Networks:

Name: unesite Tele2 WAP
    Odaberite modem: Cellular Line (GPRS, 3G)
    wap.tele2.hr - KORISNICI NA BONOVE

Username: ostavite prazno
    Password: ostavite prazno
    Domain: ostavite prazno

Proxy Settings Tab -> Kliknite obje opcije ˝This network connects to the Internet ˝ / ˝This network uses a proxy server to connect...˝

Advanced Tab -> Upišite IP adrese i prortove za WAP i HTTP
    HTTP 130.244.196.090:8080
    WAP 130.244.196.090:9201

EDIT2: Kakve postavke imate u Start - Settings - Connections - Advanced Network?

HSDPA/HSUPA ???
    GPRS - PAP ili CHAP authentication ???
    CSD Line type ???
    SMS Services ???
    Zadnji uredio Mario_ZG : 12-12-2009 u 03:28

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    bs c81
    Operater
    TELE 2
    Godina
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    isti problem.molim za pomoc.samo kaj nije polovni.
    Parkour,Nogomet i Call of Duty 2 :D

7 days registered

Datum registracije
    Dec 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

rješeno!

Problem rješen!
    Ukratko, svodi se na (u mom slučaju) 2 problema:

1. Imao "crvenu" (staru generaciju) tele2 SIM kartice. Zamjenili mi u Tele2 centru za novu.

2. Za spajanje na net i slanje MMS-ova koristim jedan profil (ne 2: Tele2MMS i Tele2WAP, kao u svim živim uputama). Taj jedan se može zvat kako hoćete samo je bitno da ne uključujete opciju "This network uses a proxy server to connect...˝ U opcijama poruka ("MMS options") sve klasika. Za konekciju koristite ovu koju ste napravili.

OBAVEZNO restart (ugasit i upalit) mob-a kako bi postavke postale "aktivne".

Meni je ova kombinacija pomogla. Nedostatak je nemogućnost korištenja "Tele2 WAP portala", al to mi ionako ne treba, pa problem smatram rješenim.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Tele2 gprs problem
    By orient in forum Windows Mobile
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 28-05-2007, 17:04
  2. Sonyericsson V630i (3G) problem
    By MetaMen33 in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 30-10-2006, 01:43
  3. GPRS problem
    By OuttaControl in forum Mreža