za 700 kn misliš kupiti novu grafičku i 1 GB RAM-a? (i koji, DDR1 ili DDR2?)
Evo ovako, želim si kupiti novu grafulju i rama. Imam ATI Radeon 9550, 128mb. E, sada imam 700kn i želim si kupiti novu grafičku. Koji je najbolji izbor za AGP priključak? I da, želim si kupiti još 1 Gb rama. E, imam 512mb rama @ 200Mhz. Matična mi podržava do 400Mhz. Što mi preporučujete za RAM? I ako može da prođem malo jefitinije![]()
za 700 kn misliš kupiti novu grafičku i 1 GB RAM-a? (i koji, DDR1 ili DDR2?)
Ma ram mi sada nije toliko važan(barem mislim). DDR1
Grafička Ati Radeon Gecube X1550 256 mb cijena se kreće oko 530 kuna
Zadnji uredio HSV : 28-10-2007 u 16:07
Jeli postoji neka nVidija grafička za AGP? Jer meni se čini da nVidija ima bolje grafičke.
EDIT: Ova koju si naveo košta 311kn
Koliko košta GF 6600 GT i gdje?
radeon 9600PRO![]()
![]()
a za ram ako ti treba ddr2 onda u ve-milu imaš kinmax DDR2 667mhz za 167kn
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Ne vjerujem da mi matična podržava DDR2, jer sada trenutno imam DDR1 e_e Jeli 9600 PRO šta bolja od 9550, jer su mi nešto jako blizu brojevi![]()
imam ja 9600 PRO sa 256 mb rama.
I zadovoljan sam.
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
9800 je naj.samo je nema nigdje![]()
imas geforce 7600gt za nekih 700-tinjak kn. po meni trenutacno best buy
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.803.337
pa čovječe kupi si X850XT platinum. sad se prodaju po max 500 kuna u oglasnicima... a to je najjača i najisplativija agp zvijer
Svi mi imamo VREMENSKI STROJ:
u PROŠLOST nas nose sjećanja
u BUDUĆNOST nas nose snovi CLICK HERE Thx
Nije istina. Kartica nije mehanička stvar, to tvoje još donekle može vrijediti za diskove ili ventilatore (jedine mehaničke dijelove u kompu kojih se sad mogu sjetiti). Grafička kartica nemože izgubiti svoja svojstva koja je imala prvog dana jer bi se inače prodavale sa deklaracijom o maksimalnom mogućem vremenu rada (kao npr ventilatori, čak i diskovi imaju neku garanciju). Kod grafičke kartice se niti jedan njen dio ne troši, nema ležajeve, nema pokretne dijelove.. (ventilator ne računam).
Jedino kako možeš ubiti grafičku je loše hlađenje, modanje, davanje većeg napona nego što je dozvoljen (dodajte ako ima još nešto..).
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Imam sada jedno pitanje. Kod nekih grafičkih za sučelje piše AGPx8, više ili manje. Što to znači i dali može utjecati na rad grafe, jer meni se čini da imam samo AGP (gledam po tome što imam Radeon 9550)
AGP postoji u 3 verzije: 2x, 4x, 8x.
2x ćemo odmah eliminirati jer to je već povijest.. Tvoja matična najvjerojatnije ima 4/8x. Ako ti matična ima AGP8x, ona će bez problema primati i grafičke deklarirane za 4x. Razlika je u propusnosti, 8x radi nešto brže (ajmo to bukvalno reći).
Za početak najbolje nađi podatak na netu o svojoj matičnoj što se tiće AGP-a pa ćemo dalje lako. Ako se radi o nekoj modernijoj matičnoj (nForce2 ili neke pentium4 ploče) onda 100% podržava AGP8x, al svejedno provjeri i reci.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
kod AGP8 i 4 se naravno mora paziti i na voltažu...
neke grafičke kartice vuku više volti iz AGP utora a matična ne može toliko dati...
to su bile većinom jače grafičke tipa 9800XT edicije koje nisu imale molex za externo napajanje...
najbolje je pri kupovini grafičke odnjeti svoju kantu u trgovinu pa da oni odma stave i isprobaju radi li grafa...
osim toga, ako imaš AGP4 onda postoji šansa da ništa jače od 9600 neće radit...
ovo što je CX savjetovao:
je po meni extremno glup razlog za uzimanje grafičke...
kao prvo i osnovno, agp grafičke ne mogu u SLI
kao drugo, SLI na mid i low end grafičkim karticama se uzima samo ako imaš monitor rezolucije 1900x nešta....
u praksi jedino high end grafičke u SLIu daju zadovoljavajuće rezultate i isplativa su investicija za klince koji imaju puno novaca i igraju igrice...
Evo, moja matična se zove "ASUS P4S800". Tak barem piše u Everestu. Evo baš tražim podatke u Googleu pa pasteam kad nađem nešta.
EDIT:
Evo ga![]()
Više informacija na http://www.ciao.co.uk/ASUS_P4S800__5346820.Izvorno postao http://www.ciao.co.uk/ASUS_P4S800__5346820
Zadnji uredio DragonSoul : 31-10-2007 u 20:21
Bookmarks