Još jedna u nizu sličnih tema, ali nažalost moram otvoriti.
Naime, već dugo vremena gledam, razmišljam, ispitujem okolo i svatko ima drugačije mišljenje i više ni sam ne znam što kupiti.
Ovako, budžet je 600€ i ako je moguće, u toj cijeni bi trebali biti također teleobjektiv i širokokutni objektiv. Pošto sam početnik koji je jači na teoriji nego na praksi, ne treba mi ništa posebno, osim da je jednostavan za uporabu. Nije mi ni bitno jel uzimam novo ili rabljeno, sve dok radi kako je zamišljeno. Preporučite mi na koje proizvođače i modele da se ograničim u potrazi jer sam izgubljen već.
Hvala na svim odgovorima.
Ipak moras sam odluciti na koji sustav ides, jer nije rijec samo o aparatu koji je na kraju samo potrosni materijal.
Razmisljal bi na nacin radije uzeti starije tijelo i u krajnjem slucaju najmanje gubis kad ga ponovo prodajes i neki kvalitetniji objektiv.
Ako imas dosta teorije i imas volje onda ti je bolje uzeti nesto od fiksnih objektiva jer ipak moras vise razmisljati o kadru i na taj nacin se dalje usavrsavas.
Ako si odmah zadovoljan s markom onda mozes uzeti i kvalitetniji objektiv koji ces moci koristiti i na novijim aparatima.
Bookmarks