Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 28

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    SE Xperia X10, SE J10i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

SE Satio vs iPhone 3GS vs HTC Hero (G2)

Što uzeti od ova dva modela?

Informatičar u meni govori da bi se trebao odlučiti za SE Satio kao pravi smartphone s relativno dobrim hardverom (ako zanemarimo količinu interne memorije), relativno dobrom kamerom i sl.

S druge strane, moj gadget freak alter-ego navaljuje na iPhone kao trenutni must-have.

:-)

Edit: U temu sam dodao jos i HTC Hero kao novost u ponudi opratera.
    Zadnji uredio mg_freaky : 24-11-2009 u 13:15
    Neki ljdi imaju problem za svako rješenje....

Najforumaš 2011. Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa dvije su osnovne razlike, sad zavisi šta ti više treba...

Satio ima puno bolju kameru, ali zato (po meni) katastrofalan soft, jednostavno S60 5th ne mogu nikako prožvakati

Dakle, po meni osnovno pitanje je treba li ti takva kamera i (ako treba) hoće li ti smetati taj OS na Satiu?

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    SE Xperia X10, SE J10i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kamera mi zapravo ne igra skoro nikakvu ulogu. Do sada sam imao jednog HTC-a i je SE P1i, bitniji mi je OS, odnosno činjenica da je uređaj Smartphone.

Iako, kažem, i iPhome ima svoje draži... :-D

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A zašto treba biti baš smartphone? Mislim jel ima neki poseban razlog (neka app il nešto) ili samo zbog navike?

Po meni je iPhone-ov OS puno bolji od Satio-vog, ali opet, to je samo moje mišljenje Najbolje bi bilo da ih negdje isprobaš pa vidiš koji ti se više sviđa

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    SE Xperia X10, SE J10i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma dio je navika, a dio je posao. Ponekda koristim neke specificne aplikacije, iako ih ima i za iPhone, bar koliko sam cuo.

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa ima preko 100 000 aplikacija u App Storeu, tako da vjerujem da ćeš naći sve šta trebaš za iPhone

A ono što mene najviše iritira kod S60 5th je katastrofalna prilagodba na TS... Tako npr u meniju kad ti nisu ikonice nego onako liste moraš stisnuti 2 puta za ulazak... Mislim
    Mene bi to jako smetalo i zato ja dajem svoj glas za iPhone, pogotovo zato što ti kamera ne igra skoro nikakvu ulogu

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iPhone je smartphone, nije mi jasno zasto mislis drugacije.

dvojba je jednostavna, ne teba ti dobra kamera (jedini plus kod SE), uzmi iPhone koji je superiorniji u svim ostalim pogledima.

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    a da pogledaš neki noviji Windows Mobile ili Android uređaj? za mene su oni smartphoni.
    apple je dizajnerski uređaj, odnosno šminka više, a kako si rekao da ti treba i za posao mislim da je bolji WM ili Android.

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao yager Pregledaj post
    a da pogledaš neki noviji Windows Mobile ili Android uređaj? za mene su oni smartphoni.
    apple je dizajnerski uređaj, odnosno šminka više, a kako si rekao da ti treba i za posao mislim da je bolji WM ili Android.
    po cemu je android bolji od iPhonea za "posao"?

jesi li posjedovao uopce iphone, androdi ili neki noviji WM uredaj da si kompetentan govoriti?

Datum registracije
    Sep 2004
    Bodovi
    13.279
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.279, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao SrKi Pregledaj post

jesi li posjedovao uopce iphone, androdi ili neki noviji WM uredaj da si kompetentan govoriti?
    Nema multitasking kod naknadno instaliranih aplikacija. Iphone je vise "multimedia phone", a ne pravi smartphone.

CFC Postignuća:
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

ne znamo čim se čovjek bavi pa možemo za sada zanemarit to "za posao".

što se tiče drugog dijela, nisam osobno posjedovao, ali sam koristio. što se tiče iphonea 3g, zamjerka kod modela kojeg sam koristio je ta da kada sam izašao iz aplikacije i odmah ušao on se znao smrznuti, a tako i pri ulasku u pojedine aplikacije. software je bio originalan gore.
    te nedostatak multitaskinga kao što je SEGA rekao
    da ne duljimo iphone je ipod touch sa dodatnom opremom.

WM je daleko superiorniji od iphona, što se tiče aplikacija, romova i svega ostaloga jer je starija platforma.

Android je novi sustav, i trenutno nema toliko aplikacija no doć. sama sinkronizacija kontakata mu daje prednost te Flash podrška na HTC Herou što će vjerojatno postati standard sa izlskom v2.0. također superiorniji od iphonovog os-a po meni

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao yager Pregledaj post
    ne znamo čim se čovjek bavi pa možemo za sada zanemarit to "za posao".

što se tiče drugog dijela, nisam osobno posjedovao, ali sam koristio. što se tiče iphonea 3g, zamjerka kod modela kojeg sam koristio je ta da kada sam izašao iz aplikacije i odmah ušao on se znao smrznuti, a tako i pri ulasku u pojedine aplikacije. software je bio originalan gore.
    te nedostatak multitaskinga kao što je SEGA rekao
    da ne duljimo iphone je ipod touch sa dodatnom opremom.

WM je daleko superiorniji od iphona, što se tiče aplikacija, romova i svega ostaloga jer je starija platforma.

Android je novi sustav, i trenutno nema toliko aplikacija no doć. sama sinkronizacija kontakata mu daje prednost te Flash podrška na HTC Herou što će vjerojatno postati standard sa izlskom v2.0. također superiorniji od iphonovog os-a po meni
    ovo s aplikacijama je naprosto smijesno, posjedovao sam classic, sad 3G, iPod touch prve i druge generacije i to mi se nikad nije desavalo.

nema "superiornijeg", nego ima korisnijeg. ako nekome treba full office, WiMo is way to go. ako nekome treba multimedija i aplikacije, iPhone is way to go. Android se lagano formira i cini se kao dobra platforma.

to su cinjenice, a ne moje osobono ili tvoje osobno misljenje (koje nije tocno niti se podupire sa posjedovanjem uredaja, nego sa isporbavanjem, sto nije nimalo dovoljno da bi se stvorio normalan sud o njemu).
    isto tako vidimo koliko ste komepetentni govoriti kad vam je definicija smartphonea multitasking sto recimo moj W980 ima lol.

izmedu dva modela koja si naveo, iPhone je bolji u svemu osim u kameri. to su cinjenice.

Datum registracije
    Sep 2004
    Bodovi
    13.279
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovo s aplikacijama je naprosto smijesno, posjedovao sam classic, sad 3G, iPod touch prve i druge generacije i to mi se nikad nije desavalo.

nema "superiornijeg", nego ima korisnijeg. ako nekome treba full office, WiMo is way to go. ako nekome treba multimedija i aplikacije, iPhone is way to go. Android se lagano formira i cini se kao dobra platforma.

to su cinjenice, a ne moje osobono ili tvoje osobno misljenje (koje nije tocno niti se podupire sa posjedovanjem uredaja, nego sa isporbavanjem, sto nije nimalo dovoljno da bi se stvorio normalan sud o njemu).
    isto tako vidimo koliko ste komepetentni govoriti kad vam je definicija smartphonea multitasking sto recimo moj W980 ima lol.

izmedu dva modela koja si naveo, iPhone je bolji u svemu osim u kameri. to su cinjenice.
    Sorry faco ako sam ikako uvrijedio tebe, tvoj Iphone ili tvoje znanje o mobitelima. Jednostavno sam naveo jedan od nedostataka Iphona.

CFC Postignuća:
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    možeš mi molim te reć u čemu je to sve iphone bolji od Heroa? pokušavao sam nać to "sve" ali nisam

i čemu toliko baziranje na količinu aplikacija na marketu kad ih je 90% beskorisnih. nećeš ih ni 10% pregledati, nećeš možda ni 0.1% instalirati.

ova ponuda u t-mobile za G2 touch je stvarno dobra na produljenje pretplate, a i nova pretplata.

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja mislim da bi iPhone bio bolji izbor.
    Sniper je već objasnio neke mane kod Satia, koje bi i meni smetale.
    Sony Ericsson i nema baš nekog iskustva u sektoru TS + smartphone OS, dok je Apple napravio veoma popularne i kvalitetne iPhonove.
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Momci da se ne svadjamo, davno sam pisao clanak na temu dali je iPhone smartphone ili nije, cak prva verzija je bila daleko od smartphonea, odnosno da se moze nazvati smartphoneom.

iPhone 3GS je vec korak naprijed, moze se reci da je smartphone.

Definicija:
    "A smartphone is a mobile phone offering advanced capabilities, often with PC-like functionality (PC-mobile handset convergence). There is no industry standard definition of a smartphone.[1][2] For some, a smartphone is a phone that runs complete operating system software providing a standardized interface and platform for application developers.[3] For others, a smartphone is simply a phone with advanced features like e-mail, Internet and e-book reader capabilities, and/or a built-in full keyboard or external USB keyboard and VGA connector. In other words, it is a miniature computer that has phone capability".

Obzirom da nije imao opciju copy&past, bluetooth slanje, mms, wifi, definitivno iPhone nije smartphone, ovaj sada je malo bolji mobilni uredjaj,odnosno zbog multitoucha i dizajna, gadget. Btw svi guraju tu multimediju na iPhoneu, no zapravo gdje je? video produkcija je ok, glazba je na standardu iPod-a, no kamera? Nedavno imao Omniu 2 HD na testu, to je mutlimedijalni smartphone, pa cak LG Viewty ima kameru od 8mpx sa autofokusom i bljeskalicom.. sto ima iPhone po tom pitanju? kameru od prije 4 godine.

Druzio sam se sa iPhoneom 3GS preko 2 mjeseca (opsezan test), i dalje sam si ostavio poslovni uredjaj na Windows mobile OS-u, radi attachmenta, excela i mailova. No iPhone 3GS nudi puno bolji experience na surfanju.

Sad smo covjeku skrenuli s teme, no mozda sam mu pomogao da shvati neke stvari. Satio je smartphone, pogonjen Symbian OS-om koji nije toliko dobar u touch screen varijanti. Po ovome sto mu treba, iPhone 3GS je njegov izbor.

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Par digresija.

1.) iPhone oduvijek ima WiFi.
    2.) ovo nije test fotoaparata da stavljamo toliki fokus na fotice, a kad vec to radimo, Viewrty ima 5 MP kameru, a ne 8 MP.
    i ta ista kamera od 3,2 MP nije nista losija od one na touch HD ili Herou. dapace, bolja je u svakom pogledu
    3.) jos nisam shvatio zbog cega danas iPhone nije smartphone.

i ja se slazem, po onome sto je korisnik mg_freaky napisao, izbor je jasan. jedino ako pod "posao" ne podrazumijeva dosta e-maila i officea, onda mu je WiMo bolji izbor. ili ako je naglasak iskljucivo na mailu mozda BB i neka BB usluga kod VIPa/t-mobilea.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Par digresija.
    3.) jos nisam shvatio zbog cega danas iPhone nije smartphone.
    Mislim da danas kao i prije 5 godina kao i za 5 godina smartphone MORA imat imultitasking. Ono što iPhone ima out-of-box, a Apple naziva multitaskingom je sramota za takav uređaj, to već odavno imaju dummy-i. Netko bi iz mojih postova zaključio da mrzim Apple i iPhone, ali ja se samo nadam da će Apple početi tretirati korisnike kao korisnike, a ne kao retardiranu dijecu i da će sljedeća verzija iPhona biti jednako kvalitetna i brza, ali bez ugrađene "dadilje".

@mg_freaky
    Da bi imao multitasking iPhone moraš jailbreak-at. Ako trebaš pokrenuti dvije ili više od tih aplikacija istovremeno, a ne želiš jailbreak-at iPhone, onda iPhone nije za tebe.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pardon, Viewty smart onda, tu mi je na stolu, 8mpx. a ovu ispravku uvazavam, ipak sam malo zabrijao.

iPhone smartphone? probaj ovako, uzmi HTC Hero primjerice, odi na Android Market, odaberi 10-tak aplikacija koje ti se svidjaju, pocni ih skidat i automatski instaliravat, uz to pregledavaj druge aplikacije u isto vrijeme...

smartphone ili ne, ja sam gore napisao definiciju smartphonea, ako ti vidis svoj device u tome, super, no mnogi se slazu da nije smartphone.

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao beetleman Pregledaj post
    Pardon, Viewty smart onda, tu mi je na stolu, 8mpx. a ovu ispravku uvazavam, ipak sam malo zabrijao.

iPhone smartphone? probaj ovako, uzmi HTC Hero primjerice, odi na Android Market, odaberi 10-tak aplikacija koje ti se svidjaju, pocni ih skidat i automatski instaliravat, uz to pregledavaj druge aplikacije u isto vrijeme...

smartphone ili ne, ja sam gore napisao definiciju smartphonea, ako ti vidis svoj device u tome, super, no mnogi se slazu da nije smartphone.
    ta definicija koju si ti napisao je malo zastarijela i vidi se da se orijentira na PC i windowse.

isto tako, bas si pogrijesio sa primjerom multitaskinga, jer na iPhonu mogu birati nove aplikacije dok mi ostale instaliraju i da, imam ih 100.000 birati, ti?

ali u kranjem slucaju totalno nebitno, multitasking gdje je bas potreban imam i niti u jednom trenu nisam osjetio potrebu za naprednijim.

mg_freaky, ne znam sto ce doci od novih WiMo uredaja u t-mobile. touch pro2 i HD2 ima tele2 u ponudi, diamond2 ima VIP. mozes se malo strpiti pa mozda nesto i dode, makar u zadnje vrijeme izlazi sve manje WiMo uredaja, a sve vise android. HD2 je ajmo reci posljedni mohikanac do WiMo 7.
    mozda ti je najbolje uzeti iPhone 3Gs u t-mobileu, prodati ga novog i nabaviti touch pro2 ili HD2 ako bas imas zelju za WiMo.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    091
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.engadget.com/2009/11/24/s...gs-discovered/

evo, vele da satio ima nekih bugova
    Dinamo rules!!!

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trebalo je sve ovo i pročitati, sve bih kao komentiro ali tebe to i ne zanima. Koliko shvatih tražiš neki smartphone OS (i to jači) kao što neki kažu WM.

Ali između ta dva uzmi onda iPhone pošto i sam navadiš da si čuo da posjeduje pojedine app. koje tebi znače. Od ostalog imaš još kakve must have stvari koje tražiš, a da uređaj motra podržavati ili je to više općenito?

A ovo moram prokomentirati:
    Sony Ericsson i nema baš nekog iskustva u sektoru TS + smartphone OS
    krivo, SE P800 pa sve do P990, dok još iPhone nije ni postojao tako da....

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    SE Xperia X10, SE J10i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uh, rasprava se malo zahuktala. :-)

I ja sam si razmisljao o Android platformi. Medjutim, u T-Mobileu (a tamo ću uzimati mob) imaju samo G2 Touch (HTC Hero) koji bas i ne briljira u reviewima.

Ono za sto mobitel najvise koristim je mail, VPN i handsfree. Posao mi je takav da sam cesto za kompom na konzoli i slusalicama u uhu. A i dosta putujem pa slusam mjuzu, a za sve vrijeme moram bit na mailu. U firmi nemamo BB server pa me zato ne zanimaju BB uredjaji. Imamo SSL VPN (virtualni interface instalira se preko ActiveX skripte) koji na WM uredjajima (konkretno HTC HD) radi kao od sale.

Sto se WM based phoneova tice, opet u T-Scumu nemoju neku ponudu osim starijih MDA Vario Navi, MDA Touch Navi i SE Xperije, a oni mi bas i nisu napeti jer ce vjerojatno ubrzo doci novi modeli.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    LG G3
    Operater
    Simpa
    Bodovi
    9.051
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.051, Nivo: 22
    Bodovi: 9.051, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Srki a si navaljo gluposti. . .

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    Motorola Razr XT910
    Operater
    Tele 2
    Bodovi
    4.486
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.486, Nivo: 15
    Bodovi: 4.486, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pozdrav svima...nebih zelio otvarati novu temu pa cu samo ovdje reci da se dvoumim izmedju N97, Satia i Omnie HD..zasad mi se Satio čini No.1 ..a vidim da tu kod vas bas i nije..pa recimo koji bi od ta 3 po vama bio na 1. mjestu?

Ispričavam se na offtopicu..

Hvala

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Sony Ericsson Satio
    By Vepar in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 570
    Posljednji post: 23-09-2012, 01:46
  2. [HTC HERO] unlock
    By cert in forum HTC
    Odgovora: 71