Sve je to ok, ali koja je svrha teme?
Launcher je aplikacija a za to već postoje teme. Koristiš onaj koji ti odgovara
Za screenshot; ako imaš rootan mob onda aplikacija ShootMe, ako nemaš rootan onda preko adb-a
Evo teme koja bi mnoge mogla zagolicati.
Prvo da razjasnimo što su launcheri,
to su programi koji određuju desktop na androidu.
imamo kod mog lg gt 540 tvornički dva launchera-orginal od androida i tvornički ugrađen u rom lg launcher.
kod mog mobitela mogu reči da mi je ljepši lg launcher ali vidjevši onu SPB verziju launchera krenuo u potragu netom i našao više launchera nego bih mislio.
isprobao sam dali večinu ili ne neznam ali evo popisa koji su bili na mom mobu.
1. SPB
2. launcher pro.
3.adw launcher
4.go launcher
ima li ih još neznam nadopunite ovu listu.
od ta 4 na mobu mi ostao go launcher, jedino mu zamjeram što ovi ne razvijaju teme ali sve je ostalo ok pogotovo kad nam usfali desk pločica.
ja ih imam instaliranih 9 komada a ide ih hrpa, doslovno hrpa, nema nepotrebnih funkcija pa je jednostavno naštelati željene funkcije, još da imamo i verziju na Hrvatskom nebi mu bilo ravnog.
zasad toliko.
objasnite mi kako da slikam desktop mobitela i postavit ču slike mog.
Zadnji uredio mrcina : 09-03-2011 u 12:16
Sve je to ok, ali koja je svrha teme?
Launcher je aplikacija a za to već postoje teme. Koristiš onaj koji ti odgovara
Za screenshot; ako imaš rootan mob onda aplikacija ShootMe, ako nemaš rootan onda preko adb-a
Istina, postoji i tema o aplikacijama (u kojoj se vec raspravlja(lo) o launcherima), i tema o screenshotovima home-a (gdje se vec objasnjavalo kako skinuti screenshot).
Prema tome ne vidim potrebu za ovom temom.
Ako igdje, objasnjavanje launchera bi moglo ici u yager-ov Android FAQ.
EDIT:
Nakon konzultacija, mod tim je odlucio da tema ipak ima smisla, pa otvaram temu.
Zadnji uredio ravilov : 09-03-2011 u 01:13
hvala ravilov.
sada sve što koga interesira i sva isklustva sa svim mogučim launcherima pišite ovdje tako da je sve na jednom mjestu a ne da se traži po sekciji aplikacije.
to je dio.
našao ja još toga ima launchera kao donjeg veša na marketu i mogu reči da ima lite verzija i verzija koje imaju 3D podršku i verzija koje imaju hrpe dodataka za uljepšavanje istih tj. tema.
iz svega što sam pregledao tj. instalirao i koristio ako ništa drugo barem na sat vremena iskaču mi tri launchera.
1. GO Launcher kojeg koristim
2. 91Panda2 Launcher kojeg sam koristio a koji je i konkurencija GO Launcheru
3. SPB 5 koji je trenutačno u beti i jako nestabilan ali ima impresivne 3D funkcije, ali ne zaostaje sa ostalim funkcijama iza ova dva gore.
neznam dali je moguče stavljati linkove ovdje na programe pošto su sve ovo free verzije.
dali mogu ovdje stavljati slike vezane uz launchere neznam ali ipak ču staviti par komada
ovo je slika Zeam launchera i max broj kartica
ovo je slika GO Launchera i 9 kartica koje su instalirane inače ide toga i duplo više.
druga slika je slika home kartice i da se vidi kako je dolje organizirana.
![]()
ah da doljnji taskbar na drugoj slici gdje je onih 5 ikona koje su obavezne ja karusel i može se dodati hrpa ikona ne samo 5 osnovnih
za 91pandahome2 launcher slike sljedeči put
Regina 3D Launcher
Osim kaj impresivno izgleda...radi bez greske...isprobano na Galaxy S I
Zadnji uredio ravilov : 20-10-2011 u 13:13
Ja koristim na Defy-u goLouncherEX i u kombinaciji sa ostalim "go proizvodima" tipa goSMS, goCalendar itd mob mi je sve bolji i bolji.
Bolje drek u ruci nego septička jama na grani!!!
Adw Launcher koristim jer je defaultni na CM7, i nekako sam se navikao na njega.
Nemus Launcher mi je također odličan, svakako vrijedi probati
http://www.appbrain.com/app/nemus-la...stech.launcher
Ima originalan pristup folderima, što mi se dosta sviđa, lagan je i brz.
ja ne znam, meni je najbolje legao launcherpro, samo što mi je užasno dosadan, ne update-a ga uopće, a i temelj tog launchera mi je dosadio. uvijek jednako, dobro ajd, možeš tranzicije promjeniti i to, ali sve je to na istu šemu. go launcher, launcherpro, adw... svi su mi oni već dosadni. spb mobile shell mi je ok, ali nije usavršen, ne radi dobro (čak mi ni na atrixu neće uopće raditi), fale neke opcije... ali je definitivno osvježenje.
Eh, sorry, ali ovo mi sad zvuci kao da od windows explorera ocekujes i trazis da bude zabavan i uzbudljiv. Nije mu to namjena, niti bi trebala biti.
On-topic: Koristim GOlauncher, prije sam koristio LP, cak sam kupio licencu, ali on je imao neke nerijesene stvari i greske koje covjek nikako da popravi (sad se vise ne sjecam koje tocno), umjesto toga se fokusirao na izradu specificnih widgeta i tkoznacega sto uopce ne koristim, pa je na kraju izgleda potpuno prestao raditi na tome... Pa sam zato presao na GO. On takodjer ima nekih vrlo cudnih gresaka (koje sam im prijavio ali niti su se javili oko toga niti su ih popravili), ali ajde, bar se azurira tu i tamo.
Espier Launcher
https://market.android.com/details?i...launcher&hl=en
Doslovno identično sučelje kao na iphonu, ne podržava widgete, ali svakako vrijedi probati.
Molim komentare tipa, ako ti odogvara iphone, kupi si iphone da se poklope, tko voli nek izvoli.
![]()
Kad smo već kod SPB-a, ne čini li vam se da je SPB shell 3D preskup?
za ono što nudi, definitivno je. a da ne pričam da još ne radi na svim telefonima kako se spada. ali spb-ovci imaju odlične koncepte, samo da ih uspiju realizirati.
Bookmarks