Beograd, jedino sam tamo bio![]()
Znači da bi grad ispunio normu mora da ima preko 250.000 stanovnika (ili da je jako značajan za neku regiju), a kandidati su:
1. Ljubljana
2. Zagreb
3. Split
4. Banja Luka
5. Sarajevo
6. Novi Sad
7. Beograd
8. Niš
9. Podgorica
10. Skoplje
You can vote from...now :))
I da, recite zašto mislite da je vaš kanditat atraktivan!
Beograd, jedino sam tamo bio![]()
@Duckzilla Ajde malo bolje definiraj pojam atraktivan. U kom smislu, kao mjesto za život, kao mjesto na kojem se nešto događa ili nešto treće, četvrto...
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
...meni je Split - po meni,najljepši grad u Hrvatskoj...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Grad koji je dovoljno veliki da ti nikad nije dosadno u njemu, koji je dovoljno lijep da se uvijek osjećaš lijepo u njemu, grad sa šarmom.
nisam bio u nijednom gradu osim splita (zagreb se ne broji tu zivim) ali bi vrlo rado posjetio beograd a i sve ostale gradove
a mislim da je zagreb ipak najatraktivniji pa ljubljana...
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Za mene:
1. Beograd - jer je jedina prava balkanska dvomilionska metropola.
2. Split - jer je jedini grad našeg Jadrana koji i zimi živi punom parom.
Zagreb mi je nekako dosadan, jako lijep grad, ali dosadno lijep.
Ljubljana preljep grad, ali suviše mali.
Sarajevo previše zbijeno i malo (350.000 stanovnika), ali ima duh...a i inače sam Sarajlija.
Niš mi ne paše, iako volim južne gradove.
Skoplje provincija, ali ima nekog šarma.
Podgorica previše mala.
Novi Sad, grad kulture...srpska Atina, jako lijep grad, ali nekako je previše pod uticajem Beograda.
Banja Luka, grad sa sjajnom budućnosti, sjajna rijeka, ali mi ne paše klima i nema atraktivnost kao neki drugi gradovi.
kako to mislis za zagreb da je dosadan....?
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
...ja rađe pucam na bivšu Austrougarsku pa glasam za Wien-u...![]()
ma sarajevo, vučko![]()
Iskreno, teško mi je biti objektivan, nisam bil jedino u posljednja tri. Od ostalih izdvojio bi Zagreb, Beograd, Sarajevo i Split. Ali ne bi se mogao odlučiti za točan redoslijed.Izvorno postao Duckzilla
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Hmm...Beograd grad ćevapa? Beograd ti je grad šnicli, bifteka i ostalih tradicionalnih srpskih jela, dva grada ćevapa su:
1. Sarajevo (Sarajevski ćevap, broj jedan ćevap u svijetu)
2. Leskovac (Leskovačka mućkalica, broj jedan roštilj u svijetu)
Kad smo kod ćevapa i sličnih finih stvari Sarajevo je tu na apsolutno prvom mjestu.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Odličan tred u pogrešno vreme. Retko ko će sa ovih prostora sada imati mogućnosti da poseti sve ove gradove, a ako je neko učinio pre ovih zbivanja sada su to već drugi gradovi sa promenjenim mentalitetima kako ljudi koji su ziveli u njima tako i spojeni sa mentalitetima ljudi koji su pre toga ziveli u nekim drugim gradovima sa ove top liste.
Zagreb, Split i Banja Luku sam posetio kao desetogodisnjak ili jos mljadji, Nis takodje, Podgoricu ne, Ljubljanu ne, Sarajevo ne, Skolplje ne. Tako da izmedju Beograda koji je postao smetliste a ne gradiliste i Novog Sada glasam za Novi Sad.
Pozdrav,
Nemanja
@Nemanja
Nemoj tako za Beograd pa bas se puno gradi bio sam u subotu.
btw: Dobro nam dosao![]()
@sile
Hvala, samo što nisam morao da počnem u ovako pesimističnom tonu![]()
Pozdrav,
Nemanja
Nemanja, odakle si? A ne znam zašto tako govoriš za Beograd, i ja sam bio tamo prije jedno mjesec dana i slažem se sa Siletom. Nije kako bi trebalo da bude, ali popravlja se....nažalost tako ti je u većini gradova o kojim pričamo, ali ako Bog da biće bolje, bar se nadam.
Usput, nadam se da ćeš nam nešto napisati o Mobtel-u, živo me interesuje. Pozdrav!
Iz Zrenjanina sam, 70 Km severno od BG-a, i 45 Km istocno od NS-a.
O Beogradu govorim iz iskustva, jer kao i uvek sredjuju dve glavne ulice a sve ostalo je zapusteno kao i ova novogradnja koja je bez ikakvog sklada. Za ilustraciju,japanska vlada je dotirala dvadesetak autobusa za gradski prevoz uz uslov da se peru svakog jutra pre izlaska na ulice i ti autobusi po cistoci odudaraju od drugih autobusa, kao da ne mogu svi da se operu. Tako je i sa sredjivanjem Beograda.
O Mobtelu cu pisati u rubrici o operaterima.
Pozdrav,
Nemanja
U mnogima nisam bio, ali ipak bih se od ovih odlučio za Zagreb. Predivan, raj za bicikliste i uvijek živ. Iako nisam siguran da bi mogao tamo živjet, sigurno bi mi falila Rijeka. Ona, kao nijedan drugi grad, ja dobra po tome, spustiš se u centar u 12 mjesecu, ono hrpa ljudi, oko 15 stupnjeva i osjeti se miris mora, onda uđeš u auto, voziš se 20 minuta, ono svuda zelene livade, Rječina se počinje ledit, voziš se još 20 min, a ono metar snijega! Nebi bez toga mogao…
Bookmarks