ma komp je čist,windowsi jučer stavljeni... opterečenje praktički minimalno... komp je u malo zatvorenijem prostoru, prije nisam mjerio temp. nemogu nac prospekte od tog procesora da vidim koja je prosječna temperatura pa me zanimalo ako neko ima identični procesor da pogleda pa javi... i zanima me koja je granica temperature, tj. do koje maksimalne temperature može procesor ič a da ne pregori...![]()
.::SonyEricsson & Honda u srcu::.
Onda prvo prstima dodirni hladnjak i vidi je li očitanje približno točno. Na toj temperaturi ne bi mogao držati prste više od par sekundi... Ako je stvarno tako, onda nije dobro. Pogledaj koliki je CPU usage i napon procesora u BIOS-u.
napon procesora u BIOS-u je 1.500 V ... a kaj se tiče držanja prstiju držim kolko želim ... izvana onak samo poprilično grije al ne peče ... po meni je izvana kojih 40-45 stupnjeva
Onda su ono kriva očitanja. Probaj više programa za prikaz temperature, npr. Everest, SpeedFan etc., ali najbolje bi bilo uzeti Abitov uGuru koji bi trebao dati najrealnija očitanja.
kaže i uguru tako i everset,speedfansvi kažu isto... al kad preopteretim procesor ide do max 78 stupnjeva i tu drži temp pod opterečenjem odma nakon toga se spusti na 73... ako kučište stavim na "malo više zraka" odma temperatura pada na 66 ((razumljivo))... e sad,ak je to ok temperatura znači između 66-78 ja nebi mjenjo nit cooler nit mjesto gdje se komp nalazi... nije to sad tako vrijedan komp pa i da pregori nije mi žao jer mi služi samo za net... al ipak , bolje spriječiti nego liječiti
A gdje stoji komp? Eventulano možeš očistiti procesor i staviti novu pastu, stara se možda stvrdnula pa izgubila vodljiva svojstva...
baš je onak kak sam i reko... nije imo dosta dotoka svježeg zraka... sad sam to rješio i stavio dodtani hladnjak i sad je temp oko 40 stupnjeva... pod opterečenjem par stupnjeva gore,u mirovanju par stupnjeva dolje... sve rješeno...
HVALA!! ... ovo može pod "CLOSE"
Bookmarks