- Poštovani Zanima me da li u Vašoj bazi postoji CE Declaration of Conformity za CECTi68 mobilni uređaj(kopija iPhonea) i Touch 3G ( kopija HTCa 3G). Zainteresiran sam za uvoz istog,pa Vas molim ako mi možete naći te podatke te da samo platim taxativne troškove (cca 200kn) da mogu naručit taj telefon. Naime na forumima postoje napisi da je nekolicina ljudi kupila taj telefon na taj način,odnosno da izbjegnem dugotrajne objašnjavanje s dobavljačem. Naime prvi puta uvozim tako nešto pa Vas molim za pomoć te eventualnu uputu? p.s. Naime ukilo nemate taj uređaj u bazi da li je dovoljno naći podatke na internetu i obratiti se Vama s deklarirnaim podacima od proizvođača?
Poštovani,
Za sve uređaje koji se ne nalaze u bazi odobrene RiTT opreme (
http://www.
hakom.hr/default.aspx?id=413) prilikom uvoza za vlastite potrebe mora se ishoditi naše odobrenje za uvoz. Od spomenutih uređaja do sada smo izdavali odobrenje za uvoz za vlastite potrebe za uređaj oznake SciPhone i68/
i68+, dok za Touch 3G (kopiju HTC-ovog Touch 3G) nije izdavano odobrenje. Dakle, za SciPhone i68 izdajemo odobrenje za uvoz za vlastite potrebe na osnovu dostavljenog zahtjeva i plaćene upravne pristojbe (budući da nam je EC Declaration of Conformity već dostavljan), dok je za drugi uređaj iz Vašeg upita potrebno dostaviti i EC Declaration of Conformity koji izdaje proizvođač u skladu s odredbama Directive 1999/5/EC.
S poštovanjem,
Vaš
HAKOM
Bookmarks