Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[HTC Diamond] par pitanja

Sorry ako su pitanja glupa, ali teski sam pocetnik na WM-u tako da molim za razumijevanje, trazio sam odgovore po netu ali nisam nista konkretno nasao. Moja pitanja su:

1. Kako ugasiti EDGE?? Nakon gasenja Wi-Fi -a automatski se ukljucuje sto dodatno nepotrebno trosi bateriju. Jel postoji neki kod ili?

2. Kada nista ne radim na mobu i kada nisu u pozadini pokrenute nikakve aplikacije, pise da mi je zauzece memorije 83%! Jel to mora tako ili?

3. Kako provjeriti koju verziju ROM-a imam??

4. Jel moguce staviti neki mp3 da svira kao ton poziva ili poruke? Pokusavao, ali bezuspjesno

5. Zasto mi opera koja dolazi po defaultu sa uredjajem ne moze reproducirati youtube filmove?? Normalno otvori stranicu i sve ok, ali kad stisnem watch video nista se ne desava, dok sa "programom" youtube koji takodjer dodje s uredjajem gledam sve normalno. Nije problem do veze jer koristim wireless od adsl-a (4 Mbit/s).

Unaprijed hvala!

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    opera ti nema flash, EDGE ne mozes ugasiti (i ne vidim zasto i bi, nije to 3G da toliko cucla bateriju).

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    galaxy s
    Operater
    V.I.P.
    Bodovi
    9.796
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.796, Nivo: 23
    Bodovi: 9.796, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    opera nema flash , no instaliraj flash lite 3.1 http://www.4shared.com/file/61861289...ified=75678e49 ( ovo če radit na opera mobile , no i ne na opera mini ) malo više o tome na http://www.1800pocketpc.com/2008/09/...-for-wm61.html

glede edge-a , da ti se mob ne spaja preko gprs/edge veze instaliraj program nodata i tu si namjesti ( jednostavno full ) , a ostavi si samo mms

http://www.4shared.com/file/34306709...d6/NoData.html

nema veze šta nisu pokrenute nikakve aplikacije , ali su u pozadini procesi ... isto kao i na kompu , upali si task menadjer i vidit češ razne procese koji se izvode

glede verzije roma odeš na start>setings>version

glede mp3-a , kopiraj fajl u folder rings ... tako da odeš na njega my device>windows>rings , normalno pomoću file eksplorera
    www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
    moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...

4. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.970, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ace_0 Pregledaj post
    Sorry ako su pitanja glupa, ali teski sam pocetnik na WM-u tako da molim za razumijevanje, trazio sam odgovore po netu ali nisam nista konkretno nasao. Moja pitanja su:

1. Kako ugasiti EDGE?? Nakon gasenja Wi-Fi -a automatski se ukljucuje sto dodatno nepotrebno trosi bateriju. Jel postoji neki kod ili?

2. Kada nista ne radim na mobu i kada nisu u pozadini pokrenute nikakve aplikacije, pise da mi je zauzece memorije 83%! Jel to mora tako ili?

3. Kako provjeriti koju verziju ROM-a imam??

4. Jel moguce staviti neki mp3 da svira kao ton poziva ili poruke? Pokusavao, ali bezuspjesno

5. Zasto mi opera koja dolazi po defaultu sa uredjajem ne moze reproducirati youtube filmove?? Normalno otvori stranicu i sve ok, ali kad stisnem watch video nista se ne desava, dok sa "programom" youtube koji takodjer dodje s uredjajem gledam sve normalno. Nije problem do veze jer koristim wireless od adsl-a (4 Mbit/s).

Unaprijed hvala!
    1. edge ne mozes ugasiti. To je samo pokazatelj da se nalazis u podrucju s edge signalom (to je 2g data). Ako ne zelis da ti se spaja na net, onda napravi to sto je vatrogasac rekao.

2. Ako gledas potrosnju memorije iz htc task mamagera (x u gornjem kutu), imas za podesiti iz njega da ti automatski gasi programe, cim pritisnes x. Ako su ti pogaseni svi programi, a jos uvijek imas toliko zauzece napravi soft-reset. Ako ti se to cesto dogada, bilo bi mozda dobro da promijenis rom, jer neki imaju dosta velik mem leak.

4. Ringtonove kopiras u windows/rings, kao sto je vatrogasac rekao, a za poruke u direktorij windows. Isto tako mozes ringtonove pokretati s sd kartice. Stavis ringtonove u Storage Card\My Documents\My Ringtones\

5. Ako i instaliras flash lite, nece ti se ispravno prikazivati svi flash sadrzaji, jer zadnje dvije generacije flasha ne pordzava. Isto tako, da li ce dobro raditi, dosta ovisi o verziji opere 9.5 koju koristis.
    Zadnji uredio ce3hel : 29-08-2009 u 10:37

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kad odem na task manager ne pokazuje mi niti jedan program na running programs listi, naredjeno je da pritiskom na "X" se gase svi programi.
    Trenutno mi je zauzece 87 % s tim da nista nije pokrenuto. Jel soft reset jednostavno gasenje i ponovno paljenje ili?
    Koliko je optimalno zauzece kada se nista ne radi na njemu??

ROM verzija: 2.10.Gen.Y WWE - Jel to ista valja??
    Radio version: 1.13.25.24

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soft reset je resetiranje ppca. Bitno je da se os ponovno digne. Mozes pritisnuti reset tipku, izvaditi bateriju, napraviti power off...

Ne znam koje je optimalno zauzece za diamond, na hd-u imam slobodno oko 130 mb nakon soft reseta, pokazuje manje od 40%.

Nemam diamond, pa ne znam koji su romovi ok. Potrazi na xda-developers. Mislim da dutty radi romove i za diamond. Radi jedne od boljih romova.

HTH

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prilikom stavljanja novoga roma mi se sve brise pa me zanima jel se brisu kontakti sa SIM-a da znam dali da napravim backup??

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kontakti sa sima se ne brisu. Ako hoces raditi backup kontakta, call history, sms... preporucam pim backup

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2008
    Mobitel
    HTC Leo HD2 , Nokia E71
    Operater
    VIP, T-mobile
    Bodovi
    7.831
    Nivo
    21
    Bodovi: 7.831, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ace_0 Pregledaj post
    ROM verzija: 2.10.Gen.Y WWE - Jel to ista valja??
    Radio version: 1.13.25.24
    1. Imaš staru verziju (čitaj: neoptimiziranu) ROM-a
    2. Radio verzija je nešto novija, ali i sa tom više "cucla" bateriju od novijih.
    3. 83% a svi programi ubijeni? WTF? Ja sam na Diamondu (istina sa skuhanim ROM-om), podignutim istovremeno Garmin-om, Skyfire-om i Nimbuzz-om išao do 55%. Tu nešto žestoko smrdi. Napravi backup, uradi hard-reset pa probaj ponovo!

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Arhangel Pregledaj post
    1. Imaš staru verziju (čitaj: neoptimiziranu) ROM-a
    2. Radio verzija je nešto novija, ali i sa tom više "cucla" bateriju od novijih.
    3. 83% a svi programi ubijeni? WTF? Ja sam na Diamondu (istina sa skuhanim ROM-om), podignutim istovremeno Garmin-om, Skyfire-om i Nimbuzz-om išao do 55%. Tu nešto žestoko smrdi. Napravi backup, uradi hard-reset pa probaj ponovo!

Razmisljam staviti novi ROM, ali nikad to nisam radio tako da jos uvijek odgadjam. Koji bi mi ROM preporucio?? Gledao sam malo po xda forumu o flashanju ROM-a i ne cini mi se nesto komplicirano jedino sto je previse linkova pa ne znam kojim redoslijedom krenuti. Ne znam koju verziju radija izabrati da sve dobro funkcionira?

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2008
    Mobitel
    HTC Leo HD2 , Nokia E71
    Operater
    VIP, T-mobile
    Bodovi
    7.831
    Nivo
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na XDA forumu imaš Wiki page za diamond. Ima sve što treba (čak i mnogo više).
    Da bi se upustio u avanturu flash-anja aparata, moraš imati odgovarajuće predznanje i zato - čitaj i uči...ili plati da ti netko to sredi.
    Uređaj mora biti CID unlock-an prije flashanja (imaš tamo i upute kako to napraviti).
    CID unlock nije isto što i SIM unlock. Remember!
    LP

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [KU990] HTC Diamond tema
    By sheep1501 in forum LG
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 06-05-2010, 20:23
  2. HTC Touch Diamond problemčić
    By hmedved in forum Windows Mobile
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 31-12-2008, 23:45
  3. HTC Touch Diamond slike, iskustva, pitanja...
    By beetleman in forum Windows Mobile
    Odgovora: 25
    Posljednji post: 16-12-2008, 20:00
  4. HTC Touch Diamond vs. E71
    By glucop in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 27-10-2008, 08:09

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke