na ovaj postojeci router (ako nema vise LAN ulaza) neka nasteka switch i onda na njega vise racunala.
Svakom nek dodjeli IP (cak i ne treba) i to je to.
Pozdrav, frendica se prebacila na b-net carnet vezu. Dobila je novi router te se spaja preko pptp veze na internet, router pretpostavljam da je u bridge modu. E sada ona ima drugi stari router od t coma koji bi trebalo povezati na ovaj od bneta kako bi se moglo spajati vise racunala na internet. Ja sam nesto kemijao ali nisam strucnjak za mreze te bi trebao pomoc netkoga tko to zna napraviti.
na ovaj postojeci router (ako nema vise LAN ulaza) neka nasteka switch i onda na njega vise racunala.
Svakom nek dodjeli IP (cak i ne treba) i to je to.
Zadnji uredio KaKaV NeReD : 15-09-2009 u 15:20
dobar grah daleko se čuje
Pretpostavljan da ima neki sistem autentikacije? Na metronetu može na net više računala, ali moraju čekati 10 min između spajanja. Ako ne može tako onda ti jedan komp mora imati dvije mrežne i share-at net ostalima.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
da ima autentifikaciju, svaki puta se mora pozivati kako bi se spojilo na net(sa carnet podacima)
cek cek
zar se ADSL (pri tom mislim na T-com)korisnici isto ne autentificiraju kada se spajaju ?
dobar grah daleko se čuje
Da, ali na metronetu carnet koristi neku vrstu VPN-a. Modem je spojen na ADSL, ali nemaš izlaz na net dok se ne autetificiraš pomoću nekog programa.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bookmarks