kako složiti tj.postaviti RealVNC na kompijuteru i na mobitelu da se mogu spajat s mobitelom na kompijuter ako neko zna da mi detaljno objasni hvala
kako složiti tj.postaviti RealVNC na kompijuteru i na mobitelu da se mogu spajat s mobitelom na kompijuter ako neko zna da mi detaljno objasni hvala
iskreno, "mani se čorava posla"...ja sam davno pokušao, ali odustao
ako ti baš toliko treba, imaš ovdje, njihova službena stranica, uz pomoć google prevoditelja, saznat ćeš što te zanima.
ne znam sta bih ti rekao. ja koristim vnc za spajanje sa mobitela na desktop, nije neki problem postaviti... hajde ti to probaj pa ako negdje zapnes postavi konkretno pitanje pa cemo dalje korak po korak.
za pocetak instaliraj oboje i procitaj uputstva.
da,sve je jednostavno,ja ga koristim već mjesecima. ako se spajaš izvana,onda moraš imati ili statičku adresu ili koristiti neki servis kao dns.ako je lokalno,onda ne moraš otvarati dns.da, i moraš u ruteru proslijediti port 5900 prema tom pc-ju. radi nevjerojatno dobro na mojoj nokiji e71.kako je rekao kolega,adenis,reci gdje si zapeo,jer ovako ti je teško pomoći.
Zadnji uredio halflife : 08-09-2009 u 11:09
evo upute sa slikama pa će valjda biti jasnije:
nakon instalacije vnc-a na pc dobijamo slijedeće:
configure...
izaberite vnc password i stavite bez enkripcije jer view-er javlja da enkripcija u ovoj verziji ne radi:
da bi se mogli spajati "izvana" u ruteru treba napraviti port forwarding 5900 na lokalnu ip adresu pc-a.kod nekih rutera (speedtouch) to ide na mac adresu pc-a.upute za port forwarding za pojedine rutere potražite po netu.ima ih koliko hoćete.
ovako je na siemensu555
nakon što ste instalirali vnc server na pc-ju i pokrenuli ga,instalirali .sis za mobitel i pokrenuli ga,dobijate slijedeće:
idemo na opcije,new adress i dodajemo:
host: lokalna ip adresa ili dns adresa ako se spaja izvana,192.168.1.2 ili athlon.dyndns.org, moj primjer,vi stavite svoje
pass: onaj vnc pass koji smo odredili na vnc serveru na pc-ju
description: proizvoljno ime pc-ja
shortcuts: u našem slučaju windows
security:none
colour level: ovisno o brzini veze
i evo desktopa! sa tipkom 8 zumirate,sa 9 odzumirate jer ipak je to sve teško čitljivo na malom ekranu.zumiranje ima 2 stupnja,sasvim dovoljno.
dakako,moguće je na ovaj način pristupiti na više pc-ja,samo u slučaju spajanja izvana,morate staviti druge portove na druge pc-je kako nebi bilo zabune i dakako te portove proslijediti.
nadam se da sam pomogao u korištenju ovog fantastičnog programa!
hvala uspio sam složit
Bookmarks