Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Bodovi
    2.845
    Nivo
    12
    Bodovi: 2.845, Nivo: 12
    Ukupna aktivnost: 21,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

olympus mju 840 loše slike noću

pozdrav,novi sam na forumu pa baš i ne znam jesam na dobrom mjestu otvorio temu,zato nemojte zamjerit!ugl, imam olympusa mju840 i platio sam ga poprilično pa sam i očekivao nešta od njega a ono štani!!
    slike po danu su dosta dobre, al noćne slike nula bodova!!ma to ni nemora bit mrak, samo nek sam u sobi u kojoj nema sunca slike su loše,zrnaste i nikake!!bez obzira bio blic upaljen ili ne!!jedino je dobar na suncu al ljudi moji pa nije aparat samo za vani i za sunčano vrijeme nego da mogu slikat i u zatvorenim prostorijama!!pa sad jel problem u nekim postavkama il je olympus loš il samo taj model olympusa?molio bi pomoć ako neko zna...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao perovk_1988 Pregledaj post
    pozdrav,novi sam na forumu pa baš i ne znam jesam na dobrom mjestu otvorio temu,zato nemojte zamjerit!ugl, imam olympusa mju840 i platio sam ga poprilično pa sam i očekivao nešta od njega a ono štani!!
    slike po danu su dosta dobre, al noćne slike nula bodova!!ma to ni nemora bit mrak, samo nek sam u sobi u kojoj nema sunca slike su loše,zrnaste i nikake!!bez obzira bio blic upaljen ili ne!!jedino je dobar na suncu al ljudi moji pa nije aparat samo za vani i za sunčano vrijeme nego da mogu slikat i u zatvorenim prostorijama!!pa sad jel problem u nekim postavkama il je olympus loš il samo taj model olympusa?molio bi pomoć ako neko zna...
    Pretpostavljam da nisi pogledao manual koji si dobio uz aparat.

Ne kazem da je to nesto sto se mora uciniti, ali je definitivno korisno za nekoga tko je kupio nesto cije mogucnosti i opcije ne pozna.

Opcenito, svi ultra compact aparati imaju problema sa fotografiranjem u uvjetima smanjena svjetla.

Ipak moze se poduzeti nesto i protiv takvih nezeljenih efekata. O tome je vec u vise navrata pisano po forumu, pa pretrazi malo slicne teme da idis o cemu se pricalo.

Ono sto za pocetak mozes napraviti je da ukljucis bljeskalicu. Za objekte koji nisu udaljeniji od 3-4 m od objektiva aparata, ovo će biti sasvim kvalitetno rijesenje.

Postoje nacini kako se manualnom kontrolom parametara fotografije mogu izbjeci nezeljeni efekti koje si opisao, ali s obzirom da ultra compact klasa foto aparata ima jako malo mogucnosti za manualne intervencije, najsigurnija ti je varijanta da se posluzis sa vec predefiniranim modovima fotografiranja, koje su ti ponudjene za odabir na samome foto aparatu (dakle, kada se nadjes u uvjetima smanjena svjetla aktiviraj "nocni" mod).

I naravno, svakako ukljuci sustav stabilizacije slike (govorim o optickoj stabilizaciji koju tvoj model posjeduje).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2008
    Bodovi
    2.845
    Nivo
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stabilizacije mi je stalno uključena, i kad upalim noćni način i blic nije neka slika!ma pročito sam ja manual al nema u njemu baš nešta pametno!mene čudi da npr soni neki, jako jeftin fotić ima ljepšu sliku od tog olympusa pa sam zato mislio da postoji neka caka al očito je to to!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao perovk_1988 Pregledaj post
    stabilizacije mi je stalno uključena, i kad upalim noćni način i blic nije neka slika!ma pročito sam ja manual al nema u njemu baš nešta pametno!mene čudi da npr soni neki, jako jeftin fotić ima ljepšu sliku od tog olympusa pa sam zato mislio da postoji neka caka al očito je to to!
    Probaj prosurfati po netu pa naci sample - ove fotografija u uvjetima smanjena svjetla fotografirane modelom koji i ti posjedujes, pa usporedi i vidi koliko rezultati odudaraju (odnosno ako su tvoje slike drasticno losije mozda postoji opravdana sumnja da sa aparatom doista nesto nije u redu).

Ili okini tih par fotografija sa kojima si nezadovoljan, pa ih stavi na forum, da vidimo o cemu se radi, uz fotografiju navedi postavke aparata u kojima su fotografirane.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2008
    Bodovi
    2.845
    Nivo
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo recimo ove dvije slike, pva je slikana bez blica, ova prva ,ipak mi blic tu ništa ne znači i bio upaljen noćni način
    a druga slikana blicem predveče oko 5h i recimo kako je na toj tabli loša boja...sve nešta bezveze!ipak to nije baš mrak,to mi nije jasno!
    http://www.imagesforme.com/show.php/372135_PA160239.JPGhttp://www.imagesforme.com/show.php/372136_P5200036.JPG

po danu su slike stvarno odlične, makro i zoom isto odlično!al blic nula bodova!

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koliko znam kompakt Olympusi imaju prilični jake bljeskalice(čak i prejake jer iz blizine "spale"sliku).Kolega ima 790Sw i u mraku je bljeskalica stvarno jaka.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Od te klase aparata ne treba očekivati ništa bolje. ISO320. 1/30s, f/3.3
    Mislim da je tvoj problem što sliku gledaš na 100% povećanju. Iz SVAKOG kompaktnog aparata slika na 100% izgleda loše. Napravi ju u studiju na foto papiru i vidjet ćeš da je OK.
    Ovijetljena je dobro (histogram), fokus je na pravom mjestu i za kompakt je slika sasvim OK.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

8. 'Hvala' kaže:

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2008
    Bodovi
    2.845
    Nivo
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa valjda ti više znaš!tu si u pravu, gledam ju na 19 inch monitoru pa je dosta uvećana..al opet mi taj soni ima bolju sliku..
    ma dobro, kako god!tnx dečki

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da bi stekao osjećaj, smanji sliku tako da ima po dužoj stranici 500 pixela. I onda gledaj na monitoru na 100% i to će biti ono što ćeš dobiti na papiru u studiju.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    samsung i Huawei
    Operater
    A1 tomato
    Bodovi
    33.729
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a zakaj ti je tolika rezolucija slike????Ja fotkam na M3 i cist super.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Posjedujem mju 840 i imam jedno pitanje. Da li ovaj model ima funkciju ukljucivanja nisana pri nocnim uvjetima, ako da, na koji nacin? hvala

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao djbravo Pregledaj post
    Posjedujem mju 840 i imam jedno pitanje. Da li ovaj model ima funkciju ukljucivanja nisana pri nocnim uvjetima, ako da, na koji nacin? hvala
    Nisam potpuno shvatio pitanje...

...kada govorite o "nisanu" na sto tocno mislite (AF podrucje...point mode)?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Problem: Loše slike na benq aparatu
    By perisa in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 13-03-2007, 22:43
  2. Komentari na:***Lose slike sa SE T300***
    By //Wild-Boy\\ in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 29-12-2003, 15:26
  3. lose slike sa SE T300
    By vladakru in forum Općenito