Novi sam na forumu, pa eto, jedan veliki pozdrav svima i nadam se da ćete mi pomoći
Imam Nokiu N95 8GB i shebo sam tipku za stišat glazbu. OK, otišao sam u servis, čovjek mi je stavio novu tipku i sve je radilo perfektno. Nakon neka 2h sam skužio da mi ne radi tipkovnica, radila mi je samo tipka za ON/OFF.
Vratim se u servis, raskopao mi je mobitel, sve pregledao, očistio, istestirao. Na kraju je zaključio da je otišao jedan IC, koji je glavni za tipkovnicu.
Serviser mi je rekao da takav slučaj još nije imao. Mobitel se može popraviti, ali moram prvo nabaviti taj faking IC, da mi ga zamjeni. Tražio sam po oglasima, ali rijetko gdje ima totalno razbijena takva Nokia. Ili ako ima, radi se o nekoj većoj cijeni.
Na forumu sigurno ima iskusnijih servisera, pa bih njih molio za pomoć. Zanima me TOČNA oznaka tog IC-a, da znam šta da tražim po netu... Dakle, radi se o tom nekom IC-u koji kontrolira tipke.
Ako je nešto nejasno ili ako sam nešto izostavio, samo recite! Stvarno želim popravit taj mobitel...
I sorry ako je tema u krivom podforumu.
Hvala.
Zadnji uredio denaHV : 17-08-2009 u 15:20
Bookmarks