Ispitaj mreznu karticu,kablove i telefonsku liniju,nemas se sta mislit puno. Ma da sam nekidan kod frenda imao slican slucaj,99% ti je prdnula mrezna na ploci,i nema joj spasa. Provjeri pa javi sta je... Ako je prdla,ubodi PCI karticu i vozi...
Evo ovako danas jaran igra igrica prek neta, a bilo je oblacno drama iii pocne sjevat grmit iii sta jos sve...puce grom iii odjednom se vidje varnica na wooferu i nestade konekcije...na internet ne moze uc nikako nista!
Na modemu gori samo jedna lampica ona koja signalizira da modem ima struje!!! pokusavao je razne stvari upali ugasi cak smo donijeli iii drugi modem iii kablo ono od mrezne kartice ali nece pa nece!
Jedino sto nam je ostalo da isprobamo jeste ono telefonsko kablo,al sumnjam da je do njega!!! Telefon sasvim normalno radi!
Razmisljao sam da nije do mrezne,al posto je uuu skoro svih nas ovdje mrezna integrisana,nismo uspjeli to istestirati!!!
Da li je neko imao slicnih problema,poteskoca????
Zadnji uredio tnt_tunja : 01-07-2009 u 23:59
###1410989180026
Ispitaj mreznu karticu,kablove i telefonsku liniju,nemas se sta mislit puno. Ma da sam nekidan kod frenda imao slican slucaj,99% ti je prdnula mrezna na ploci,i nema joj spasa. Provjeri pa javi sta je... Ako je prdla,ubodi PCI karticu i vozi...
jedino je ostao telefonski kabal i mrezna,aaa i ja glavu dajem da je do mrezne morat cemo pogledat kakvu mreznu PCI,je li mos samo orijentaciono rec koliko kostaju iii ima li tu sad kakvih boljih losijih,vjerovatno je koliko para toliko muzike ali za prosjecnog korisnika ne bi sad trebalo bit velikih oscilacija???
###1410989180026
Kod nas ja kupujem za 40-ak kn,iliti 10KM... Najobičnija PCI mrezna kartica.
...ma imaš ih po 40-tak kn... a možda je i splitter otišao...
...naime, kažeš da na modemu
...kakav modem imaš...mora ti pokazivati da ima DSL liniju i da je internet online (ako si u router modu) ...Na modemu gori samo jedna lampica ona koja signalizira da modem ima struje
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
ok thanks!
###1410989180026
eee ne razumijem se bas,jer nemam adsl,aaaa koliko mi je on reko aaa i sam vidio gori samo jedna lampica ona od napajanja!!!
###1410989180026
Koji je modem u pitanju?
u pitanju je speedtouch modem http://upload.wikimedia.org/wikipedi...touch_516i.jpg isti ovakav (prevelika slika za preview), ne znam tocnu oznaku
sad je taj frend bio i kod mene, mrezna nije u pitanju jer njegov racunar na mome modemu radi sasvim normalno... trenutno testiramo kablove, mijenjamo...
koliko sam ja upoznat od kablova jedino nije mijenjano ono od telefonske uticnice...
###1410989180026
Da li ti pokazuje da je mrežni kabel spojen (u widowsu i lampice na konektoru od mreže)? Da li je modem bio u modemskom načinu (ručno spajanje) ili u router mode-u? Ako je bio u router mode-u, pokušaj pristupiti web sučelju - vjerojatno će pisati informacije o ADSL liniji. Pogledaj da mu nije slučajno resetiralo postavke. Pokušaj mu ti resetirati postavke.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
mislim da si se Smuchac prevario!!!mrezna nije u pitanju jer njegov racunar na mome modemu radi sasvim normalno..
###1410989180026
U pravu si.
Na brzinu sam procitao prvi post,i nisam skuzio da se radi o frendovom kompu,pa sam zato onako napisao... Post cu obrisat da ne bi bilo zabune...
OT:
Dakle,mislim da se je modem "rastrijeznio" iliti Izgubio postavke,pa ne bi bilo lose da se povezes s njim preko njegove IP adrese iz internet browsera koji koristis,te ga resetiras na defaultne postavke. Ako mu ne mozes pristupit preko browsera,najvjerojatnije je vrijeme da kupite novi...
dobit ce od poste novi,heheh
###1410989180026
Bookmarks