Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    lg kf750
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Panasonic Lumix TZ4 # Sony W230 # Casio Exilim EX z300

Namjeravam kupiti kompaktni fotoaparat cijene do 2000kn. Slikam dosta pejzaža i arhitekture po putovanjima, zbog toga mi je bitan široki kut, a isto tako volim zabilježiti i detalje u krupnom planu, te je stoga i jači optički zoom poželjan. Volim slikati i u mračnijim uvjetima, a i pasa koji je brz i tako...gotovo sve. A totalni sam amater, iako hoću naučiti više. Da, volim i snimati filmiće. Sestra ima sony w150 i slike mi se čine tako-tako, ništa posebno, a i sonyji nemaju neki posebno jak zoom, tako da mi je za sad favorit ovaj lumix tz4. Naravno, ideal bi bio tz7, ali on je skoro pa duplo skuplji od mojih mogućnosti. Proučavala sam još dosta aparata i sva sam se pogubila u dobrim i lošim stranama pa mi treba nekakav savjet da me usmjeri.Ispričavam se ako već postoji sličan upit, ali više ne znam gdje mi je glava!
    Je li netko probao neki od ova 3 aparata da mi kaže mišljenje? Prihvaćam i neku četvrtu opciju!
    Hvala!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S obzirom na sve navedeno i na sve sto vam je bitno kod foto aparata, niste lose niti suzili izbor.

Samo kao opasku cu navesti da na trzistu ima mnogo aparata koji bi mogli ispuniti sto trazite, ali da su rijetki oni koje dimanzijama mozemo svrstati u compact ili ultra compact klasu, a koji ispunjavaju sve ili vecinu od navedenoga.

Stoga ako odmah u startu radi ipak primjetno vecih dimenzija i mase izbacimo iz razmatranja pripadnike ultra zoom klase, sve moje preporuke idu Panasonicovoj TZ seriji.

Ima i Canon par modela koje bi valjalo spomenuti SX110, A1100, te Sony sa modelom H10, ali ponovno se radi o aparatima vecih dimenzija sa manjim vrijednostima sirokoga kuta od Panasonic TZ serije.

Sto se modela TZ7 tice, na forumu imate i detaljan review navedenoga modela:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=62891

Njegova cijena jest visa od one koju ste odredili, ali zelim skrenuti paznju na model TZ5.

On je novijega datuma od moela TZ4, te ima neke specifikacije koje mu daju prednost u odnosu na TZ4, a jos je uvijek u financijskim okvirima koje ste si zadali (cijena mu je 2000 kn ili par desetaka kn vise). Ono sto bi vama kod njega moglo biti zanimljivo je prilicno bolji video mode te drasticno bolji display.

Tako da moja konacna preporuka ide Panasonic TZ5 modelu.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Casio Exilim W63CA
    By Vepar in forum Ostali proizvođači
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 27-10-2008, 23:30
  2. Panasonic Lumix DMC-LX3
    By fukmondo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 07-09-2008, 16:33
  3. Panasonic Lumix DMC-TZ3
    By devil1 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti