H10 možeš kupit još samo negdje ako imaju stare zalihe, povlače ga iz prodaje, došao je H20...
Odi na dpreview pa imaš tamo usporedbu i review, tamo je najlakše vidit razliku između H3 i H10
Imam Sony H3 s kojim sam jako zadovoljan, ali vidim da je sada u trgovinama u prodaji Sony H10, ali izvana izgleda identicno izuzev par detalja, a specifikacije su mu identicne kao na H3?
Ima li ipak neka razlika u navedenim modelima?
H10 možeš kupit još samo negdje ako imaju stare zalihe, povlače ga iz prodaje, došao je H20...
Odi na dpreview pa imaš tamo usporedbu i review, tamo je najlakše vidit razliku između H3 i H10
Opcenito Sony modeli DCS H3, DSC H10, DSC H20 su modeli koji lice kao jaje jajetu i po vanjskome izgledu i specifikacijama.
DSC H20 nisam imao prilike vidjeti uzivo niti se koristiti njime, pa ne mogu suditi iz prve ruke, ali sam zato imao prilike oprobati i DSC H3 i DSC H10.
S obzirom da ta dva aparata na trzistu dijeli ispod godinu dana, uopce ne vidim potrebe da se u prodaju posti ovakav model (pritom mislim na H10) s obzirom da u odnosu na svoga prethodnika nije donio nista novo, a kamo li poboljsanje koje bi korisnike H3 modela potaknulo da upgrade - aju na novi model.
Prema mome osobnome misljenju H10 je cak nesto losiji model u odnosu na H3. Mislim da nisam subjektivan (nisam sad detaljno secirao specifikacije) ali prema onome sto sam sa H10 radio u interijerima i uvjetima smanjena svjetla...pokazalo mi se da je davao mnogo losije rezultate od modela H3 (vjerujem da se tu radi o losijoj svjetlosnoj vrijednosti optike).
Jedino sto se dalo primjetiti kao izmjena na bolje je nesto veci display sa nesto vecom rezolucijom, ali s obzirom na cinjenicu da i H3 raspolaze sa display - om od 2,5 incha, vrlo zadovoljavajuce velicine i osvijetljenosti...to i nije cinjenica koja bi modelu H10 dala veliku prednost.
Korisnici koji su imali i jedan i drugi model, cesto hvale i autonomiju (bateriju) u modlea H10...kazu da je izdrzljivija i da su uz isto koristenje manje cesto punili H10 u odnosu na H3 model.
Kad smo vec kod komparacije...cak mi se niti H20 ne cini kao neki napredak u odnosu na H3. Zadrzao je gotovo iste spacifikacije uz malo modificirani dizajn. Nesto veci display (kao onaj na modelu H3) i nesto vise rezolucije dobivene na kvalitetan nacin (povecanjem senzora). Manje vise jednak aparat.
Jedino sto bi izdvojio kao kvalitetniji odabir je model H50. Njegova objektivna prednost je njegova optika, koja premda ima mana, za cijenu za koju se dao nabaviti, nudi puno...u svakom slucaju vise od optike ugradjene u prethodono opisane modele.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Mene je recimo H3 jako ugodno iznenadio iako nije ostavio neki prvi dojam kada sam ga prvi puta uzeo u ruke.
Plasticno kuciste je bio prvi negativni dojam, zatim neugledan dizajn, a onda sam ga poceo koristiti i otkrivati kako se ipak radi o odlicnom foticu.
Iako ne bas lijep, savrseno lezi u ruci, strasno jednostavno se koristi iako bi volio da je malo brzi.
Kao sto sam vec negdje spomenuo taj fotic ima strasno jak flash koji u slabom osvjetljenju "dobaci" i do 4 metra, a slike izgledaju odlicno.
Sve u svemu dosta dobri rezultati za jedan bazni ultrazoom.
Jos jedna bitna stvar je da fotic jednostavno mami na koristenje sto mi nije bio slucaj kod nekih Olympus ultrazoom fotica koje sam prije imao.![]()
Bookmarks