http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=779536&postcount=19
Ti možeš probati flashanjem monster packa sa RSD-om...
Flash-ovo sam Motorolu KRZR k1 sa RSD Lite,al' nisam napravio backup, i sad mi se pojavio pri paljenju error:
BOOT LOADER
0A.B2.
R4527_G_08.22.07R
PH SIG ERR:
39:02:
OK to Program
Connect USB
DATA Cable
Ovako je pisalo kad je zavrsilo flash-anje i kad god palim mobitel pise isto,
moze li se ovo rijesiti?
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=779536&postcount=19
Ti možeš probati flashanjem monster packa sa RSD-om...
hvala vam puno, pokusacu kako je rekao GoGs. ode pretraziti forum za ovo blank mode pa vam se opet javim ako zapnem.
EDIT: nasao sam da mob u blank mode mogu jedino preko Test Pointa postaviti, al nisam nasao kako je GoGs rekao bez TP, pa ako ti nije tesko da mi pokazes kako to ide. Hvala
Zadnji uredio rood : 17-11-2009 u 14:10
evo, ovako ti to ide.
1. Spojite mob u boot modu * + # + power ;
2. Pokrenite mstool i odaberite "Write Backup";
3. Odaberite file "K1__BOOTCORE_TP.bkp" za K1 ili "Z3__BOOTCORE_TP.bkp" za Z3;
4. OK. Nakon što se mob automatski ugasi, maknite bateriju te pričekajte par sedundi i vratite ju nazad. Kompjuter bi trebao prepoznati mobitel. Da se uvjerite da je sve u redu, pokrenite RSDLite i budite sigurni da je detektirao "S BLANK NEPTUNE LTE2"... Nema veze što je ekran crn! To je u redu.
Evo ti i programi. link
hvala na tutorijalu,sve sam uspjesno odradio i malo sam trazio za skidanje RSA zastite, pa evo ovo sam nasao, da li cu po ovome raditi sljedece:
1. Run FlashBackup (FB) select the tab “firmwares”, click “select file” and select your backup/MP;
2. Now check “Remove ‘RSA’ verification (new method for LTE2 phones)”;
3. Choose the SMG format and click “save as”. Choose a folder and save ;
4. Apply the 3 autopatchers onto the CG1. Remember... CG1;
5. Run XVI32 and open CG7. Go to address C82 and overwrite with the following: “4801 4700 46С0 13FE 0015”. Save;
6. Run F&B again. Go to tab “firmwares” click “create new”, uncheck “Remove ‘RSA’ verification (new method for LTE2 phones)”, click Select RAMDLD” and choose the one we've made in step 3 (in the "address" box, just click OK);
7. Now we have to add the other CGs. Click “Add”, an choose CG1. Do it for all other CGs (1,2,3,4,7 AND 15, NOT 18!!!);
8. Now we have to add the "K1 dualboot 3.3.bin". Now you have a complete patched firmware! Choose to save as SHX and click "save as". DONE!!
uzeto sa: http://www.modmymoto.com/wiki/index....reate_Firmware
hvala unaprijed...
ja sam išao po drugom postupku, ali probaj. ne možeš ništa zeznut. ionako je u blank modu![]()
ev ovako ja sam pokusavao ovo al neide stvarno, jer neznam jer moram ukloniti RSA sa moba (sry ako je glupo pitanje) il sa MonsterPacka ii po ovom neznam zaista, pa ako bi GoGs moga dati mi tu svoju verziju da probam tako, hvala unaprijed.
evo, ja sam po ovome radio.
link
točno pazi svaki korak, i uspjet ćeš sigurno![]()
hvala ti,uputstva su odlicna, medjutim kad god krenem flash-at sa f&b3 load-am ovaj nonRSA MP i kad startuje flash-anje krene CG1 i samo tu stoji vrijeme raste a progress bar ne mrda?
stvarno vis ne znam u cem je problem...
hvala unaprijed
nemoj slučajno imati uključeno MST i još neki program. gasi sve, samo imaj upaljen program u kojem trenutno radiš. to ti je osnovno pravilo. programi se jednostavno kolju. konflikti se stvaraju.
ako nije to u pitanju, mjenjaj prvo program a ako neće, flash.
|\/|0T0r0La
sve je to ok sa programima,skontao sam da mora samo jedan radit,medjutim sa kojim go MP hocu da flasham cak i sa ovim navedenim u tutorialu,pokrene i dodje do dijela "sending loader" i stane nece da ide dalje,ako pokusam sa mstool krene postupak i odjednom stane disconnect-a telefon i pise "connection failiure" tako da ne znam sta dalje,al ovi savjeti su definitvno pomogli oko skidanja RSA!
Sad vise ne znam da li se ovo uopce moze flashat...
Ako mozete pomoci hvala,imam osjecaj da sam postao dosadan...
Pozdrav!
može se flashat, to je sigurno. ja imam osjećaj da ti ne koristiš Windows XP i još bolje, da ti je baterija prazna.
koristim win XP,al et flasho sam sa nekim MPom i sa nece da se upali mob i ne moze da ga prepozna racunar uopce kao da nema drivere, probao sam na novo instalirat, naravno prvo sam uninstall, i opet nece...
i baterija se je svu noc punila
plus flasho sam sa mstool i to jedva, sa fb3 nece ni da cuje...
kakvo je tvoje misljenje GoGs pogotovo za ovo sto nece da prepozna mob?
ev problem:
nakon flashanja sa mstool-om prema uputama,
sljedece se desilo:
ne mogu upalit mob nikako,cak ni boot mode, iako se samo jednom pokazala slika i opet se ugasio,
uslijedilo je jos gore, tj. PC ne moze da prepozna telefon preko usb-a, tj.
"USB Device Not Recognized", instalirao sam na novo drivere preko ono .msi instalera i opet nece,
ako iko moze pomoci,hvala!
Kako si punio bateriju ?
|\/|0T0r0La
Pokreni RSD pa nam javi izbacuje li ti nekakav error (trebao bi)...
izvinjavam se sto nisam barem ni hvala rekao,ali nisam ni bio u mogucnosti...privatni problemi...
al ev barem da vam javim dokle sam stigao i u cemu je sad problem.
isao sam po ovim postupcima:
Removing RSA:
1. Connect phone in bootloader mode again using the *+# + "power on";
2. Click "write backup" and select K1__BOOTCORE_TP.bkp;
3. Wait until the app do it's job. After it finishes, your phone gets BLACK SCREEN, this is OK;
4. Close the program and remove the battery and then insert in the phone again;
5. Turn on the phone using the red button;
6. Run RAMLdr2;
7. Click "send loader" and wait for the "ready" message;
8. Click "write boot" and select the Boot_0AC0_patch.bin;
9. Wait. The phone will be automatically shut off;
10. Close RAMLdr2 and run FB3;
11. Download a RSA removed reflash and flash it;
12. Close FB3 and open RAMLdr2;
13. Remove the battery and put it again. Wait until the program recognize the phone;
14. Click "send loader" and wait the "ready" message;
15. Click "write boot" and select Boot_Start_SW.bin;
16. DONE!!! Turn on the phone and do whatever you want with your CG1! RSA is gone!!
no medjutim kad dodjem do 11. tacke kad trebam flashati sa noRSA MP-om,sa kojim god sam pokusao nece.
kad pokrenem u fb3 dodje ono sending cgi1 i stane i samo vrijeme broji i nista se ne desava.
znali iko gdje grijesim,hvala unaprijed!
probaj flashat kod točke 11 sa nekim drugim noRSA monsterom i sa nekim drugim toolom za flashanje, recimo MST8
ma jesam probao sa svi i svacim,al jednostavno nece...
vis ne znam kako i sta uopce..
sve forume prelistao i net opcenito,ali manje-vise svi isto pisu i objasnjavaju...
ova tema moze pod lock posto se vise ne tice naslova,hvala svima na pomoci iako nisam uspjeo,nadam se da hocu!
poz!
jesi se možda zapitao šta krivo radiš kad svi isto pišu? Očito je da je u tebi problem, a ne u svima nama.
prvo, uletio si u temu ko da si pao sa marsa. nit si rekao ni koji windows imaš, nit si rekao koje drivere koristiš, šta si imao na mobitelu prije nego si flashao, ništa. Ne možeš ni očekivat da će ti netko znat pomoć ako daš nepotpune informacije.
Sa ovog foruma još nitko nije otišao a da mu ekipa i ja nismo uspjeli pomoći. Čak su ljudi imali povjerenja i slali meni osobno mobitele u takvim stanjima da ti ne mogu opisat. Pa čak i nekoliko K1. i svima smo riješili probleme. ili ja, ili ostatak ekipe.
Zašto misliš da si ti izuzetak kome ne možemo pomoći?
Misliš da smo ti dali komplicirani postupak? Dali smo ti jednostavan postupak.
Kažeš, prelistao si sve forume i sve živo si probao. E nisi, sad ti evo link sa kojim ćeš 100% oživit mobitel, ako znaš šta radiš i ako pratiš korak po korak, svaki detalj.
http://www.mmus.us/forum/showthread.php?t=2364
ajd sad reci da mobitel ne radi.![]()
Zadnji uredio GoGs : 08-01-2010 u 13:03
prijatelju ja nisam nikog napao nit okrivio,drugo po tom tutorialu nece da "write boot" poslije send loader, iako je u blank modu telefon.
OS je windows XP,imam instalirane motoroline drivere koji rade inace mi ne bi prepoznao mobitel kad ustekam usb...
i ako uspijem write boot preko RAMDL-a onda nece da flasha sa fb3 nikako ni sa jednim MP-om,pogotovo ovi noRSA MP-ovi...
PS:imao sam onu vodafone brand (mislim da se tako kaze) prije flashanja i opcenito sveg,samo sto mi je najveca greska sto nisam backup napravio prvo!
Bookmarks