zanimljivo - ja sam na 6120c mogao spremiti pogledani video...
Da se malo vratim na zaboravljeno.... Zamjenio sam N82 za 5800 i što se tiće Youtube zafrko sam se, mogu ga gledat samo na youtube mobile a tamo je uzasno suporen, nema mogucnosti downloada i dr. A programi kao sto su Mobitubia emtube i drugi jos nisu napravljeni za 5800 a ocito ni nece biti.
zanimljivo - ja sam na 6120c mogao spremiti pogledani video...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
meni se 5800 činio užasno spor, čak i sa novim softverom (npr. nokia maps, živi užas u usporedbi sa N95)
A što se tiče youtube videa...
Na youtubeu je još uvijek večina videa u 4:3 formatu, što je optimalno za pregledavanje i na takovim ekranima kao što je ovaj na N82ojci.(a i oni što nisu u tom formatu nego su kao malo širi isto nisu full widescreen)
Na mobitelima sa widescreen ekranima pri pregledu tih video zapisa uvijek ostane dosta velika količina crnog obruba s lijeve i desne strane tako da je razlika između prikaza yt videa na 2.4" i 3.2" mala.
Eto neznam dal je netko probao npr uspoređivati monitore od 19" (4:3) i 22" (16:9) da bi uvidio da je širina na 22" naravno veća ali je zato visina gotovo pa jednaka. E to je upravo tako zbog formata ekrana. A ono što nama treba za veći prikaz video zapisa je upravo visina ekrana. Ista stvar je i sa mobitelima, zato mislim da yt video na 5800 dimenzijama ustvari nije veći nego onaj sa N82 (sa filmovima je naravno druga priča). A što se tiće rezolucije, pa nitko ne gleda youtube na mobitelu u HQ rezoluciji, stoga je 320x240pix dovoljno. (java aplikacije za pregled youtuba skidaju video u još manjoj qcif rezoluciji ak se ne varam(?))
A ovaj internet preglednik na 5800 zbog lošeg scroola i sporosti poistovijećujem sa IE na windows mobileu, naspram opere za wm koja je prava mala revolucija što se tiće TS internet preglednika. Tako da mislim da je predinstalirani Internet na 5800 bzvz, a neki drugi kvalitetni preglednik koliko ja znam još nije izašao.
Toliko od mene
EDIT:
A jel mogu pitat kako se skida taj video? To preko Youtube Mobile aplikacije ili?
E vidite nije lukaclukac jedini da se zali na 5800 kao i Iphone (zato se masovno preprodaju) u proslosti sam se par puta zaletil na novitete i totalno razocaral.
Zato vise ne marim na rulju i silno kljukanje proizvodjaca (super,kupi isl) zato sam i kupil N82 oko 1 godinu nakon izlaska i nisam se prevaril. Ako izuzmem Htc Tynt2 dosad naj mob kaj sam posjedoval.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
realplayer ga kao spremi a zapravo spremi url a ne video pa je potrebna internet konekcija
Jeli tko možda išao na youtube preko nokijinog browsera? Prije par dana sam gledao video najvu N97 i na full screenu je predobro!! Bolje nego na N82 bar dvostruko!
neznam za vas, ali meni youtube radi vise nego dobro i to na originalnom browseru. takodjer i u fullscreen. a sto se tice skidanja, ******, ne postoji takva aplikacija trenutno, al ne sumnjam da ce vec netko nes iskemijat![]()
Bookmarks