Izgleda mi kao jeftinija verzija E71.
...2MP , plastika.
HC4L
To i je bit ovog pod modela, iako radi se samo o glasinama!
To je toliko gadno da bi radije uzeo 3310![]()
katastrofa, ako ovo izadje na trziste, prodajem svoju E71 i kupujem Telit![]()
Koliko zapravo traje minuta bitno ovisi o tome s koje strane vrata od WC-a se nalazis.
Symbian, QWERTY, WiFi, 3.5mm jack, prosiriva memorija. Jos ak cijena bude u skladu s brojem modela, moze bit gadan ko gubavac al svejedno ga uzimam![]()
Kod ovih modela šminka nije na prvom mjestu, nego funkcionalnost. Vjerojatno ga i ja uzimam
I jel se to meni čini ili je ekran stvarno veći nego na E71?
Evo i najave i specifikacija
http://www.gsmarena.com/nokia_e63-2599.php
displey je isti kao i kod E71, samo ima lošiju kameru i nema GPS...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Evo konačno i review:
http://www.gsmarena.com/nokia_e63-review-305.php
Kako los mob. Nema GPS plus plastika a da bar ima poledinu od aluminija...Koji soft ima Symbian OS 9.2?
Hm...izgleda da je ovo jedina (prastara) tema o e63, pa da napisem koju...
Uzeo sam ju prije dva dana, tamno plava varijanta. Iskreno razmisljao sam uzeti e71 ali mi GPS ne treba, a rekoh idem prvo probati light varijantu, pa ako mi se dopadne lagano predem na bolji modelInace ovo je prvi symbian kod mene nakon 6600 tako da se stvarno moram privknuti na neke stvari no evo prvih zapazanja:
*velicina - gabaritima veci od nekakvog standarda no i dalje ugodan za nosenje u dzepu i drzanje u ruci. U konkretnoj usporedbi sa e71 ugodiniji za drzanje (naravno izgleda i kvaliteta kucista su def na strani skupljeg brata). Poledina je lagano gumirana tako da nema straha od klizanja, a tezina prihvatljiva.
*brzina rada na razini dummy modela, nema nikakvog laga prilikom koristenja, cak je brza od nekih novijih SEa sto me ugodno iznenadilo
*izrada je ok, nema skripanja, pucketanjaplastika je ugodna za koristenje, no naravno ne izgleda tako dobro kao metal na e71.
*prodajni paket je za kujacnema kabla, nema kartice, nema futrole ali je zato na sivo jeftinija skoro 100e. Osnovne razlike naspram e71 su nedostatak GPSa, te slabija kamera i vec spomenuta plastika umjesto metala. Inace 2gb kartica i kabel se daju nabaviti za 100tinjak kn tako da to i nije neki problem no stvarno mi je zao da nema one fensi futrolice
eh da ima 3.5mm jack za sluske i to je imho velika prednost nad 2.5 kod e71 no dobro...
*surfanje (u principu ovo mi je bio primarni razlog kupovine + qwerty) je jako dobro rijeseno, sirina ekrana daje puno ugodnije pregledavanje web stranica nego na klasicnim mob ekranima, te je ugradeni preglednik u nekim sitnicama bolji od Opere... Da se iskombiniraju ugradeni i Opera bilo bi savrseno za koristenje. Isprobao jos Skyfire ali je po meni slabiji od ova dva navedena.
*qwerty tipkovnica - dobro zamisljena i relativno ok izvedena. Treba se naviknuti no vec nakon dan-dva koristenja vidim napredak u brzini pisanja i smanjenje pogresaka. Cini mi se da ce nakon tjedan dana ici jako jako brzo. Kad se uvaljam negdje i imam obje ruke u optimalnom polozaju tipkanje je gust. Za silu se moze sve i jednom rukom napraviti no to ionako nije zamisao koristenja qwertya
*baterija - obecavajuce izgleda prema specifikacijama, a nakon dva dana intezivnog koristenja jedva da se pomakla... Ako izdrzi 4 dana stvarno nemam prigovora. Inace moje dnevno koristenje je cca 20min poziv, 40 smsova, 10 slika, 1h surfanja, 1h BTa, 1h prckanja.
*kamera - iskreno bojao sam se da cu se tu najvise razocarati pogotovo jer sam presao sa jedne od najboljih 5mpx kamera (se c901) na ovu ali situacija nije tako losa. 2mpx, fixed focus, LED svjetlo daje slike bolje od npr Nokie 6300 i opcenito zadovoljavajuce za tu specifikaciju. Naravno bitno bolje izgledaju na mobu nego na kompu no tko ne zivi za slikanje nece biti razocaran...
*ostalo je manje vise isto kao na e71 o kojoj se vec jako puno pisalo i opcenito na s60 v3 tako da nema potrebe navoditi detalje OSa...
Sto se tice symbiana tu se def jos ne snalazim tako da hack i ostala cudesa ce pricekati malo da uhvatim vremena procitati sve bitno i onda udriti po tomeZa sada isprobao OVI - nije lose no nakon visemjesecnog druzenja sa app storeom na iPhone ovo je onak, malo bezveze
ali bolje ista nego nista... Btw postoji negdje malo veca zbirka free programa? Cisto da se malo ufuram sa skidanjem, instalacijom i koristenjem, a onda cemo po haknutim appovim derati.
Osobno telefon je za tu lovu po kojoj se sada prodaje stvarno odlican omjer ulozenog i dobivenog, jer tko moze zivjeti bez ekstra dobre kamere (a budimo realni niti ona na e71 nije nesto posebno) i GPSa dobiva mob pristojnog izgleda i velicine sa full tipkovnicom, jednim od naprednijih OSa (iako graficki dosta zaostalim), wlanom, vrhunskom baterijom i iznimno dobrom ergonomijom sto i nije slucaj kod dosta danasnjih telefona. Moja ocjena 4/5.
Bookmarks