ovako imam samsung g810 , mobitel je krasan i bajan no ipak naginjem nokiji ( opčenito ) , no nudi mi se nokia 6220 .... dal da mjenjam il ne ( wlan mi je nebitan pošto koristim broadband )
ovako imam samsung g810 , mobitel je krasan i bajan no ipak naginjem nokiji ( opčenito ) , no nudi mi se nokia 6220 .... dal da mjenjam il ne ( wlan mi je nebitan pošto koristim broadband )
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Mislim da je 6220 jeftiniji mob naravno sve opet ovisi dali su mobovi sa jamstvom ili bez.
Nokiu 6220 sam imal 2 mjeseca,mob je ok.
Odmah do znanja treba malo jaca baterija kao u N82.
Smetale su me upravljacke tipke ispod zaslona,dok je mrak nemas osjecaj za tipku da otkljucas mob.
I druga glavna stvar mali zaslon (najvise u pocetnom stanju) pre sitni sat i datum.
Mob je brz itd.
Inace sve ok,kuciste nije tako lose kako su pricali.
Samsung poznam samo iz vidjenja pa ne mogu pravit neke razlike.
Uglavnom primjerenija usporedba bi bila G810 vs N82 sto i imas u usporedbi.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Da, G810 se može porediti tek sa N82...
Imam G810 već neko vrijeme... Prezadovoljan sam, za sada...
To što naginješ nokiji, u G810 ti je svakako Njokin soft... Symbian je osnovala Nokija (i još SE, Sie, tako nešto, nebitno, u svakom slučaju, ako te interesuje, potraži a google-u...) tako da je isti soft, Symbian S60 u oba... Kod Nokije je 9.3, samsungov je starija verzija , 9.2, ali to ti ništa e zači, niti se primjeti, to je kernel, a oo što ti vidiš je S60 3.2, i to je kod oba isto.
Tako da Njoka nema prednosti u softu... Isto, što se hardvera tiče, Samsung je svoj telefon sastavljao od hardvera raznih proizvođača, dok je Nokija koristila isključivo svoj. Tako da tu prednost dajem Samsungu, nije isto kad ti sve praviš u svom podrumu (karikiram) i kad odeš u dućan i izabereš najbolje djelove....
Dalje, G810 sem wirelessa ima još dosta stvari... Veći ekran, bolju kameru... Jeste malo nezgrapan (dosta velik, donja tastatura povremeno nezgodna za korištenje) i ima klizni mehanizam, što se meni pretjerano ne sviđa, ali, šta je tu je... Podnošljivo je.
G810 vs 6220c
G810 vs N82
6220c vs N82
Pogledaj ova poređenja gore, pa razmisli. Ja mislim da je glupo dati G810 za 6220c.
Da je N82 (black) u pitanju, razmislio bih (i vjerovatno pristao), ali za 6220c ni slučajno.
A, bio sam u prilici da uzmem bilo koji od ta tri, odlučio sam se za 82 (naravno), ali je ona otpala, pa su ova dva ostala... 6220c je odmah otpao, Samsung je ipak mnogo bolji... Tako da ti ne preporučujem da mjenjaš, uopšte, to je relativno, ali za taj nikako.
Pozdrav
//*: BOSCH 738D;Moto. T180;Nok. 5110x3, 6110, 3310, 1200;Philp. Fisio120;Sams. SGH-600, E250;Siem. A36, A52, SL42,C25,MC60;SE T230,T290,K300i,K550i,K610i,K750i;Tlt.GM832
zamjenio sam ipak i nisam požalio ( uzeo još 200kn doplate )
glede kamere , uspoređivao sam i slike su tu negdje stim da se kod samsunga lakše zamute, AF svjetlo je kod nokije puno jaće te i tj lakše fokusira u mraku , optički zoom nisam ni koristio , Xenon flash je nešto jači na nokiji
što se tiće softa nokia ga šiša samo tako , i imam jedan pdf fajl od 11mb koji samsung nije mogao otvorit dok je nokia ko iz šale isto obavila , uglavnom osjetno je brža i dorađenija, ima dosta recenzija koje to i potvrđuju , i nokia ima brži procesor od 369mHz dok samsung ima 330... na g810 mi se znalo desit da uopče ne spremi sliku , pa je spremi na na telefon a ne na karticu ( napravio sam i hard reset na mobitelu i formatirao karticu i opet se to dešavalo , a da napomenem da istu tu karticu od 4gb imam sad i na nokiji i problema nema ) , ponekad mi se uopče nije čuo zvuk zvona na samsungu a profil je bio na general ( pretpostavljam da se bi se to rješilo sa updateom ) , nokia ima jednostavniju proceduru updeta ( mislim opčenito)
glede maske tj kvalitete izrade , samsung ima ocjenu 5 a nokia 2 ( nije mi jasno zašto su toliko loše to loše izveli) ,
zatvarać od kamere na nokiji isto je malo sumnjive kvalitete
samsung ima lošu ergonomiju , od blesavog rasporeda tipka za javljanje i poklapanje pa do pa do zatvaraća od kamere .. nokia je dosta lakša ( no zbog plastike ,da padne sa nekih metar raspala bi se )
wlan mi je nebitan , koristim broadband
baterija na samsungu je jaća , no nokia ima def. veću autonomiju ( pola dana ziher )
glede gps , nokia nešto brže nadje satelite ,al ni na jednom od njih mi nije pukla veza
veličina ekrana na nokiji mi je čist ok , da je veći nebi bilo loše ... al zato je na suncu puno bolje vidljiv
radio baš ne koristim , no da napomenem da nokia ima RDS , samsung ima 3.5mm utor za slušalice , no imam nastavak sa 2.5 na 3.5 za nokiu pa je i to rješeno
defaltni player je na nokiji bolji , tj ima više postavki ( equlaizer ...) zvuk je na samsungu nešto glasniji , kvaliteta zvuka je na oba dva dosta dobra ( koristio sam iste sonijeve slušalice)
zvuk na slušalici je bolji i kvalitetniji na nokiji te je zvučnik glasniji
Eto pokušao sam bit što objektivniji
Zadnji uredio Vatrogasac : 11-04-2009 u 03:15
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Ugodna zabava sa 6220c.
A kaj se tice kucista nemoj da te zavara,na svim tim novim modelima je slicne kvalitete.
Prekjuce mi je opala N82 sa visine od 1.20 m otprilike na goli beton rezultat par ogrebotina na boku.
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 11-04-2009 u 14:10
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
...Vatrogasac - čestitam na novom fonu, ugodno korištenje...ali za sve daljnje dojmove i upite imaš već otvorene teme za navedeni model...
![]()
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks