Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 19 od 19

Hybrid View

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[E63] korisnički dojmovi i slike

Evo, stigla mi je testna E63, recimo to kao "light" verzija E71. Ono u cemu se najvise razlikuje kada uzmete uredjaj u ruke je u tome sto je E63 od plastike, i to vrlo kvalitetne, dok je E71 od metala. Sto se tice hardvera, tu je isti procesor ARM 11 369 MHz, te takodjer ima 128 MB radne memorije, stoga preformanse su na razini E71. OS je symbian 9.2, serije 60 v3.1 UI sa FP1 i djelovima FP2.

Hardverski je jos razlika i u tipkovnici, naime na E71 je bila velika space tipka,dok je ovdje manjena. Takodjer obzirom da je E63 "light" verzija E71, to znaci da ima slabiju kameru od 2mpx te nema GPS prijamnik. Obzirom da se prica i o cijeni od nekih 1.500kn , mislim da ce ovo biti hit.

Slike i vise info uskoro.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao beetleman Pregledaj post
    Evo, stigla mi je testna E63, recimo to kao "light" verzija E71. Ono u cemu se najvise razlikuje kada uzmete uredjaj u ruke je u tome sto je E63 od plastike, i to vrlo kvalitetne, dok je E71 od metala. Sto se tice hardvera, tu je isti procesor ARM 11 369 MHz, te takodjer ima 128 MB radne memorije, stoga preformanse su na razini E71. OS je symbian 9.2, serije 60 v3.1 UI sa FP1 i djelovima FP2.

Hardverski je jos razlika i u tipkovnici, naime na E71 je bila velika space tipka,dok je ovdje manjena. Takodjer obzirom da je E63 "light" verzija E71, to znaci da ima slabiju kameru od 2mpx te nema GPS prijamnik. Obzirom da se prica i o cijeni od nekih 1.500kn , mislim da ce ovo biti hit.

Slike i vise info uskoro.

Da budemo preciznije E71 je od aluminija sto je vrlo dobro, dok je plastika u svi pogledima losa. E63 je FP2 i trenutno ga se ne moze hackirat (isprobano). E63 se razlikuje opcenito u brzini od E71. Brzi je WLAN (tj. surfanje po netu), te i u otvaranju igrica, start up i tim stvarima. Mob bi trebo dobit za par dana isto na test pa slijedi rewiev.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

E63 iskustva,savjeti,mišljenja

Razmišljam da bi uzeo pretplatu u TELE2 pa bih mogao dobit E63 za 1295kn uz potrošnju od 100kn i ugovor na 12mj. Redovna cijena je negdje oko 2100kn

Imam N70 već 2g i zadovoljan sam, na E63 me privlači veći ekran i wlan.

Budući da ne podržava HSDPA kao E71 koliki je to hendikep - ako je netko koristio za slanje mailova i slično, osjeti li se razlika u brzini prijenosa podataka. Drugi nedostaci u odnosu na E71?

Općenito vaše mišljenje o telefonu u usporedbi sa drugim Symbian Nokiama slične cijene?

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao blueled Pregledaj post
    Budući da ne podržava HSDPA kao E71 koliki je to hendikep - ako je netko koristio za slanje mailova i slično, osjeti li se razlika u brzini prijenosa podataka. Drugi nedostaci u odnosu na E71?
    Razlike su zanemarive kao što Drug reče, ali ono što je prednost UMTS-a je što konekcija može biti uspostavljena i za vrijeme razgovora ili slanja poruka što nije slučaj kod EDGE-a gdje se veza prekida dok ne obaviš poziv ili pošalješ poruku.

Imao sam neka loša iskustva s EDGE-om gdje su mi poruke dolazile s delayem jer sam koristio podatkovnu vezu (Tele2) pa sam odsad konstantno na UMTS-u..
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na odgovorima. Odlučio sam uzeti mob definitnivno, samo moram sad pričekat 10 dana dok mi prebace broj u tele2 i 2 dana bit u prepaidu.

Sjetih se još nečega: postoji li za tu verziju symbiana karta za tomtom koja je i u njihovim samostalnim navigatorima. Imam bluetooth gps modul koji mi stoji već dugo u ladici pa da ga upogonim sa E63 - ekran je dosta velik pa bi bio iskoristiv i za navigaciju.

Koji program za IM preporučate? da ne moram visit na kompu neko se zakačim preko wlana dok sam izvan kuće

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne znam za karte, proguglaj malo, a sto se IM-a tice definitivno Fring, mada postoji cijeli sijaset tih programa

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na odgovorima. Odlučio sam uzeti mob definitnivno, samo moram sad pričekat 10 dana dok mi prebace broj u tele2 i 2 dana bit u prepaidu.

Sjetih se još nečega: postoji li za tu verziju symbiana karta za tomtom koja je i u njihovim samostalnim navigatorima. Imam bluetooth gps modul koji mi stoji već dugo u ladici pa da ga upogonim sa E63 - ekran je dosta velik pa bi bio iskoristiv i za navigaciju.

Koji program za IM preporučate? da ne moram visit na kompu neko se zakačim preko wlana dok sam izvan kuće
    Pa za IM imas ih zbilja hrpu.. Recimo origigi WLM Mobile, E buddy, Fring, Nimbuzz. Ja bi ti preporucio Fring i WLM Mobile
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1295 kuna košta u min potrošnji od 50 kuna. u tarifi 100 je još nešto jeftinija.
    Razlika između EDGE i UMTS-a (običnog bez HSDPA) je zanemariva, barem ja ne osjetim neku razliku u primanjeu/slanju mailova i surfanju. Upravo sam isključio 3g da mi ionako izdržljiva baterija traje još duže

Inače mob je super.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    WLM mobile baš i neradi kako treba ......

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile Pregledaj post
    WLM mobile baš i neradi kako treba ......
    Pa ovisi koju verziju imas. Ja koristim V1.0 i sve sljaka, a za ove novije ala XM 5800 imas WLM Mobile v 5.0.3 koji ima taj login fix.
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iskreno.... i ne koristim WLM toliko, više sam na Gtalku, ali drago mi je čut da su popravili taj login.
    A u svakom slučaju objektivno bolje rješenje je multi-protokol aplikacija.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gledao sam na cjenicima microSD kartice i vidim da je najmanja od 2GB. Da li se E 63 uspori značajno sa karticom od 2 ili 4 GB. U N70 imam mini SD 1GB i kod fotkanja traje prilično dugo dok pospremi sliku na karticu.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Bodovi
    3.146
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.146, Nivo: 13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gledao sam na cjenicima microSD kartice i vidim da je najmanja od 2GB. Da li se E 63 uspori značajno sa karticom od 2 ili 4 GB. U N70 imam mini SD 1GB i kod fotkanja traje prilično dugo dok pospremi sliku na karticu.
    si siguran da imas mini sd u n70? n70 koristi mmc kartice... a za usporavanje ti nije bitno kolki joj je kapacitet, nego brzine pisanja-brisanja, jeftinije kartice imaju slabe brzine pisanja-brisanja pa zato duze traje spremanje slike kod fotkanja... prije nego kupis karticu pogledaj na sluzbenim stranicama koje su brzine pisanja-brisanja kod jeftinih i skupih kartica pa odluci...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao blebla Pregledaj post
    si siguran da imas mini sd u n70? n70 koristi mmc kartice... a za usporavanje ti nije bitno kolki joj je kapacitet, nego brzine pisanja-brisanja, jeftinije kartice imaju slabe brzine pisanja-brisanja pa zato duze traje spremanje slike kod fotkanja... prije nego kupis karticu pogledaj na sluzbenim stranicama koje su brzine pisanja-brisanja kod jeftinih i skupih kartica pa odluci...
    Točno, nije miniSD nego mi piše mmc mobile (nisam je dugo vadio iz mobitela pa sam zaboravio koji je tip).

Što se deklariranih brzina pisanja-brisanja tiče, ne znam navode li točne podatke, a ionako ću vjerojatno kupit onu karticu koju trenutno budu imali raspoloživu, obratit ću pažnju jedino da nije no name. Nadam se da su ipak ove današnje kartice brže pa da neće biti problema kod fotkanja.

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siguran sam da nećeš primjetiti nikakve razlike između pune i prazne kartice, toga nisam već dugo primjetio na novijim symbianima (gdje ne spada N70 s MMC ubersporim karticama ). Ako ti predstavlja neko mjerilo, mogu reći da kod 6120c i E71 s punom 2gb karticom ne vidim nikakve probleme u radu.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Postoji li razlika u instaliranom softwareu između E71 i E63 odnosno da li su na E71 instalirani neki programi a nisu na E63.

Gotovo da sam se odlučio za E63, no dok čekam prelazak na TELE2 počeo sam se premišljat da bi možda uzeo E71 u oglasniku (uglavnom dilema je samo između ova dva telefona). Ali ako softwareski paket koji se dobije sa E63 nije reduciran tada se mogu odreći metalnog kućišta i gps-a.

Jedino su mogli stavit barem torbicu i mem. karticu, jer su ga hardwerski prilično okljaštrili

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Bodovi
    3.146
    Nivo
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kolko vidim na nokijinoj stranici, aplikacije tipa office, pdf, zip, rjecnik su iste... a i da nema si stavis posle kaj god hoces...

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kolko sam vidio dok sam guglao između ta dva modela, razlike su samo hardverske.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ipak je izbor pao na E71. Hvala na savjetima. Mislim da su i E63 i E71 odličan izbor.

Prevagnulo je u olduci to što sam uspio skupit lovu za E71, zbog boljeg kućišta (loše iskustvo sa plastikom na N70) i opreme. Košta me više nego E63 u pretplati TELE2, ali ipak se ne obvezujem na 1g.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [5800 XpressMusic] korisnički dojmovi, pitanja ...
    By mrle in forum Symbian S60 rel. 5
    Odgovora: 1802
    Posljednji post: 29-08-2013, 00:07
  2. [E71] korisnički dojmovi i slike
    By rospaya in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 578
    Posljednji post: 30-11-2011, 23:53
  3. [KU 250] - dojmovi & slike
    By pbreaker in forum LG
    Odgovora: 36
    Posljednji post: 10-03-2011, 18:43
  4. iPhone 3G - korisnički dojmovi, pitanja u vezi uređaja