Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Jan 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Upozorenje: Simpa "web 'n walk" mućka-učite na mojoj grešci!

Ovaj post je namijenjen svima koji na Simpi koriste "web 'n walk" internet paket...Naime u zadnjih par mjeseci sam koristio ovaj paket,za one koji ne znaju radi se o podatkovnom paketu gdje unaprijed aktivirate ovu opciju i za 15kn dobijete 10MB koje koristite za surfanje preko 3G/GPRS veze,a kad potrošite taj paket,po potrebi aktivirate novi...da bi provjerili koliko još imate na raspolaganju upišete *200*4# i onda dobijete informaciju tipa "ostalo vam je još 5500kb ..." E sad,sinoć sam nešto malo surfao preko moba,otvorio 2 stranice i nakon toga mi pukne veza,probao sam se ponovno spojiti i izbaci mi neki error...upšem *200*4# i piše mi da imam na raspolaganju ~2500kb,ali da mi račun nije aktivan!? Upišem *100# -stanje na računu -0.45 HRK ! A imao sam oko 50kn!! E sad,poanta je u tome da ovi paketi od 10MB imaju rok trajanja od 30 dana i kako sam poslije saznao nazvavši SZK,meni je tih 30 dana isteklo prije 6 dana i drugim riječima ja sam bezbrižno surfao misleći da imam još 2,5mb na raspolaganju,a s obzirom da to više nije bilo aktivno,oni su mi naplaćivali promet preko tzv. "Free Surf" tarife čija je cijena 6kn/100kb! Po toj računici znači da sam napravio promet manji od jednog megabajta i popušio 50kn! Znao sam da su lopovi,al ovo je stvarno prljavo,ako ljudi već koriste taj sistem unaprijed plaćenih paketa,onda bi bilo logično da u slučaju isteka paketa ne mogu uopće koristit internet dok ne aktiviraju novi paket ili da barem pošalju obavijest putem sms-a da je paket iskorišten i da je vrijeme za aktivaciju novog,a ne da oderu ljude po abnormalnoj "Free Surf" tarifi...Sva sreća da nisam imao više novca na računu jer bi šteta mogla bit i puno veća...ja se samo nadam da će netko na račun ovog mog posta malo više pripaziti kada bude koristio web 'n walk...

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne znam baš da je mućka.
    Novi web’n’walk podatkovni paket se ne aktivira automatski po isteku 30 dana, već ga je potrebno ponovno aktivirati.
    Izvor
    I mislim da je meni pisalo (kada sam aktivirao w'n'w) da mi traje do datuma na koji isteće 30. dan od aktivacije (ne mogu se sad sjetiti kada sam to uzeo).

Nije da ih branim, ali čak nisu ovo napisali malim slovima.

Ali je stvarno jako bezobrazno da ti je na onoj provjeri izgledalo kao da je sve u redu. Ali, posao im je iskorištavati korisnikovu nepažnju.

˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jan 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da,znam da se ne aktivira automatski,već ga je potrebno aktivirati,ali stvar je u tome što sam ja imao još neiskorištenih mb,ali nisam znao da je isteklo 30 dana,a oni bi trebali upozoriti sms-om pa reći "slušaj ovaj ti je paket istekao,uzmi novi ili ćemo ti naplaćivati promet po preskupoj tarifi..." jer po ovakvoj logici cijeli koncept "prepaid" tarifa pada u vodu,jer bi tako mogli radit i sa bonovima na Simpi,npr. ti nadoplatiš račun bonom od 50kn i kad potrošiš tih 50 kn umjesto da ti onemoguće daljnje pozive dok ne uzmeš novi bon,oni ti idu u minus i obračunavaju ti impulse prema nekoj drugoj tarifi gdje je minuta deset puta skuplja,a ti to ništa ne znaš i onda kada ideš provjerit stanje na računu,vidiš da si 500kn u minusu?!

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zato ja i uvjek provjeravam dokle mi traje ta opcija, jer sam imao po 1 kn 10 MB i ostalo mi 1, 252 kb, i ja mislio to polako sve potrošit, kad ono kasnije pogledam, sve se istrošilo i još usput malo para sa računa progutalo... Bilo bi bolje da kad se potroše megabajti da prekine vezu, pa da ti skužiš da se to istrošilo, a ne ovako...
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jan 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa da,to i ja kažem,potrošiš paket i ne možeš se više spojit i na taj način znaš da je paket potrošen i uzmeš novi i sve 5.....ali znaju vragovi dobro kako oderat ljude,jer tko će svaki čas provjeravat do kad vrijedi paket

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bip Pregledaj post
    pa da,to i ja kažem,potrošiš paket i ne možeš se više spojit i na taj način znaš da je paket potrošen i uzmeš novi i sve 5.....ali znaju vragovi dobro kako oderat ljude,jer tko će svaki čas provjeravat do kad vrijedi paket
    Sad mi je glupo dati 15 kn za 10 MB, jer sam potrošio ono za početnike, 1 kn -> 10 MB, sva tri puta..
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Nove tarife: "Slike i slova"; "Među nama"
    By posjedon1 in forum Tele 2
    Odgovora: 36
    Posljednji post: 26-02-2009, 01:00
  2. Odgovora: 96
    Posljednji post: 18-08-2008, 00:38
  3. W810i, "ticker", "welcome" i ostale cudne poruke
    By dinocrazyman in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 05-04-2008, 19:38