pa kad si u biosu odes na hdd koji zelis,kliknes na enter i izbacit ce ti prozor na kojem mozes odabrati opciju. (kolko se sjecam tako je,moze biti i da se varam)
evo kako u naslovu pise...kako se moze sata hdd spojiti kao slave, u biosu su svi sata utori vec podeseni kao master....ima netko ideju?!?!?!
pa kad si u biosu odes na hdd koji zelis,kliknes na enter i izbacit ce ti prozor na kojem mozes odabrati opciju. (kolko se sjecam tako je,moze biti i da se varam)
mobil: samsung g810
PC: samsung T220, WD 640GB, 2x 1GB DDR2 OCZ gold, ECS A-780GM-A, 2x NEC DVD-RW, CM elite332+
u biosu udem na ono prvo neznam kako pise tocno, i onda imam svoj hdd kao master, pa dvd przilicu kao slave na to, ali to nije sata i onda imam jos jedan hdd koji je sata i trebaju mi podaci s njega, a nemoze se pokrenuti sam i onda bi ga spojio kao slave, a kad udem u biosu na njega nemam te opcije imam samo neke dvije, ali to nije to
de mi reci koja ti je maticna?i sta ti tacno treba?jel nemas nikako pristupa tom hdd,ili hoces jednostavno da instaliras os na njega.
kod mene je to na advances settings.imam master i slave
i onda odaberem sta ce mi biti master a sta slave.
Zadnji uredio pufnasti : 28-01-2009 u 21:28
mobil: samsung g810
PC: samsung T220, WD 640GB, 2x 1GB DDR2 OCZ gold, ECS A-780GM-A, 2x NEC DVD-RW, CM elite332+
e ali ja nemogu birat, imam maticnu gigabyte...treba mi recimo da ga koristim kao memoriju
Kod SATA diskova nema master/slave jer je jedan disk po kanalu. Možeš jedino ga vidjeti kao master/slave ako je kontroler ili taj kanal u Legacy (IDE) modu. Na mojoj Gigabyte ploči mogu postaviti da su svi kanali u Legacy modu, da su svi u SATA (AHCI) modu ili da su samo SATA 4 i SATA 5 i Legacy modu. Kod mene u Legacy modu parne (uključujući SATA0) vidi kao Master a neparne kao Slave kad je u Legacy modu. Računaj da za SATA mode moraš imati instalirane drivere, ali je znatno brži.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Možda želiš reći da ga ne vidiš u Windowsima? Za to ga moraš "pokrenuti": u Run upišeš diskmgmt.msc što pokreće Windows Disk Management utility. Tamo ćeš vjerojatno vidjeti svo friški hard, te ga možeš formatirati, dodijeliti mu slovnu oznaku u Exploreru itd
Bookmarks