Molim pomoć. Kako bih mogao spojiti analognu kameru canon md 110 na svoj laptop hp 6720s da bih mogao gledati i presnimiti snimljeni materijal? Čuo sam da je to moguće pomoću firewire kartice i kabla za nju. Je li to moguče? Hvala na odgovorima.
Molim pomoć. Kako bih mogao spojiti analognu kameru canon md 110 na svoj laptop hp 6720s da bih mogao gledati i presnimiti snimljeni materijal? Čuo sam da je to moguće pomoću firewire kartice i kabla za nju. Je li to moguče? Hvala na odgovorima.
Mislim da bi taj laptop trebao imati firewire, samo je manji konektor na laptopu nego na kompu. Pitanje je samo da li kamera podržava firewire. Ako podržava onda ti treba kabel koji ima odgovarajuče konektore (najvjerojatnije mini firewire na oba kraja).
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Koliko sam vidio na netu ta kamera ima firewire, a i neki HP 6720s imaju firewire. Tako da ako imas ugradjen taj prikljucak nemoras kupovati dodatnu karticu.
Slika kabela
Lijevi je taj manji konektor koji bi se trebao nalaziti na kameri, a vjerojatno i na laptopu (samo zenski prikljucak). Ovaj desni bi dobio na dodatnoj kartici ili na obicnom racunalu.
PS: Ta ti je kamera digitalna, a ne analogna...
Sto se analognih kamera tice, tu je jedina mogucnost sa TV karticom...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
Pregledao sam po netu i nažalost jedina mogučnost je sa firewire karticom spojiti kameru. Na laptopu nemam ugrađen priključak za firewire. Svejedno hvala na trudu.
Pa kupi si onda PCMCIA karticu, to sigurno imas...
Pogledaj si ovdje ili ovdje cijene tih kartica... A za kabel si pogledaj ovdje.
Recimo u Diskontu 24 mozes kupiti sve skupa za 97,73 kn (kartica 80,29 kn i kabel 17,44 kn)
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
Bookmarks