mislim da ćeš tp morati raditi...
Bok, evo nedavno sam otključao ovu motorolu po onom tutorialu bez tp- a i radila je do sad.
Koristila se kao sekundarni mobitel.
I radila najnormalnije.
I sad je brat stavio svoju karticu i radila mu je jedno vrijeme- ali se onda ugasila.
I neće se upaliti.
Samo kad je spojim na punjač- onda tipkovnica samo zasvijetli na trenutak, a kad probam ući u bootloader, onda kao da uđe, ali je ekran cijelo vrijeme bijel.
Otvarao sam mobitel (po videu nekog Japanca s ekstra dugim noktima) da vidim jel možda onaj kabel (mislim da je flat) od ekrana nešto zeza.
I ne zeza, sve izgleda najnormalnije.
I našao sam ovo (isti problem kao i kod mene), i probao- ali mi P2K Easy Tools (niti RSD lite) ne može prepoznati mobitel.
A stavio sam u bootloader.
Windows kaže USB device not recognized.
Sad nisam siguran koji je bootloader, mislim da je 08A- uglavnom onaj koji većina ima.
Jel netko imao isti problem ili zna kako riješiti?
![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
mislim da ćeš tp morati raditi...
|\/|0T0r0La
Ok, samo bih imao par pitanja:
1) Mogu li tp napraviti doma- bez alata (bušit ću, najvjerojatnije, u školi) koje imaju svi u videima i onih boxova? Znači, imam kao što i svi (osim servisera) imaju doma.
2) Postoji li neki drugi način osim bušenja?
Imam bušilice doma, ali nemam stolnu.
Mogu jedino u školi. I vidio sam da neki govore da ostaci od bušenja mogu napraviti kratki spoj u mobitelu- jel netko bušio?
Vidio sam da neki govore da se može exacto nožem, a naravno nemam taj nož- jel to nešto kao skalpel?
3) Kako "začepiti" rupu? (slika G) Ne kužim, jel to samo zalemljeno? Ali ne može biti zalemljeno- lem bi otišao negdje ispod lima i sigurno nešto kratkospojio.
Evo, to je to.
Pretražio sam i google- om i forum.
I našao sam par tema o testpointu, ali nemaju odgovor na moja pitanja.
Oprostite na pitanjima, ali nikad nisam nešto bušio po mobitelu.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
1. Moras imat Torx 6 odvijac i jedan mali obicni urarski odvijac.
2. Oprezno mozes i sa skalpelom zarezat.
3. Nemas zasto zacepit rupu.
Za TP mozes koristiti iglu s malo tanke zice,ili pak zihericu... Tutoriala imas i tu na forumu...
Evo, izrezao sam taj dio.
I čak sam točno izrezao
Jest da mi je malo dulje trebalo, ali...
Uglavom, sve sam spojio po uputama i upalio P2k easy tool v3.9 (za onaj smart moto koji koriste u videu treba neka kartica ili nešto tako).
Kartica Repair> odabrao v360> Full repair PDS zone i spojio do kraja pa Do selected jobs.
I odmah mi kaže da iskopčam testpoint ako već nisam, i onda maknem spajalicu sa testpointa i stisnem ok i on nastavi i na kraju zavši s ovim:
Ja tad sve iskopčam i sastavim mobitel.
Ali, opet ista stvar kao i na početku.
Ne znam, to je jedini način na koji mi testpoint radi.
Jel možda trebam izabrati nešto drugo u programu- jel trebam neki drugi program?
Sada bi morao ići u BL, flešaj mob.
Ma, opet je bijel ekran kad hoću u bootloader.
Ali sad ga barem RSD prepoznaje.
Sad flasham pa ću vidjeti.
EDIT: Flashanje RSD lite- om niti p2k easy tool- om nije pomoglo.
Još uvijek sam na početku.
Razmišljam je li moguće da samo ekran ne radi...
Ali, kad želim ući u bootloader svijetli bijelo cijelo vrijeme, a kad ga palim uopće ne reagira (samo tipkovnica zasvijetli)- a nekad se neće niti upaliti (tj. tipkovnica ne zasvijetli).
Tako da onda ekran valjda radi.
Ali mi nije jasno- napravio sam tp i flashao i kompjuter ga prepozna i mogu opet flashati- ali uvijek isto.
Žao mi je što ga ne mogu popraviti jer je do jučer normalno radio.
A nije mi toliko bitan da ga nosim na servis i tamo dam više nego što cijeli mobitel vrijedi.
Ima li netko nekakvu ideju?![]()
Zadnji uredio georgy : 17-01-2009 u 20:51
Pa to mi nekako lici vise na hardverski kvar... Mozda ti je flat negdje u prekidu ili nesto... I kada udjes u taj "bijeli" Bl kako ga prepoznaje RSD ako je sve uredu trebao bi biti S Flash Neptun...
Da, sad sam ponovno rastavio i vidio da je otišao flat.
Jedan od ona 4 sloja je pukao.
Ali ne znam zašto u bootloaderu svijetli bijelo, a kad palim nikako ne svijetli.
Ako taj kabel nije skup- kupio bih, ali da bezveze ne kupujem ako je nešto drugo u pitanju.
Kabel nije skup. Negdje do 100kn... Svejedno ces morat kasnije opet radit s p2k easy tool 3.9,jer mislim da si nesto smrdao (imam feeling)...
Ako bude problema,nastavi ovdje pa cemo rijesit...![]()
Bookmarks