Danas mi stigo ovaj mail (nije reklama):
A stiglo je od 042internet@gmail.com.Omogucavamo svim korisnicima u Srbiji da se na jednostavan nacin povezu na globalnu Internet mrezu koristeci jedinstveno korisnicko ime i lozinku!
Koriscenjem ovog servisa potpuno je iskljucena mogucnost kradje korisnickog vremena i zloupotrebe lozinke.
Korisnicko ime i lozinka jedinstveni su za sve korisnike.
Dial-up: 042 420 421
username: vip
password: vip
S postovanjem,
042 Internet
Već mi je malo sumnjivo da neki ISP ima gmail, a ne onu svoju adresu.
Ali je još čudnije što ne živim u Srbiji, niti imam kakve veze sa Srbijom, niti sam se igdje prijavio za taj internet (ne prijavljujem se na ništa na internetu- osim forume).
Ionako ne mislim koristiti to (imam flat), ali me zanima kako bi mi to naplatili- ako se nisam nigdje prijavio?
Ili je to neka prevara, iako vidim na internetu da neki to koriste?
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Ukoliko je prevara (99%),najvjerojatnije bi s takvom dial-up vezom prilikom spajanja "svjesno" pustio dialera da te financijski nokautira...Zanemari sve to...
Evo, malo sam bacio oko... Najvjerojatnije nije prevara poput dialera, to je vise navlacenje ljudi...
Nisam 100% siguran da sam u pravu, posto neznam tocno kako to ide u Srbiji... Ali po informacijama koje sam nasao na ovim stranicama nje bas povoljno...
Slobodni izracun za 042 4xx xxx broj:
161,28 dinara/sat - 14,66 kuna (od 15-17 h i od 21-07)
80,64 dinara/sat - 7,33 kuna (07-15 h i od 17-21)
Ako se ne varam, negdje 11 dinara je 1 kuna...
Ali opet georgy, to je za Srbiju, nema to veze sa Hrvatskom, jedino ako ces zvati tamo da se spajas preko dial-up veze. To je u biti nesto slicno "gost" acc-u kod HT-a (koji je po ovim izracunima tri puta skuplji na moje zaprepastenje)...
PS: Ako dobijete mail da prosljedite poruku i da cete dobiti "laptop" Ericsson T18 ili R320, PLS. nemojte ga prosljedjivati. Vec sam dobio par puta taj mail (na srpskom i hrvatskom, dobro da nisam i na turskom), neznam sto je ljudima da u to vjeruju
...
Zadnji uredio n00b : 26-11-2008 u 15:59
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
Ma, to sam i ja prvo pomislio na dialere.
Ali, kako sam vidio na internetu- ima korisnika toga.
noob- fakat je preskupo
Ali valjda im je kao prednost što se ne trebaš registrirat ni ništa tako- već samo upišeš ime i pass.
Ovo za spam i chainletters- u potpunosti te razumijem (tj. ne razumijem one koji stvarno vjeruju da će ih klaun ubiti u 23:14 ako ne pošalju pismo na 20 adresa, i u mailu se navodi primjer Ivane Šarić koja je tako umrla, i nekog Petra (zaboravih prezime) koji je poslao samo na 10 adresa i probudio se bez ruke:
). Svakome tko mi takvo nešto pošalje naglasim da mi ne šalje takve gluposti- ali, đabe mi to, opet dolazi
Što se mene tiče, može lock.
Hvala svima na odgovorima
![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Bookmarks