Mislis na e550 , v550 je vodafone .
Nema pomoci , ali bas me zanima kako ce im prodaja motorole ici u buducnosti.
A tip iz Rama 3 prica bajke o jeftinom uvozu i ostalom.
http://www.vecernji-list.hr/newsroom...83762/index.do
ima li rješenja za ovo?
I'M SUPERMAN!
Mislis na e550 , v550 je vodafone .
Nema pomoci , ali bas me zanima kako ce im prodaja motorole ici u buducnosti.
A tip iz Rama 3 prica bajke o jeftinom uvozu i ostalom.
CITAT: "Riječ je o masovnoj proizvodnji uređaja upitne kvalitete, koje hrvatski operateri kupuju, a na kojima doista i pojačano znojenje može izazvati koroziju. "
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Baš čitam i ne vjerujem. Evo, ovdje dsad ni traga ni glasa o tome. A ipak smo najveći i najbolji forum o mobovima zapadno od Pecosa
Ono, tokom ljeta se proda, zbog akcije, na tisuće kompleta v550. A vidim i v300 spominju, koji već imaju par godina, ne? I sad se ekipa znopji ko blesava. Pa na njih 2-3 od par tisuća uspije znoj proći kroz rupice od slušalice unutra. I onda su, naravno, sve Motorole u k.
Evo ja sam svoju v525 držao s ramenom na uhu, tokom ljeta, u kuhinji (dakle još veća vručina), znojio se ko tri konja odjednom, kapalo je s mene, majica skroz mokra da se žmikat može, pa mobu ništa.
Po meni je to "od muhe slona" sistem nobvina. Tipično.
Velim, zašto nismo takav slučaj zabilježili na forumu, a pogle koliko ljudi dnevno tu prođe? I zašto nije nitko od vrlih "profesionalnih" novinara napravio statistiku i na servisu Samsunga, Siemensa i Nokie? Dam se kladit da je, u postotku, vrlo sličan (ako ne i isti) broj mobova drugih proizvođača krepao "zbog znoja".
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
C/P Vecernji list
26.09.2005 20:00
TELEFONIJA U dva tjedna udruga Potrošač primila pedesetak pritužbi ogorčenih građana
Motorolini mobiteli kvare se zbog znoja
Autor NADA KOLEGA
Nakon što su posljednja dva tjedna imali pedesetak pritužbi građana na Motoroline mobitele, čiji je uvoznik T-mobile, te je u svim slučajevima serviser kazao da je riječ o koroziji, društvo "Potrošač" jučer je 12 mobitela prijavilo i predalo Državnom inspektoratu kao uzorak na analizu, a o povredi prava potrošača obavijestili su i Ministarstvo gospodarstva.
Pali u vodu
U redu je da su dva mobitela pala u vodu, pa su korodirala, ali za desetke njih to je već sumnjiva dijagnoza tvrdi Igor Vujović, tajnik i savjetnik društva "Potrošač". Naime, u ovlaštenom Motorolinu servisu, tvrtki RAM3, građanima je rečeno kako su im mobiteli pali u vodu ili su se smočili, a to su uvjeti koje garancija ne priznaje.
Tako im je u servisu jamstveni list naprosto iskrižan, popravak vrijedi gotovo koliko i mobitel, a građani su bijesno mogli samo vikati kako su prevareni. Pojedinici koji su se odlučili "pravdu pogurati do kraja" pristali su u društvu "Potrošač" ispuniti službene obrasce za pritužbe građana, sa svom potrebnom dokumentacijom, jer je to jedini način da se njihov slučaj u Državnom inspektoratu obradi.
Većina ih je u formularima istaknula kako im je isporučen oštećen proizvod, niska razina pružene usluge, nezadovoljni su načinom i visinom procijenjene štete kao i servisom.
Masovna pojava
Bojan Sruk, direktor tvrtke RAM3, ovlašteni predstavnik i serviser Motorole za Hrvatsku, kaže kako je riječ o mobitelima koje je uvezao T-mobile. Pritom misli na uređaje koje je T-mobile jeftino kupio, upakirao u reklamne pakete, prodao, dobro zaradio na njima.
Riječ je o masovnoj proizvodnji uređaja upitne kvalitete, koje hrvatski operateri kupuju, a na kojima doista i pojačano znojenje može izazvati koroziju. Znam da su te izjave smiješne i banalne, ali su istinite tvrdi Sruk .
Malo su se obrušili na njih, vjerojatno imaju povod. MIslim da im povod nisu nezadovoljni kupci već nešto drugo. Izjavu tipa "korodirao zbog vlage" se čuje u svakom servisu (Elektromagic, Samsung...)
dobar grah daleko se čuje
možda je pretjerivanje, ali onima kojima je mob krepao, a ovi na servisu seru...... stavi se u njihovu poziciju....novine su jedini izlaz
I'M SUPERMAN!
Moja V525 radi normalno više od godinu dana. Jedine kvarove (software) na njoj sam prouzročio sam, ali susjedova V550 kupljena u VIPu prije par dana se više ne može punit. Sad ju više ne može ni upalit, i SIM mu je otišao kvragu. I Motorolini punjači su jadni, kontakti odlaze brzo. Treba imat sreće, izgleda više nego pameti !
Ovo mi zvuči predebilno. Pa NORMALNO da je T-mobile zaradio na njima, šta je tu čudno!? I isto tako je NORMALNO da su kupljeni MASOVNO, pa neće valjda jedan po jedan kupovati.Izvorno postao KaKaV NeReD
A što se kvalitete tiče, ako je to originalna Motorola, što valjda jest, onda g. Sruku ovakve izjave mogu samo donijeti probleme, jer bez obzira na to gdje je proizvedena Motorola, ako je original, proizvedena je pod okom Motorolinih inspektora za kvalitetu. To su debilane ko sa 'autima za istočno tržište'. Glupost. Jednako se kvare i Mercedesi u Njemačkoj ko i u Hrvatskoj, a u svim Mercedesovim proizvodnim linijama postoji više tisuća kontrolnih točaka i ljudi koji su zaposleni samo da bi nadgledali kvalitetu. Ovo je digresija, da slučajno ne bi nekom palo na pamet da povuče paralelu ("auti za istok i motorole za istok"). A isto je s telefonima. Nema van iz tvornice dok Motorolin inspektor ne udari žig i potpiše se. Znači da je on kriv za 'Motorole sumnjive kvalitete', a ne T-mobile.
A RAM3 servis je priča za sebe....
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
****** ja vec otvorio temu prije 15 min. al se malo drukcije zove. Sorry ne vidjeh ovu temu ali je bit one teme nešto drugačije. nije problem s Motorolama nego postoji mogučnost da se netko zamjerio Večernjaku http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=13940
A ti stvarno misliš da su svi pošteni !? Svaki čovjek ima svoju cijenu. Pa ako je meni palo na pamet da se primjerice svi modeli koji nisu 100% ispravni ipak prošvercaju iz tvornice uz određenu naknadu određenim ljudima pa dalje preprodaju, mogu se kladiti da je to palo na pamet i nekom drugom. Treba imat love i poznavat prave ljude !
nije li 50ak modela u kratko vrijeme malo previše....
I'M SUPERMAN!
Došao račun na naplatu. A možda ih je bilo i prije. Samo ljudi nisu htjeli/znali kome se obratiti. Znam dosta ljudi koji se ne bune kad im vrate mob sa servisa uz takve pričice jer ili im se ne da zaj...vati ili misle da ništa neće postići. Sto ljudi, sto ćudi.
dešava se to i sa drugim telefonima, ali se ne pojavljuje u novinama.
A novine ko novine. Kad vide da je nešto zanimljivo onda to ide. Do sada su valjda imali drugih tema. Možda im je urednik tako prošao !
I ja ti pričam ne samo za Motorole nego i za druge modele. Stvar je u ljudima.
Zato što to nije masovna pojava. Mislim korozija od znoja??Izvorno postao KaKaV NeReD
LOL Moj se T610 već trebo raspasti od hrđe onda...![]()
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Negdje sam već dao komentar danas na ovu temu, ali sad nikako da se sjetim gdje...
Uglavnom, svaki mob u koji uđe znoj ima velike šanse za krepat. Svaki. A sad ako je u 3 Motorole ušao znoj pa su krepale, to teško da je "manjak u kvaliteti". Ili ideje "ne puni", a što se sredi jednostavnim čišćenjem kontakata na mobu i punjaču (bateriji) štapićem za uši, alkoholom, i sl.
A striček iz RAM-3 možda i ZNA o čemu priča. Znam, naime, iz prve ruke kako je u HGSpotu kupljen Siemens za kojeg se ispostavilo da je dekodiran. A isto to je isti čovjek kupio i kod Siemens-dealera kasnije (nakon što je u HG-Spotu dobio novac natrag), pa je i taj ispalo da je dekodiran.
Koliko ja znam, T_Mobile nije obavezan kupit Motorole od RAM-3. Kao što je i Mercatone uvozio i prodavao MPX modele po povoljnijoj cijeni, tako je i T-Mobile mogao uvesti kamion-dva mobova tjko zna otkud. Recimo, od T-Mobile iz Njemačke, Austrije ili tak nekak, gdje su jeftinijei (i u nabavi) ili vise na skladištu i ne prodaju se dobro?
Spojio sam teme. Hvala, hvala...![]()
To onda JEST problem u kvaliteti, ako su telefoni tako loše napravljeni (sklopljeni) da može tako lako ući znoj u njih i da je to masovna pojava.Izvorno postao BlueDevil
Netko je loše odradio svoj posao.
Ma ne znam baš... Ono što velim je da su v550 bili na turbo-akciji i tona ljudi ih je kupila. Sad tu vele "puno ljudi se žalilo" - a dovoljno je da se toj gospđi koja je i napisala članak to desilo, pa da napiše "puno ljudi" - pa sad ti vidi šta je.
Ne znam, ako ti znoj kaplje u kapima, i padne na tipkovnicu ili na rupice od mikrofona ili zvučnika, kladim se da će probit do elektronike u svakom mobu. I korodirat ga.
Velim, trebali bi napravit anketicu u servisima za Nokiu, Siemens i Samsung (kao vodećim proizvođačima) pa dobit od njih (realne) informacije, pa onda gledat... dam se kladit da bi isti rezultat bio
OK uvijek postoji mogućnost manipulacije.Izvorno postao BlueDevil
Al to su onda već 'teorije urote'.
Ja sam sa svojim T610 znao razgovarati dok sam se tuširao (mokro lice, tuš zatvoren, da ne bi bilo zabune), pa ništa nije ušlo. Ne kažem da je T610 super kvalitetan mob, ali nije ni nekvalitetan, bar po pitanju 'sklapljanja' ili izolacije ili čega već...Izvorno postao BlueDevil
Ali ako ti se malo oznoje ruke i zato ti mob korodira, ja bi reko da je to nekvalitetan mob. Ako je to istina da se tako dogodilo, naravno.
Ok anketu bi trebalo napraviti, ali ne bi se kladio da će rezultat biti isti.Izvorno postao BlueDevil
BTW Samsungovi se mobovi ne kvare, tako bar kažu kod njih u servisu. Svi kvarovi su uzrokovani nestručnim rukovanjem. Imao sam priliku razgovarat s osobom koja je kupila telefon i stavila na punjač. Kad je vidio da se telefon ne puni, nazad u dučan a ovi iz dučana pošalju telefon na servis. Telefon se vratio sa servisa uz dijagnozu da je korodirao odnosno da je vlaga bila u njemu. Malo čudno za telefon koji ima 00,00 sati razgovora.
Slično se vjerojatno ponašaju i u drugim servisima (čast iznimkama).
Motorole V3xx i 5xx su se stvarno prodale u abnormalnim količinama pa je stoga i razlog povečani broj problematičnih telefona jer nitko nemože garantirati da će 100% telefona iz proizvodnje izači potpuno ispravno. Na kraju krajeva zbog toga postoji i garantni list s garancijom od 12 ili 24 mjeseca.
Evo vam ljudi rješenje za ovakve probleme.
Imate forum otvorite temu o servisima i podjelite ih u proizvođaće odnosno ovlaštene servise pa tamo iznosite probleme. Najmanja stvar koja se može napraviti je kada se prema tim postovima izvuće nekakva statistika i ako više članova ima isti problem sa istim telefonima da se pošalje skupno pismo ovlaštenom zastupniku.
Ja samo velim da je moja v525 i dan-danas u upotrebi, a raila je i u vlažnoj kupaoni (sve puno pare) gdje su mi 2 Nokije korodirale - v525 ništa. Razgovarao sam (kako rekoh gore) usred ljeta u kuhinji nad štednjakom, dok je s mene curilo ko Golfu kroz krof (NHF), pa opet ništa.
Ne branim ja Motorolu, da se razumijemo, zato što je imam ili tako iz nekih pobuda. Jednostavno velim da je moguće da ude unutra znoja, vlage, itd i da bude sranje, isto kao što znam tipa koji je mob lovio po WC školjci (dakle CIJELI pod vodom) - osušio ga dobro i mob radi bez beda evo sad preko godinu dana.
Recimo, v3 ima alu-tipkovnicu (laser-cut itd) i ako gore dođe voda to nema šanse da se ne desi sranje, jer ako prođe unutra to je to. S druge strane, Nokia 3310 ima gumenu tipkovnicu, cijelu u jednom komadu, i ako i kapne voda ostat će na gornjoj strani tipkovnice i male su šanse da se nekaj desi.
A v550 (v300) nema gumenu tipkovnicu nego plastičnu. Svaka tipka za sebe. I naravno da je osjetljivija na vodu jer će lakše proći do unutra.
Hmmm Ram3 ... pa nista dobro o njima nebi mogao reci ! Servis im je totalna banana !!! A sad da se motorole kvere ili ne pa ugl nista vise nego drugi mobiteli ! V50 imam od kad je izisao i dan danas radi ko podmazan - bez kvara i sa orig. baterijom . Punim ga svaka 4-5 dana .
Pozdrav
Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !
I mom starom radi V525 bez problema, da pokucam u drvo...
@BD: Baš sam mislio da u V3 nemre voda prek tipkovnice, jer je cijela u jednom komadu, bez proreza...![]()
Bookmarks