Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    Nokia 2700 cl, SE K750i
    Operater
    VIP
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pomoć kod odabira uređaja IMATE 8150/ASUS P535/HTC S730/HTC TYTN(VARIO 2)

Lijep pozdrav,

trebam pomoć kod izbora uređaja. Ono što mi je bitno kod uređaja je : prije svega WLAN, odnosno Wi-Fi; GPS - trebao bih moći instalirati Garminove karte, odnosno nije mi bitan samo za nalaženje ulica u gradu nego i kad sam u prirodi, svakako mora podržavati reporodukciju MP3 i mora imati kameru, nije bitno koliko MP, bilo bi sjajno da ima flash. Rijetko zovem, a pišem dosta smsova, pa mi je bitno da mogu poruku napisati približno istom brzinom kao i na SE K750i ili sl.

Kandidati su mi:

I-Mate 8150

Asus P535

HTC S730

HTC TYTN/MDA VARIO 2

Kao alternativa tu je Nokia N71, ali nisam joj baš sklon, radije bi Windowse.

Unaprijed zahvaljujem.
    Zadnji uredio Slym : 08-11-2008 u 04:23

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    Samsung galaxy s10 duos
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.516
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.516, Nivo: 27
    Bodovi: 13.516, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a gle kao prvo jedino asus ima ugrađen gps lokator (pa on tehnicki ulazi u visu kategoriju,ali izostavit cemo to pod prepostavkom da ces kupiti vanjski gps lokator za sve (barem mislim))

i-mate 8150 - imo sam ga zelju uzet jer je sad 2500kn,po meni najbolji best buy uređaj.O specifikacijam necu puno ali mobitel je tip top sto se tice hardvera.Mene je odbila jedna stvar a to je baterija,znaci ako koristis wlan traje negdje oko 2,5 sata (testirali u jednom magazinu) a da nepricam ostale specifikacije koje bi koristio kao npr.gps (ako ga koristis normalno samo sms i pozivi traje oko 3 dana ali pošto je meni trebo upravo zbog wlan-a odmah sam ga stavio na dnu moje ljestvice),tipkovnica je dosta tvrda ali se da pisat sms-poruke

asus p535 - ako ga za dobar novac nabavis svakako ga uzmi,jedini problem je opet baterija ali nije u tolikoj mjeri slabija od i-matove (ipak ce vise izdrzat-infromacije od jednog test kataloga),jedini od svih koje si nabrojio ima gps ugrađen ali nema QWERTY keyboard,tako da je pisanje preko softerske tipkovnice pa treba mala prilagodba

HTC s730 - on je definitivno zaluto u tvojem izboru (jer koristi Microsoft Windows Mobile 6.0 Standard a ne Microsoft Windows Mobile 6.0 Professional pa malo iskace zbog touchscreen-a),nije loš ako ti treba za pisanje sms-a jer ipak je tu QWERTY keyboard,imo sam se prilike malo igrat s njime na faksu i moram priznat nije los,cista solidna 4.Ali ipak mi bolje pase touchscreen

HTC tytn -definitivno najbolji u ovoj grupaciji,cak bi se usudio rec da bi njega i asusa stavio na prvo mjesto,specifikacije znas,o firmi htc netrebam previse govoriti kad se govori o kvaliteti izrade,za pisanje sms je idealan kao i s730,kupis jos vanjski gps lokator i imas sve

zakljucak-
    po meni HTC tytn je definitivno pobjednik,moci ces dosta brzo napisat sms,touchscreen je po meni definitivna prjednost radi surfanja internetom, kupi si samo jos vanjski gps i imas sve,ali ako hoces ipak nesto drugacije pogledaj hp ipaq 614 (nije na popisu ali on ima sve sto bi tebi trebalo bez ikakve dodatne kupovine)
    ***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja bih se samo nadovezao na Hoc-ovu priču, i nadodao da i-mate jedini ima VGA screen, najbolju rezoluciju od navedenih mada mu je dijagonala 2,6". Ali ni ove QVGA reze nisu loše, dapače. HTC S730 bih možda i izostavio iz ove priče zbog neimanja TS i najmanje dijagonale zaslona 2,4".

Sad što odabrati, ja bi stavio glas na HTC TyTN, ali kao što veli Hoc nema ugrađen GPS modul pa ti ne preostaje kupnja eksternog. Asus ima ugrađenog koji još ima prednost nad TyTN-om brži procesor 520MHz-a naspram 400MHZ kod TyTN-a, ali nema fizičke qwerty tipkovnice, a kako veliš dosta tipkaš SMS-ova što ipak predstavlja nedostatak odnosno prednost dajem uređajima s ugrađenom qwerty tipkovnicom.

Sad vidim u naslovu da si u ponudu stavio i Nokiu E90, a poslije je više ne spominješ??? why. Tako ako je i ona u igri onda stavljam nju na prvo mjesto, ugodno tipkanje na punoj qwerty tipkovnici dijagonala zaslona 4,0", dobra reza ekrana, ugrađen GPS, kamera 3.2MP, mislim sve što tebi treba. Jedino je sad, želiš Symbian S60 ili WM uređaj.

E da, na kraju i ovaj tvoj upitnik prema modelu E71, ubiti stavio si N71, ali predpostavljam da se radi o E71 pa ako je onda bih prertvorio u mogućnost rezmatranja pod uvjetim da se odlučiš za Nokiju (E90) u pravilu ima sve kao i E90, manja je što i sam vidiš i možda ipak malo nezahvalnije tipkanje naspram E90, za koju smatram da ima najugodnije pisanje od svih gore navedenih, odmah iza nje stavljam TyTN.

Sad vidiš..., malo razmisli, što želiš i pitaj dalje ako ima nejasnoča...
    Zadnji uredio HCSC : 08-11-2008 u 12:04
    HC4L

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Koju vrstu uređaja imate?
    By mach1 in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 152
    Posljednji post: 24-03-2009, 22:23
  2. Nokia e66 vs i-mate 6150 (8150)
    By Hoc in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 29-10-2008, 00:11