Jesi li update-ao chipset s novim driverima ?
imam nvidu geforce 7600gs...skinuo sam zadnje drivere...i directX9...ali kad uđem u bilo koju igru igra zablokira i mogu samo restartat komp...nista drugo...pomoč ljudi!
Jesi li update-ao chipset s novim driverima ?
jesi ti uopce siguran da je to do grafike???... kakva je ostala konfiguracija i koje igre si probao?
mozda ti se grafa pregrijava pogledaj jel ima prasine u cooleru
da siguran sam da je do grafičke...jer sam prije imao ati radeon 9550 128mb i radio je normalno...imam AMD sempron 2800+ i 1gb ddr-a.
s onom grafickom sam igrao svasta...gta san andreas,just cause,call of juarez itd..
instalirao i dalje imam isti problem...
eto otvorio sam komp i izvadio grafičku...ima pasivni hladnjak..bio je dosta vruc...dal postoji neki program za gledanje temperature grafičke?? sad imam otvoren komp na stolu...idem sad probta kako ce radit...dosta je hladno u sobi..
Zadnji uredio draz18 : 14-10-2008 u 15:54
a cuj normalno je da ti je graficka vruca osim ako nemas neko custom hladjenje na njoj. evo kako to izgleda ne treba ti nikakav program da provjeris temperaturu graficke. imas u nvidia control panelu (ovom starom) ukoliko ti nemas ovakav control ,(a predpostavljam da nemas,jer noviji driveri ubace ovaj novi izgled control panela koji ne valja nimalo), objasnicu ti kako se stavlja na ovaj control panel pa da mozes provjeriti temperature.
![]()
http://www.gigabyte.ba/products/mb/d...-7n400s-l.html
Linkovi na chipset drivere
evo ovako predpostavljam da nemas ovakav control panel pa ne mozes lako naci stanje temperature graficke kartice.
uradi sljedece da bi mogao provjeriti temperaturu:
*pazljivo odradi svaki korak*
start>run (ukucaj regedit)>nadji sljedeci registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA corporation\Global\NvCplApi\policies
>desno imas vrijednost ContextUIPolicy klikni desnim modify i gdje pise value data umjesto 2 stavi 1 sacuvaj izadji ...
>klikni desnim na desktop properties settings advanced izaberi karticu GE FORCE 7600 GS>additional properties>temperature settings
tu ces naci ekran kao sa moga screenshota koji ti pokazuje trenutacne vrijednosti temperature tvoje graficke.
nadam se da shvatas ovaj mali tutorijal,jer ne moze jednostavnije
ne bi bilo lose kad bi moderatori stavili ovaj dio posta koji objasnjava vracanje na stari nvidia control panel sa ovog novog, modernog, stavili kao sticky,jer je onaj stari dosta bolji pregledniji i znam da dosta ljudi tezi ka njemu ali ga ne zna vratiti nakon instaliranja novijih drivera.
Zadnji uredio X-FusIOn : 14-10-2008 u 23:53
nije kritično, ali nije ni baš normalno
50-55 bi trebal imati dok ne igraš
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
pa jesi li pregledao grafičku? Pogledaj dal je hladnjak prljav, zavrti ga prstom, mora ić lagano (normalno, dok je ugašen komp)
definitivno ti temperature nisu normalne. izvadi graficku ako znas kako se to radi uzmi usisivac u ruke i polako![]()
ja imam isto tu grafu i temerature su u idle-u 45-50, a u full loadu su oko 60...ovo je 100% do grafe...
meni na 7950 je temperatura 90°c dok igra.
Zadnji uredio KaKaV NeReD : 16-10-2008 u 10:17
dobar grah daleko se čuje
ja imam pasivni hladnjak...moja grafa ti izgleda ovako:
http://www.appinformatica.com/imf/ta...6mb-agp-1g.jpg
odlično, ima dosta mjesta, skini gigabyte nalju i gore namontiraj obični hladnjak za kučište i spoj na 5V (crvena)
Provjeri temperaturu, ak se ruši i na nižoj temperaturi, onda je grafa u defektu.
pa kad buš stavil ventilator, valjda se bu i temperatura snizila
namontiraj, sa šarafima u rebra pasivca, sa gumicama za domačinstvo, bilo kak, samo da puše hladni zrak u pasivni hladnjak.
evo, moj na 7600 za primjer...nađi 2 mala šarafa da pašu u rebra
aaaa....tako...idem pokusat to izmontirat...samo moram prvo nač hladnjak od starog kompa...javim se...
EDIT: stavio sam hladnjak od starog pentiuma mmx-a...tempreatura bez igranja mi je 40-45 stupnjeva....a izgleda da me vise ne izbacuje iz igre...idem sad jos malo testirat pa javim jel dobro...
Zadnji uredio draz18 : 17-10-2008 u 13:54
izgleda da je problem riješen...hvala svima na pomoči...a osobito čovjeku koji mi je pomogo oko stavljanja hladnjaka (V3rt!g(o)) jer je to riješilo problem...
kakve su temperature nakon sat igranja?
daj fotku![]()
Bookmarks