Ako se spajate preko servera, nema šanse izbjeć kontrolu. Provjera se vrši preko IP adrese pojedinih računala, a ako su dodijeljene statičke adrese onda se točno zna tko što radi.
Bok ljudi!
U firmi preko mreze gazda nadzire na koje se stranice sve posjecuju i tako, dali ima neki program kojemu kazes kaj da prikazuje samo i tak?! Znaci da sakrijes ubiti sve sto radis na kompu...
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
Ako se spajate preko servera, nema šanse izbjeć kontrolu. Provjera se vrši preko IP adrese pojedinih računala, a ako su dodijeljene statičke adrese onda se točno zna tko što radi.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Možda sam sad lupio, ali- jel se može to pomoću proxy- a?
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Održava gazda sam server ili nekog tko to radi?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
baš sam gazda, tak da nogu se dog :-(
You Hack me!
Jedina ti je šansa da ga zaobiđeš vlastita bežična konekcija. Nešto tipa w'n'w.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Odgovor je možeš i nemožeš..
Ono što je on napravio je vjerovatno neki proxy, dao svakome kompu neki IP i pustio kroz taj proxy, sad on u proxy logu može sve vidjeti...
dva pitanja!
1.da li ima server operativni sistem ili linux ili obični xp sa neki dodacima još?
da li koristi neki Network monitoring? odnosno nešto preko čega bi nadzirao rad na cijelom kompjuteru ili samo internet?
2. da li imaš adiminstratorske ovlasti?
Zašto, ako koristi neki Network monitor onda na tvom kompu mora biti neki client aplikacija, neki programić koji ti je pokrenut u pozadini, jer se pomoću njega on mora spojiti... onda je moguće
ako ima windows server ili linux, malte je nemoguće, morao bi se direktno "hakirat" njegov komp..pa onda dalje...
uglavnom, možeš promjeniti IP adresu ako nije izričito zadano koju mora imati tvoj kompjuter, što sumnjam, opet, ako mjenjaš ip adresu, on vuče ime kompjutera sa sobom, tak da opet vidi sve...a i može te onda zahebavati kaj si se igrao s time...
da ne duljim, trebalo bi se dosta igrati s time, ovisi koliko je on sam zaštićen
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Imam fixni IP shvacam, windowsi su na serveru i to obicni, nije to neki ekstra server al tolko da djeli mrezu i da da internet svima. Ja imam vistu na laptopu instaliranu tako da...
dali je moguse da se moj network monitor iskljuci i tako?!
You Hack me!
vista, ok..
adminstratorske ovlasti na njoj imaš?
Da li možeš vidjeti taj proces, taj neki client monitor kako ti radi?
većinom se to zaštićuje sa passwordom pa daje opet jednu dodatnu zaštitu tome...
ako nemaš taj network monitor na laptopu onda neće biti moguće
You Hack me!
Nije tako. Program za praćenje instalira se na serveru i prati promet koji ide preko servera. Znači ako gazda zna tvoju IP adresu može pratiti tvoj promet kroz mrežu, bilo prema internetu bilo prema drugim računalima u mreži. Znači bez pristupa serveru, bilo direktnog bilo preko mreže i bez admin ovlasti na serveru ne možeš nikako spriječiti gazdu da zna koje ti stranice posjećuješ.
Sasvim nešto drugo je nadgledavanje tvog računala i programa i procesa koji se na njemu odvijaju. Za takvo nadgledanje mora na tvom računalu postojati klijentska aplikacija koja će slati podatke o tome što se događa. Kako si ti sam instalirao Vistu onda nema šanse da se tako nešto kod tebe nalazi. Osim ako si bio tako neprezan pa si ostavio račun bez lozinke.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
znači radi se o tipičnom proxy alatu, koje je nemoguće zaobići...
Bookmarks