BTW, ne ide mi jedna stvar u glavu... ako su laptop i pocket pc spojeni, ako se preko pinga međusobno vide, zašto se fajlovi ne mogu dijelit? U čemu je problem?
Zanima me kako riješiti jedan mali problem wifi konekcije. Naime, želio sam umrežiti laptop i IPAQ preko bežične mreže, te tako prebacivati fajlove sa kompa na IPAQ i obrnuto.
Čisto za informaciju, na laptopu mi je wifi ispravno postavljen, jer se bez problema spajam sa stolnim kompjuterom u mrežu, te bez problema sa istime dijelim fajlove.
Ako mi netko može pomoći kako da ih spojim u mrežu, puno bi mi pomogao. Nije bitno koji uređaj imate, samo dok je Windows Mobile.
Hvala unaprijed.
Zadnji uredio domagoj : 19-04-2008 u 01:10
A closed mouth gathers no foot.
BTW, ne ide mi jedna stvar u glavu... ako su laptop i pocket pc spojeni, ako se preko pinga međusobno vide, zašto se fajlovi ne mogu dijelit? U čemu je problem?
Zadnji uredio domagoj : 19-04-2008 u 03:03
Pa zar nitko nema svoj PC i PDA u mreži preko WIFI-ja?
Ima, ima, evo i laptop i 614icu koristim preko wifi-ja za spajanje na internet. No sa 614c nisam probao pristupati laptopu npr. No pada mi par stvari napamet.
Prvo, imaš li možda firewall ili neki drugi security software na laptopu koji svakom drugom u lokalnom (W)LANu blokira pristup? Možda moraš dozvoliti IP-u svog iPaqa da pristupa tvom compu (mislim da to što ping prolazi i nije neki pokazatelj da iPaq može pristupiti laptopu jer firewall softvare može npr. omogućiti ping a disable-ati windows file-printer sharing).
Drugo, radi lakšeg umrežavanja dobro ti je dodijeliti statične IP adrese WLAN klijentima u tvom WLAN okruženju (tipa laptop je uvijek xxx.xxx.2.1, iPaq je xxx.xxx.2.2, stolni komp je xxx.xxx.2.3).
Treće, možda sam ipaq ne podržava file/printer sharing u obliku kojem to podržava laptop (ono, upišeš na laptopu npr. \\moj_desk_pc i on otvori Windows Explorer sa share-anim folderima na dektop pc-u)? Nisam siguran, no ako me sjećanje dobro služi, niti na hw6915 nisam uspio sa \\moj_laptop pristupiti share-anim folderima na laptopu.
Sad, kako share-ati datoteke između ppca i računala? Možda bluetoothom?
Jednom ih sve upariš (ppc <--> desktop, ppc <--> laptop) i onda kad nešto trebaš prebacit samo Bluetooth --> Send to ppc. Al i tu ima mala kvaka, 614c po defaultu stavlja primljene fileove u memoriju device-a (My Documents folder) a ne na microSD, i niti ne pita gdje staviti primljeni file. Također, ne znam niti kako to izmijeniti pa da po defaultu stavlja na microSD (na hw6915 to sam znao napraviti).
Eto, nadam se da su ti ova moja razmišljanja naglas dala možda neku ideju.
a mozda 614 ne podrzava folder shareing ili tako nesto?
sumnjam da je baš do 614ce kao takve, prije do WM6
a cekaj ti bi htio shareati neki folder(ili cijeli drive) pa da ga mob vidi kad je u wlanu s lapom jeli?
tako je - tipa da u File Exploreru 614ice samo unesem \\ime_mog_laptopa i vidim sve share-ano na laptopu
i don't think thats gonna happen...ugl sumnjam da je na hp-u opcija Sharing and security kao na kompu kad opalis desni klik...ja cu se potruditi u pon to vidjeti pa javim...ugl i meni bi bilo korisno da se spojim na komp i onda sam trazim/uzimam fileove a ne da ih medjusobno saljem
nista od spajanja hp-a i laptopa preko wlana sto se tice djeljenja podataka...sad sam isprovao sve moguce ali neide...
ja ima resco file explorer i dodao sam mu mrezni disk koji je sheran na kompu i preko routera sve najnormalnije vidim. normalno prebacujem fileove izmedu 614-ce i kompa i obrnuto.
na kompu su mi sherani divx-i najnormalnije ih gledam na ipaq-u
e da instalirao sam juvs htc network plugin i resco ftp
a bili ti mogao malo podijeliti programe koje si skinuo za svoj hp?
pa ja sam stavio tu na forum prekjucer ipaq 614c must have
Zadnji uredio FlowBlow : 22-07-2008 u 23:14
Probaj instalirati WMWifiRouter.CAB za wifi-wlan konekciju od hp ipaq 614c na svaki uređaj koji ima wireless.
Naravno trebaš imati VIP ili T-com spoj na internet na svojoj kartici u HP ipaq 614c da bi mogao dijeliti okolo svoj internet-packet preko wirelessa
VM Network Browser je program koji služi da bi se wi-fi putem mogli prebacivati fileovi ili koristiti fileove sa PC na HP IPAQ 614c.
Mislim da za to ima objašnjenje na nekim stranim web stranicama !
Ja još nisam pokušavao spojiti jer mi je već dosta i povezivanje sa Bluetooth ili kabelom direkt na USB !!!
Inače Ipaq 614c bolje radi sa 3180 mA baterijom iako ni ona baš ne traje nešto dugo.Stvar je u osvijetljenju ekrana te da li si 24 sata na internetu,
koliko koristiš GPS i Bluetooth.
Ali sve u svemu radi savršeno.
Još da VIP napravi koji 7.2 MBpSa digipeator na Hvaru blizu Jelse !
Pozdrav sa Hvara
Bookmarks