Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14

Tema: N81 vs N82

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2008
    Operater
    "t"
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

N81 vs N82

Bok svima na forumu.
    Nakon dugog(4god) koristenja 7610 koji i dan danas radi savrseno dosao je trenutak da promijenim mob

i dalje bih ostao kod Nokije iz Symbian serije
    najvazniji detalj mi je zvuk,znaci cesto bih koristio mobitel kao mp3 player(bez osuda,kupi si mp3 i slicno,imam svoje razloge za ovo)

za oko su mi zapele 2 Nokie,N81 8GB verzija i N82,te takodjer primam jos preporuka iz iste serije(za ove sam se odlucio jer su noviji,imaju,kako mi se cini dobre spec i takodjer vrte ovaj Ngage,ubijanje dosade nikad nije lose,zar ne?)

kod N82 vidim da je kamera 2 svemira ispred N81,ali dali je stvarno toliko bolja?

cijene su,kak sam nasao na mobis hr 3500 N82 a 2800kn N81 8gb,tako da moze i malo vise od N82 ici cijena ako bas mora

fala svima na pomoci i oprostite ak duplam temu,na search nisam nasao nista

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se tiče zvuka i mp3 mogućnosti nisam ni jednu koristio tako da ti odgovor iz prve ruke ne mogu dati. Ali u svakom slučaju i jedna i druga bi morale zadovoljiti tvoje potrebe.

Ipak prednost bih ti stavio na model N82, nešto mi je ljepša (osobni dojam) ne radi se o slaid modelu kao N81, tako da ti se nema što rasklimati. N82 ima jaču kameru, ugrađeni GPS, ima stereo zvučnike, a jedna i druga imaju WiFi, iste ekrane, 3.5 mm audio output jack, podršku za A2DP profil, jedino koliko vidim N81 ima nešto jači procesor ali zato manje SDRAM memorije, što neznam dali je naposljetku i brža u radu.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2008
    Operater
    "t"
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao HCSC Pregledaj post
    Što se tiče zvuka i mp3 mogućnosti nisam ni jednu koristio tako da ti odgovor iz prve ruke ne mogu dati. Ali u svakom slučaju i jedna i druga bi morale zadovoljiti tvoje potrebe.

Ipak prednost bih ti stavio na model N82, nešto mi je ljepša (osobni dojam) ne radi se o slaid modelu kao N81, tako da ti se nema što rasklimati. N82 ima jaču kameru, ugrađeni GPS, ima stereo zvučnike, a jedna i druga imaju WiFi, iste ekrane, 3.5 mm audio output jack, podršku za A2DP profil, jedino koliko vidim N81 ima nešto jači procesor ali zato manje SDRAM memorije, što neznam dali je naposljetku i brža u radu.
    ja sam sav u glazbi,patim na zvuk ali isto tako lako ostavljam po kuci stvari poput mp3a pa ga ne mogu naci 3 dana a mob imam uvijek kraj sebe i zato bih htio da ima solidan zvuk...da,vidio sam tih par Mhz u procesoru,a i 8gb u N81 je zavidna memorija

Tek rođen Postignuća:
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao kaBoom Pregledaj post
    ...a i 8gb u N81 je zavidna memorija

...je, ali u toj 8GB verziji nemaš mogućnost ubacivanja dodatne mem. kartice, dok kod obične N81, a i modela N82 imaš mogućnost umetanje mem. kartice do 8GB pa i više komada mem. kartica (ako baš želiš).

A što se tiče procesora, iskreno mislim da nebi smijelo biti neke veće razlike, (N81 brži prosecor, N82 više SDRAM-a). Možda najbolje ako si u mogućnosti u Mobisu ili gdje već da malo pročačkaš jedan i drugi model, a možda se i netko kompetentan javi koji je koristio oba modela.

...još ostajem pri svojem i glas za N82.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2008
    Operater
    "t"
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da,stvar je u tome kaj sutra idem po mob bas u Mobis,pa cu tamo jos vidjeti

znam za to sa prosirivanjem meorije karticom,ali sam citao na gsm areni da sporije radi kad je napunjena kartica u N81 nego kad je pun N81 8gb
    za N82 sam nasao da ima lose performanse sto se tice zvuka,isto kao N78

meni ce to onak biti,puno mjuze,osnovni programi i par N gage igrica i to je to,a posto ce biti na 70% memorije minimalno nebi htio da mi steka mobi

ali da,N82 ima sudeci po svemu puno bolje performanse,nije na izvlacenje,kartica od 2gb za pocetak,neznam,moram sutra vidjeti sve,samo sam htio da cujem vasa misljenja,ocito je da se tu ljudi kuze u ovo

Tek rođen Postignuća:
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    možda malo out teme, ali imam N73 dosta stariji model od oba ova navedena, također ga koristim kao mp3 player, kartice od 2GB i 1Gb popunjeno muzikom prosesor 220MHz i odlično mi radi, vrti muziku.

Nebih te htio obeshrabriti, ali sam odlučuješ, ostali ti spavaju sad pa počekaj jutro možda se još netko javi prije nego odeš u Mobis.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2008
    Operater
    "t"
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao HCSC Pregledaj post
    možda malo out teme, ali imam N73 dosta stariji model od oba ova navedena, također ga koristim kao mp3 player, kartice od 2GB i 1Gb popunjeno muzikom prosesor 220MHz i odlično mi radi, vrti muziku.

Nebih te htio obeshrabriti, ali sam odlučuješ, ostali ti spavaju sad pa počekaj jutro možda se još netko javi prije nego odeš u Mobis.
    N73 sam vidio,tj,koristio jedan dan jos proslo ljeto,music edition,nije mi se dopao mobitel nesto previse

kad si usporedim,GPS necu koristit,a opet koristan je,pise da N81 nema neko Hxxxxx,neznam ni sto je,ocito takodjer necu koristit(nemam namjeru na net s mobom bas previse),a razlika u cijeni je dosta velika......osim ako me N81 ne razocara izradom uzasno,uzet cu ga...........N95 8gb mi je previse,a N91 kao music phone ima preveliku cijenu za svoju specs

Tek rođen Postignuća:
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...i N91 je stari model i nije se nešto pokazao da ne duljim, ako ti se da pročataj si malo testove N81 8Gb i N82.

ako ti se neda sve čitati imaš na kraju utiske i nešto prije toga gdje ti govori o muzičkim sposobnostima uređaja. Sretno.

Iskreno mislim da nećeš pogriješiti ni s odabirom modela N81 8GB ako se odlučiš za njega.

Svježe registriran Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    E71, N81, E65
    Operater
    t-com, VIP
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ja koristim n81 2GB već par mjeseci i zadovoljan sam i izradom i mogučnostima. Jedina zamjerka, ali to uvjetuju neke Euro norme, je jačina zvuka na slušalicama - meni jako bitno za slušanje glazbe na motoru. Doduše to možeš riješiti kvalitetnijim slušalicama ili malo extremnije - promjenom product coda.
    Pretpostavljam da je tako i sa N82 ( več spomenuta Euro norma) ali ako možeš ikako probaj ih usporedit prije kupovine.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i N81 i N82 su odlican izbor i stvar je samo u tome sta ti je potrebno kod mobitela.N81 je vise glazbeni model,a N82 all round igrac koji ima sve,ali je pitanje da li ti se svidja dizajn.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Motorola ZN5
    Operater
    Tele2, Wind
    Godina
    34
    Bodovi
    7.213
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.213, Nivo: 20
    Bodovi: 7.213, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja ti preporucujem n81 jer si sam reko da ti ne trebaju neke stvari kao npr gps, pa zasto onda dodatno placat za njih ako ih neces koristit?
    a i kolko se sjecam po testovima sam vidio da n81 ima kvalitetniji zvuk od n82, s tim da je n81 u prednosti i zbog unutarnje memorije

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2008
    Operater
    "t"
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    danas bio u mobisu,i kad sam primio N81 lagano se klimao slide,a to me odbilo iste sekunde
    uzeo sam N82,za sada mogu reci samo da je i vise nego sto sam ocekivao,a sto se tice zvuka o otme jos pricat necu

fala svima na sugestijama

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2008
    Operater
    "t"
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jos jedno ovak malo noob pitanje
    kad me nokia maps pitao za mrezu,stisnuo sam da se ne koristi nikada
    ako idem na te mape preko GPS signala,dali radim promet preko tcoma ili se taj GPS ne naplacuje(recimo da je ko u autu),koristenje satelita i to?

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91