Ako je na njemu samo linux,spasit ces podatke tako sta ces HDD ubost u kakav komp s Linuxom... Mislim da winsi nece prepoznat te podatke ako taj HDD spojis na komp sa winsima...![]()
Naime prekjucer kada sam pokusao upalit komp izbacilo mi je poruku da se linuxi ne mogu bootat i tako svaki put kada sam pokusao upalit komp, no kada sam izvadio drugi hard sve je cudom proradilo. Ja sumnjam na to da je u potpunosti krepao, ali na njemu imam vazne podatke, sve slike slikane digitalcem, tak da mi je jako bitno da to spasim, ako je ikako moguce!?!?
There are no shortcuts in evolution.
Ako je na njemu samo linux,spasit ces podatke tako sta ces HDD ubost u kakav komp s Linuxom... Mislim da winsi nece prepoznat te podatke ako taj HDD spojis na komp sa winsima...![]()
Ako na hardu nema sistemskih fileova, onda ga izvadi i formatiraj onaj gdje treba biti OS, te vrati taj s podatcima, ako ga možeš otvoriti hard nije krepao, ako ne onda je krepao.
Spoji ga i provjeri da ti bios nije pobrkao koji disk treba bootat.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bootash Ubuntu sa CD/DVD-a, mountaš disk (mount /dev/sdxx /media/disk; xx je slovo diska i broj particije) i prekopiraš podatke preko Nautilusa putem mreže na drugi komp ili na eksterni disk ili ako imaš ekstra DVD snimač ili čitač snimiš na DVD medij podatke. Simple enough?
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Hvala svima na pomoci, ali nakon 3 dana strajkanja, hard je sam od sebe proradio, sad przim sve podatke na dvd- ove, da ne bi bilo nismo znali!
There are no shortcuts in evolution.
Bookmarks