pozdrav svim forumasima, dosta dugo vas citam i i od danas se ukljucujem u rasprave pa za pocetak molim vasu pomoc.
nisam sigurna postam li u pravom pdf (mozda treba ici u dslr) ali evo o cemu se radi pa neka admin seli po potrebi.
skupila sam nesto novaca i zelim nabaviti novi digitalac. volim fotografiju, amaterski se bavim njome vec godinama, ucila na raznim idiotima, pa malo boljim analognima, pa 3 godine starom olyju mju... i sad jedoslo vrijeme da i ono sto sam naucila citajuci raznu literaturu i web probam pretociti u fotke na nekom boljem fotoaparatu.
za pocetak par informacija. baratam s cca 3.500 kn, amater sam koji zeli napredovati, ucim dosta o fotografiji i jako ju volim. citajuci recenzije na webu i vase komentare da ne postoji najbolji aparat i da svaki ima ono nesto sto je bolje kod drugoga i da jednostavno treba skociti i plivati s onim sto odaberes. tako sam nekako odlucila da bih mozda nabaila oly sp 570uz (iako ste kritizirali karticu i video zapis). i vec sam skoro otisla i kupila ga kad sam na pdf o dslr vidjela nagovaranja da se za te novce moze krenuti i s slabijim dslr aparatom.
e sad tu krecu moje dileme i pitanja. buduci da ne koristim aparat svaki dan i nemam toliko slobodnog vremena da cu moci svaku sliku obraditi u ps-u, ima li uopce smisla razmisljati o dslr? znam da se za te novce moze krenuti s dslr i onda dokupiti dodatne objektive tj. opremu i da je to prednost jer ne moras odmah iskrcati brdo novaca, ali s nekim aparatom sirokog objektiva pokrivam odjednom malo vise mogucnosti. iako me jako privlace price da kad jednom probas dslr drugo vise i ne gledas, odbija me jer znam da je velik i trebas nositi vecu torbu (imam klince) i znam da ga ne mozes samo tako izvaditi i okidati. aparat uglavnom koristim za slikanje obitelji, drustvaa, izleti , putovanja, ali sve vise i za slike prirode, arhitekture, cvijeca, panorama... ono nisam vise samo skljocalo na rodjendanima, sad slikam i ono sto zapazam oko sebe. putujem pa kad nesto lijepo uocim, vadim aparat i slikam.
ima li smisla da ipak pocetnik ili napredni amater prelazi odmah na dslr ili bi bilo pametnije malo vjezbati na nekom aparatu poput ovog olyja? kakva su vasa iskustva? sto vise citam, manje znam sto bih. taman kad nesto odlucim, naidjem na drugaciji stav i savjet... i ko sto naslov kaze: mili boze, kud sam zaso?!
ujedno, budite tako dobri pa na osnovu ovog sto sam napisala i za sto korisim aparat, predlozite i neki model aparata u ovom cjenovnom razredu. beskrajno zahvalna!

Odgovori uz citat

Bookmarks