Nitko ne zna pomoći![]()
Bok,
Kupih nov, navodno, Blackberry Curve 8520 preko oglasnika i lik me totalno prevario. Tj. moju curu je koja je to išla kupiti. Dao joj je bez kutije za mob, bez opreme... Koma
Kodiran je na T-mobile i koristim Bonbon mrežu tako da stvar radi.
Eto sada kad znate malo info-a slijede problemi:
1. Bluetooth se nikako ne može upariti ni s kompom (XP ni OSX) niti s drugim mobom
2. Imam paket od 10 kn 30 MB i otvori Google... međutim ulogirati se na ništa osim 1 foruma ne mogu, ni na gmail ni twitter... Niš
3. Odem na njegov Softver i sad oći syncat muziku no ne prepoznaje da imam unutra 2Gb microSD (na OSX je bar prepoznao da ima karticu unutra al iz nekog čudnog razloga nije htjelo prebacit muziku)
4. Wireless ne radi jer kad se prikopčam odmah javi da ne može naći IP adresu
Ubija me taj mob. Upomoć, što da radim.
Nitko ne zna pomoći![]()
pogledaj si druge teme o Blackberryju.
Uredjaj je polufunkcionalan bez Blackberry usluge na broju.
dobar grah daleko se čuje
Dakle uređaj treba imati pretplatu kod T-mobilea da bi radio?
To što ima podatkovni promet kod bonbona nema veze?
Na mobitelu ne treba GPS, aplikacije... Samo net, pozivi i poruke
Poz, malo se bolje pozabavi sa Wifi-em jer sam i ja imao sličan problem u početku dok nisam nadošao..... detaljno pređi postavke i podesi, ovako je kod mene:
Tele2 mreža
Data services: ON
While roaming: Off
Network selection mode: auto.
onda si upali Wifi i na mobu i na ruteru pa preskeniraj mrežu, morao bih ti naći, kada nađe odbaci opciju uparivanja pinom i prelaziš na Security Type-pre shared key. Tu ukucaš svoj pas od rutera za Wlan i samo klikaš yes, ako i to ne uspije logiraj se na stranicu od rutera i pronađi mob. uređaj pod postavkama, tj. probaj podesiti pod Wlan da ruter automatski doda uređaje i spremi.
Što se tiće Bluetootha.... čitao sam svuda i sam primjetio da je on vrlo mušićav kod BBa.... s nekim se hoće upariti s nekim se neće.... sve ovisi od aparata.... neka te ne sjekira to.
Podatkovni promet npr. kod mene na tele2 nije moguće instalirati automatskim putem jer tele2 nema to u pripremi za BB jedino se može ručno, pokušavao sam i nisam uspio ali sam naletio na nekom forumu da je jedan lik uspio i veli da se moraju imati instalirane service books za to.... da ne duljim.... i ne treba mi kad imaš Wifi na svakom koraku.... vjerujem da je ista stvar i sa Bonbonom, riješi si Wifi i mirna Bosna.
ako uspiješ riješiti nećeš se odvojiti od tog moba, jer je predobar i imaš hrpu aplikacija koje su vrlo dobre... npr radio player, koji mi radi a da se i ne povežem na wifi... pa čak i Bolt preglednik.... na koju foru ne znam..... živio!
Bookmarks