da sam na tvome mjestu bez imalo razmisljanja bi prepeglao Vistu sa XPom i onda rjesavao probleme ako bi ih bilo.
Evo sam nakon tri dana bez kompjutora jutros na rate uzeo Toshibu, Boga pitaj koju.
Nakon polusatnog prilagođavanja, ostao sam neugodno iznenađen kad mi je od jezika za komp ponudio Srpski (ćirilica ili latinica), Srpski (BiH) ili Slovenski. Mislim... gdje je Hrvatski?
Druga stvar-IE. preko njega sam htio skinuti Mozillu, ali ne želi pokrenuti download.
Što mi preporučate? Hvala.
Još nešto, pošto koristim FF, s tim browserom mi ne želi instalirati Flash player dok na IE normalno vrti sve filmiće s Youtubea. Kad idem instalirati Flash, uvijek mi izbaci poruku da moram zatvoriti aplikaciju FF, pa i onda kad je aplikacija zatvorena.
Radi se o Vista Home edition Premium.
Zadnji uredio Moby : 14-06-2008 u 10:30
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
da sam na tvome mjestu bez imalo razmisljanja bi prepeglao Vistu sa XPom i onda rjesavao probleme ako bi ih bilo.
dobar grah daleko se čuje
Što raditi, fakat ne znam.
Navodno je FF u verziji 3 nepouzdan pa sam si skinou verziju 2, ali ona je zaštopala sve tako da sam skroz deinstalirao FF i sada sam na glupome IE.
Neki govore da je XP prošlost i da će Vista biti budući OS za kojega će se razvijati aplikacije, pa ne znam sada ima li prepeglavanje smisla?
EDIT-gubim li jamstvo na laptop ako upucam Windows XP? Dobio sam jamstvo 24 mjeseca što je zbilja dosta. S lapom je došla Vista.
Zadnji uredio Moby : 14-06-2008 u 16:58
U Mobisu!
XP nije prošlost i sama podrška za njih to jasno daje do znanja.
Ovaj slučaj koji si spomenuo:
To je i mene jučer zezalo (imao sam neku havariju)uvijek mi izbaci poruku da moram zatvoriti aplikaciju FF, pa i onda kad je aplikacija zatvorena.
Slijedi ovaj tutorial kako da dođeš do Firefoxovog profila:
http://support.mozilla.com/en-US/kb/...#Windows_Vista
Kad ga otvoriš, obriši sve foldere koji u nazivu sadrže neki "crash" ili "report" (bit će vjerojatno folder i file s tim imenom, neznam kako to funkcionira na Visti). U tom folderu/fajlu je zapamćeno ono što tebe muči. Nakon toga probaj upalit FF.
Ovim nećeš ništa zeznut na Windowsima, u najgorem slučaju ti FF neće raditi što se može kasnije riješiti da te fajlove/foldere koje si obrisao jednostavno vratiš iz kante.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Firefox is stop working - to mi izbacuje otkada sam downgradao s verzije 3 na verziju 2 i ni makac.
XLR-hvala na tutorialu, ali ne mogu do tih fajlova jer sam deinstalirao FF, pa ga ponovo pokušao instalirati. Trenutno ni sam ne znam gdje je FF na mom laptopu. Ikonu imam, ali ne želi pokrenuti.
Niste mi odgovorili što mi je s jamstvom ako stavim XP?
U Mobisu!
ako te je frka za garanciju onda si napravi image C: diska (nadam se da imas dvije particije) i u slucaju da je potrebno imati originalni OS samo vratis nazad.
Na kraju krajeva imas jamstveni list pa ga procitaj da li se smije raditi downgrade OSa, a cak mislim da kupci Viste na to imaju pravo.
dobar grah daleko se čuje
Ova poruka mi je nepoznata, tu ti vjerojatno ovo što sam prije pisao neće pomoći..
Ako ne nađeš gdje ti je instaliran FF onda nemamo o čemu pričatiklikni desni klik na ikonu FF-a na desktopu ili u start meniju i odi na properties. Tu bi ti trebao napisati lokaciju gdje se nalazi izvršna datoteka - firefox.exe - a to je ujedno i folder gdje je instaliran.
Drugo, probaj pokrenuti FF u safe modu (nakon instalacije, u start meniju bi trebao dobiti dva shortcuta: "firefox" i "firefox safe mode" pa pokreni ovaj drugi)
Opet sam instalirao verziju 3 i sada radi normalno. Osim tog flash playera.
Kada ga idem instalirati, evo što napiše.
Firefox could not install this item because "install-lhg..rdf" (provided by the item) is not well-formed or does not exist. Please contact the author about this problem.
U Mobisu!
Si probao skinuti plugin sa Adobeove stranice a ne preko FF-a?
Adobe Flash Player version 9.0.124.0
Uh
Pogledaj u task manageru jel frajer ostao upaljen i ako je onda ga ugasi prisilno (zna se dogoditi da ostane, nakon toga inače izbacuje poruku kod pokretanja "already running bla bla....")
To! To! To! Hvala, frende!
Ostao mi je Downloads uključen. Sasvim normalno mi je instalirao plug-in. Sada YouTube filmiće mogu gledati i s FF.
Ostaje mi trenutno jedan problem, a to je jezik. Piše da mi je jezik tipkovnice srpski, čak je i ikonica u toolbaru označena SR.
Kako proniknuti u ono što nudi na početku (na samom startu Windowsa)? Kako izmijeniti jezik tipkovnice?
U Mobisu!
Firefox se jednostavno ne može pokvariti
Ovaj jezik tipkovnice lako promjeniš (bar u XP-u). Probaj negdje u Control panelu naći opciju sličnu ovoj: Regional and language setting.
Ako ne nađeš, prčkaj nešto po tom toolbaru gdje ti piše SR, vjerojatno postoji neka strelica ili ikona koja otvara meni.. To bi trebao biti kraći način da uletiš u te regionalne postavke (sve ovo govorim napamet jer nisam baš radio na Visti).
tako je, isto možeš naći i na visti, dakle, Control Panel - Regional and language setting
ako nećeš moći, onda će ti trebati os cd da instaliraš cro jezično sučelje, ali u principu ti neće trebati, jer je vista na krcana svime time zato je tako i velika, moralo bi biti, ja to imam pa onda ne bi trebalo biti problem, inače...
imam toshibu već godinu dana sa vistom, i jedino što mogu reći, nikad dosad imao problema...
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Bookmarks